Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Defterdar Koçaş’tan Naylon Fatura Açıklaması

Gündem Yayın: 17.12.2015 15:07
Yazar:
Defterdar Koçaş’tan Naylon Fatura Açıklaması

Karabük kamuoyunda sıkça konuşulan naylon fatura konusu ile ilgili İl Defterdarı Osman Koçaş açıklamalarda bulundu.Koçaş Karabük’te naylon fatura düzenleme işinin olmadığını fakat kullanım işinin gerçekleştiğini ifade etti.
Son günlerde Karabük kamuoyunda sıkça konuşulan naylon fatura konusu ile ilgili İl Defterdarı Osman Koçaş açıklamalarda bulundu.
Karabük İl Defterdarı Osman Koçaş Karabük’te naylon fatura düzenleme işinin olmadığını fakat kullanım işinin gerçekleştiğini ifade etti.
Ticaret yapan firmaların ticaret yaparken çok dikkatli olmaları gerektiğine dikkat çeken Defterdar Osman Koçaş, Karabük’te fatura düzenlenme işini yapanların olmadığını her ilde olduğu gibi Karabük’te de naylon fatura kullanımın olduğunu söyledi.
Karabük’te müfettişlerin olduğunu ve inceleme yaptığını söyleyen Defterdar Koçaş “Karabük ilimizde de müfettişlerimiz var. Vergi incelemeleri yapıyorlar, artı bizim Karabük’ün en büyük özelliği demir sektörünün demir ticaretinin ağırlıklı olması. Başka şansınız yok bütün incelemeler ister istemez demir ve haddehane ticareti üzerine yoğunlaşıyor doğası gereği. Ama, giderseniz öyle başka bir yere örneğin ben Kahramanmaraş’tan geldim Kahramanmaraş ‘ta da tekstil vardır. Kahramanmaraş’ın en büyük mükellefi tekstil. Tekstil sektörleri incelemeleri vardır ve spesifik olarak demirciler veya haddehaneler seçilmiş demiyorum. Karabük’ün doğası gereği yapılan iş gereği oluyor incelemeler. Dolayısıyla vergi müfettişlerimiz incelemeleri yapıyorlar ama tabi burada biz çoğu hususları vergi mahremiyeti kapsamında veremiyoruz” dedi.
SAHTE FATURA KULLANIMI VAR
Defterdar Koçaş son olarak sahte fatura olayına da değinerek, “Türkiye’nin her ilinde olduğu gibi sahte fatura kullanma bakın düzenleme demiyorum kullanma olayı bizim Karabük ilimizde de vardır. Diğer illerde olduğu gibi ben ticaret yapan arkadaşlarımıza şu öneririm rutin olanın dışına çıkmamaları bizim Karabük te ki kardeşlerimizin ticaret erbabının dışına çıkmamaları ve alışverişi mutlaka belgeye dayandırmaları özellikle ödemelerin fatura, taşıma faturası, kantar fişi yani ben bunları aldım fiilen aldım ödedim diye bize ispatlaması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı

Gündem Yayın: 03.05.2024 10:49
İhlas Haber Ajansı
Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı

Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 69,80, aylık yüzde 3,18 arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Nisan ayı Tüketici Fiyat Endeksi’ni açıkladı. Buna göre, TÜFE’deki değişim 2024 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 3,18, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 18,72, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 69,80 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 59,64 olarak gerçekleşti.

Bir önceki yılın aynı ayına göre en az artış gösteren ana grup yüzde 51,20 ile giyim ve ayakkabı oldu. Buna karşılık, bir önceki yılın aynı ayına göre artışın en yüksek olduğu ana grup ise yüzde 103,86 ile eğitim oldu. Ana harcama grupları itibarıyla 2024 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre en az artış gösteren ana grup yüzde 1,03 ile sağlık oldu. Buna karşılık, 2024 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre artışın en yüksek olduğu ana grup ise yüzde 9,56 ile alkollü içecekler ve tütün oldu.

Endekste kapsanan 143 temel başlıktan (Amaca Göre Bireysel Tüketim Sınıflaması-COICOP 5’li Düzey) 2024 yılı Nisan ayı itibarıyla, 13 temel başlığın endeksinde düşüş gerçekleşirken, 7 temel başlığın endeksinde değişim olmadı. 123 temel başlığın endeksinde ise artış gerçekleşti.

Özel kapsamlı TÜFE göstergesi (B) yıllık yüzde 72,72, aylık yüzde 3,24 oldu

İşlenmemiş gıda ürünleri, enerji, alkollü içkiler ve tütün ile altın hariç TÜFE’deki değişim, 2024 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 3,24, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 18,58, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 72,72 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 64,57 olarak gerçekleşti.

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yıllık yüzde 55,66 arttı, aylık yüzde 3,60 arttı

2024 yılı Nisan ayında Yİ-ÜFE bir önceki aya göre yüzde 3,60 artış, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 15,61 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 55,66 artış ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 45,83 artış gösterdi.

Yİ-ÜFE imalat ürünlerinde yıllık yüzde 60,03 arttı

Sanayinin dört sektörünün yıllık değişimleri; madencilik ve taş ocakçılığında yüzde 74,68 artış, imalatta yüzde 60,03 artış, elektrik, gaz üretimi ve dağıtımında yüzde 4,79 artış ve su temininde yüzde 66,71 artış olarak gerçekleşti. Ana sanayi gruplarının yıllık değişimleri; ara mallarında yüzde 54,88 artış, dayanıklı tüketim mallarında yüzde 65,83 artış, dayanıksız tüketim mallarında yüzde 66,35 artış, enerjide yüzde 29,84 artış ve sermaye mallarında yüzde 66,33 artış olarak gerçekleşti.

Yİ-ÜFE imalat ürünlerinde aylık yüzde 3,26 arttı

Sanayinin dört sektörünün aylık değişimleri; madencilik ve taş ocakçılığında yüzde 4,51 artış, imalatta yüzde 3,26 artış, elektrik, gaz üretimi ve dağıtımında yüzde 7,30 artış ve su temininde yüzde 1,93 artış olarak gerçekleşti. Ana sanayi gruplarının aylık değişimleri; ara mallarında yüzde 2,95 artış, dayanıklı tüketim mallarında yüzde 3,63 artış, dayanıksız tüketim mallarında yüzde 4,77 artış, enerjide yüzde 5,08 artış ve sermaye mallarında yüzde 1,98 artış olarak gerçekleşti.