Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Yenice’de Mantarcılık Gelişiyor

Yenice Yayın: 14.12.2015 08:04
Yazar:
Yenice’de Mantarcılık Gelişiyor

Bahar ayında Yenice ilçesinde dağıtımı yapılan ilk kez ve büyük bir beğeniyle yetiştiriciliği yapılan İstiridye Mantar üreticiliği gelişiyor.
Yarı bedelli mantar kompostu, üretime hazır halde gelecek ve üreticilere dağıtılacak. Konuyla ilgili bilgi veren,Yenice İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürü Rahmi Kanat: “ 1500 kişiye mantar kompostu dağıtılacak olması çok güzel bir şey, bahar ayında 450 üreticimize dağıttık ve çok güzel geri dönüşü oldu, tahmini 1.5 ton istiridye mantarı üretilmiş oldu. Karabük Valiliği İl Özel İdaresi yarı bedellli proje kapsamında, bu kez 1500 adet mantar kompostu dağıtmayı hedefliyoruz” dedi.Bugün birçok apartmanın bodrumunda istiridye mantar üretim ortamının tesis edilebileceğini, daha önceki projeyle gösterdiklerini ifade eden Tarım Müdürü Kanat, “Bu kez hedefi büyüttük. Çiftçimizin istediği şey, doğrudan mantar üretmekse, bu kez bu fırsatı ayağına getiriyoruz” dedi.
İstiridye mantar üretimi için şartların çok önemli olduğunu yineleyen İlçe Tarım Müdürü Rahmi Kanat “Her köyden beş çiftçimizin bu projeye katılmasını bekliyoruz” dedi.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Keskinkılıç ve Karakaş’tan Ulaştırma Bakanına Ziyaret

Manşet Yayın: 02.05.2024 13:54
Keskinkılıç ve Karakaş’tan Ulaştırma Bakanına Ziyaret

AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç ve Yenice Belediye Başkanı Sertaş Karakaş Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nu ziyaret etti.

Yenice için gerekli girişimlerde bulunduklarını ifade eden Yenice Belediye Başkanı Sertaş Karakaş, ” Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu’na  Filyos Limanına ulaşım anlamında da çok önemli rol alan Yenice yolumuzun duble yol ağına alınmasının bölge ekonomisine ciddi anlamda katkı sağlayacağını anlattık ve Yenice’mizin diğer sorunları ile ilgili bir sunum yaptık çözüm noktasında talimatını verip, incelemelerde bulunacağını ve konuyu yakından takip edeceğinin sözünü verdi” dedi.

Yenice için gerekli olan her şeyin takipçisi olacaklarının altını çizen Başkan Karakaş, bundan sonraki süreçte de Ankara’ya yapacakları ziyaretlerde ilçenin sorunlarını gündeme getireceklerini söyledi.