Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

KARDEMİR Tarihinde Bir İlk

Kardemir Yayın: 11.12.2015 15:10
KARDEMİR Tarihinde Bir İlk

Kardemir A.Ş. 7 Aralık 2015 tarihinde gerçekleştirdiği üretimle, tarihinde ilk kez 2.000.000 ton üretim seviyesini aştı
10 Eylül 1939 tarihinde 150.000 tonluk kapasite ile üretime başlayan Kardemir, 7 Aralık 2015 tarihinde gerçekleştirdiği üretimle, tarihinde ilk kez 2.000.000 ton üretim seviyesini aştı.
1995 yılında 500.000 ton kapasite ile özelleştirilen ve sürdürdüğü yatırımlar ile özelleştirme sonrası her yıl üretimlerini artıran Kardemir, dünya demir çelik sektöründe önemli bir ölçüt olan üretim seviyesini yakalamış oldu.
Yönetim Kurulu Başkanı, Başkanvekili, Yönetim Kurulu Üyelerinin de hazır bulunduğu anı fotoğrafı çekiminde duygularını ifade eden Kardemir Genel Müdürü Uğur Yılmaz, gelinen bu seviyenin Kardemir, Karabük ve Ülkemiz için çok değerli anlamlar taşıdığını söyledi.
Kardemir’in kuruluşundan itibaren ülkemiz sanayi ve ekonomi tarihinin yaşadığı tüm evreleri yaşayarak gelişip büyüdüğüne dikkat çeken Genel Müdür Uğur Yılmaz, “Kardemir bu günlere gelirken emeği geçen, katkıda bulunan herkese, Türkiye Cumhuriyetinin bir mühendisi olarak şükranlarımı ve teşekkürlerimi sunarım” dedi.
Dünyada çelik üretiminin %85’inin temsil edildiği Dünya Çelik Birliği’ne üye olabilmek için bile 2.000.000 ton ve üzerinde üretim yapma şartının arandığına dikkat çeken Yılmaz, bu durumun oluşmasında üretim stratejilerini mükemmel bir şekilde çalışma ortamına yansıtan çalışanların katkısının her zaman olduğu gibi çok büyük olduğunu söyledi.
Yılmaz “ Çok kısa bir süre sonra gelecek yeni bir yılda, yeni umutlarımızın, başarılarımızın, Karabük’ümüze, Bölgemize ve Ülkemize güzellikler, hayırlar getirmesini diliyorum.
Bu anı yaşamamıza katkıda bulunan, destek veren, emeği geçen herkese, Yönetim Kurulu Başkanımız, Başkan Vekilimiz ve Yönetim Kurulu Üyelerimize, Çelik-İş Sendikamızın Değerli Yöneticilerine ve tüm Kardemir çalışanlarına candan teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum. Daha yüksek hedeflere de yine birlikte ulaşmayı diliyorum” dedi.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Kastamonu’da ormanlara giriş ve çıkışlar yasaklandı

Dünya Yayın: 15.06.2024 08:37
İhlas Haber Ajansı

Kastamonu Valiliği, yangınların önlenmesi amacıyla ormanlık alanlara giriş ve çıkışların yasaklandığını duyurdu.

Kastamonu Valiliği, Tarım ve Orman Bakanlığı ile yapılan istişareler neticesinde artan hava sıcaklıklarına bağlı olarak 15 Haziran 2024-15 Ekim 2024 tarihleri arasında Orman Bölge Müdürlüğü ile Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğü tarafından tescilli piknik ve mesire alanları dışında bulunan ormanlarda kamp ve piknik yapılmasının, her türlü ateş yakılmasının yasaklandığını duyurdu.

Kastamonu Valisi Meftun Dallı imzalı yapılan duyuruda, “Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan veriler çerçevesinde bölgede mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları ile orman alanları ve çevresinde artan insan hareketliliğinin bir araya gelmesine bağlı olarak, önümüzdeki günlerde orman yangını riskinin yükseleceği öngörülmektedir. Tarım ve Orman Bakanlığı ile yapılan istişareler neticesinde, son dönemde meydana gelen orman yangınları göz önüne alındığında; ağırlıklı olarak, anız yakma, bağ-bahçe temizliği, çöplerin ateşe verilmesi, tarla çalışmaları, enerji nakil hattı arızaları, piknik ve çoban ateşi, kasıt, ihmal veya dikkatsizlik sebepleri ile olduğu görülmekte olup orman yangınlarına karşı önlemlerin alınması uygun görülmüştür. Belirtilen nedenlerle 6831 sayılı Orman Kanunu’nun 74. maddesi ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 9. ve 66. maddeleri uyarınca ormanlık alanlara girişlerin 15 Haziran 2024-15 Ekim 2024 tarihleri arasında yasaklanması kararı alınmıştır. Kastamonu ili sınırlarında Orman Bölge Müdürlüğü ile Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğü tarafından tescilli piknik ve mesire alanları dışında bulunan ormanlarda kamp ve piknik yapılmasının, her türlü ateş yakılmasının kesinlikle yasaklanmasına, ormanlık alanlara yakın olan yerlerde düğün ve benzeri organizasyonlarda orman yangınına neden olabilecek havai fişek, dilek balonu gibi yanıcı madde kullanımına izin verilmemesine, orman alanı civarında bulunan ve orman yangınından etkilenmesi muhtemel yerleşim yerleri, fabrika, depo ve benzeri sanayi ve turizm alanların sorumlularının orman yangınlarını önleyici tedbirleri almalarına, orman idaresi görevlileri ile birlikte kolluk (jandarma ve polis) görevlilerinin devriyelerinin sürekli hale getirilmesi, devriye zamanlarının sıklaştırılması, orman alanlarında drone, KGYS vb. vasıtalarla yapılan izleme ve gözlem faaliyetlerinin arttırılmasına, ilgili belediyelerce görev sahalarında kalan yerleşim yerlerinde orman yangınlarının zararını önleyecek nitelikte tedbirlerin alınmasına, ormanlara giriş yasağı kararının en hızlı şekilde toplumumuzun tüm kesimlerine ulaştırılması ve Orman İdaresi ile birlikte ilgili diğer kamu, yerel yönetimler ve muhtarlıklarca vatandaşlarımızın orman yangınlarına karşı tedbirler konusunda bilinçlendirilmenin sağlanmasına, denetim, kontrol, tedbir, adli ve idari iş ve işlemlerinin Orman Bölge Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığına bağlı personelce ilgili mevzuat çerçevesinde yapılmasına karar verilmiştir” denildi.