Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Teknoloji Fakültesi Dekanları Kardemir’de Buluştu

Kardemir Yayın: 14.11.2015 15:45
Yazar:
Teknoloji Fakültesi Dekanları Kardemir’de Buluştu

Yılda iki kez yapılan Teknoloji Fakültesi Dekanları 7. Değerlendirme Toplantısının ikinci günü oturumu Kardemir’de gerçekleştirildi.
Kardemir Eğitim Kültür Merkezinde yapılan toplantıya; Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Kardemir Genel Müdürü Uğur Yılmaz ile 21 Üniversitenin Teknoloji Fakültesi Dekanları ve Dekan Yardımcıları ve Kardemir Genel Müdür Yardımcıları ile Ünite Müdürleri ve mühendisleri katıldı.
Konuşmasına Fransa’nın başkenti Paris’te gerçekleşen terör saldırısını kınayarak başlayan Kardemir Genel Müdürü Uğur Yılmaz, yaşanan terör saldırısının, tüm ülkeleri terör konusunda bir araya getirmesi ve topyekûn tavır alınması gereken bir sorun olduğunu bir kez daha ortaya koyduğunu söyledi. Kardemir Genel Müdürü Uğur Yılmaz, daha sonra Kardemir’i tanıtan ve Demir Çelik Sektörünün Beklediği Mühendislik Profili ile Sektörün Mühendislik Eğitiminden beklentileri konulu sunumunu gerçekleştirdi.
Mühendislerin iletişim, teoriyi uygulamaya dönüştürme, problemi anlama, tanımlama ve çözme, çevresel, yasal ve sosyal sorumlulukları alabilme, sürekli öğrenmeye açık olma, sistem kurabilme, sürekli gelişen teknolojiye uyum, teorik araştırma yapabilme, girişimci düşünme, önceliklendirme, riskleri tanımlayabilme ve yönetim becerisine sahip olması gerektiğini belirten Yılmaz, mühendislerin; dilek ve temennileri somut hale getirip problem olarak tanımlayabilen, problem çözme araçlarını kullanarak tanımladığı problemi çözebilen, çözümü bulduğunda sonuçlandırmak için proje yönetimini kullanabilen, bu süreci yönetirken güçlü ve sürdürebilir ilişkiler kurabilen, sosyal zeka kavramını eğitim sırasında öğrenmiş olması gerektiğine dikkat çekti.
Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yaşar ise yaptığı konuşmada, Karabük Üniversitesi ile Kardemir arasında her alanda yaşanan sıkı işbirliğine dikkat çekti. Bu işbirliğinin somut sonuçlarından her iki kurumunda yararlanacağını belirten Yaşar, tüm üniversitelerde bu işbirliğinin sağlanması gerektiğini kaydetti.
Toplantının ikinci bölümünde Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seyhan Fırat, Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İrfan Yükler, Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yaşar ile Kardemir Genel Müdürü Uğur Yılmaz ve İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Hakan Onur’un katıldığı panelde, sanayinin beklentileri ile fakültelerde verilen eğitime ilişkin etkileşimli değerlendirmeler de bulunuldu.
Toplantıya katılan Teknoloji Fakültesi Dekanları, çalışanlar ile yenen öğle yemeğinin ardından işletme sahasında gezi ve teknik incelemelerde bulundular.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Fahiş fiyat uygulayan ve stokçuluk yapan işletmelere 61 milyon lira ceza

Ekonomi Yayın: 06.05.2024 11:32
Fahiş fiyat uygulayan ve stokçuluk yapan işletmelere 61 milyon lira ceza

Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu fahiş fiyat uygulayan ve stokçuluk yaptığı tespit edilen-işletmelere 61 milyon lira ceza kesti.

Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu’nun 2 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleştirilen toplantısında başta marketlerdeki temel gıda ve ihtiyaç ürünlerindeki fahiş fiyat artışları olmak üzere; otomotiv sektöründeki stokçuluk eylemleri, hazır beton ve çimento sektöründeki fahiş fiyat artışları ve ekmek fiyat tarifelerine aykırı satışlar kurul gündemine alınarak incelendi. Gerçekleştirilen incelemeler neticesinde Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu tarafından fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yaptığı tespit edilen işletmelere toplam 61 milyon 66 bin 431 lira idari para cezası uygulandı. Ticaret Bakanlığının, piyasalarda fiyatlama davranışlarını bozarak tüketicileri olumsuz etkileyen eylemler karşısında gerekli idari tedbirleri uygulamaya devam edeceği öğrenildi.(İHA)