Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Karabük’te Ziraatı Teşvik

Gündem Yayın: 17.10.2015 14:09
Yazar:
Karabük’te Ziraatı Teşvik

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, Karabük Ziraat Mühendisleri Odası ve Karabük Ziraat Odası Başkanlığının ortaklaşa yürüttükleri “Yöresel Tat, Empürmeye Değer Kat” projesi açılış toplantısı yapıldı.
Safranbolu Cincihan ‘da gerçekleşen toplantıya Vali Orhan Alimoğlu, 125. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanı Kurmay Albay Sedat Arıcan, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Ovacık Kaymakamı Hakan Şeker, İl Genel Meclis Başkanı Hasan Yıldırım, Defterdar Osman Koçaş, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cemalettin Çataklı, Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkan ve üyeleri, Daire Müdürleri, vatandaşlar ve çiftçiler katıldı.
Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) 2015 Yılı Yöresel Değerler Mali Destek Programı kapsamında uygulamaya değer bulunan proje ile ilimizde yetiştiriciliği giderek azalmakta olan yöresel değerimiz, “Empürme Fasulye” çeşidinin daha fazla üretici tarafından yetiştirilmesi, tüketicilere yerel çeşit tüketme bilincinin aşılanması ve yerel çeşitlerimizin böylece nesilden nesile aktarılması amaçlanıyor.
Toplam maliyeti 80 bin TL olan ve 72 bin TL’si BAKKA, 8 bin TL’si ise İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından karşılanan projenin açılış toplantısında konuşan Vali Orhan Alimoğlu “En çok tekrar ettiğimiz işlerden birisi Tarım ve Hayvancılığın kıymetini bilelim, burada biraz ihmalimiz var bunu tamamlayalım. Çünkü yeryüzü insanla güzelleşiyor, ama insan yeryüzünü nasıl güzelleştiriyor gül, çiçek, fasulye, patlıcan dikiyor, kuzuları gezdiriyor, keklikleri telef etmiyor öyle olunca yeryüzü güzel oluyor. Yeryüzünde ne varsa zaten insana hizmet ediyor bunların kıymetini bilirsek aslında kendimiz için çalışmış oluyoruz. Bu işte biraz ihmallerimiz oldu zaman zaman, onun için başka yerden nohut, mercimek ithal etmek zorunda kaldık. Ama şimdi bu işi fark ettik, artık bu kadar çok proje ile biz bu işi hallederiz kendimize lazım olanı üretiriz. Çünkü Türkiye toprağı da, dağı da, suyu da, iklimi de çok müsait bir memleket, bu işi tamamlayacağımıza ben inanıyorum. Şimdi ben şöyle hesap yapıyorum, Tarım Müdürümüz bu sene bin koyun vardı gelecek sene bin yüz oldu derse ben bunu anlıyorum. Fasulye üç tondu, dört tona çıkarttık derse anlarım, yani böyle pratik, mantıklı hedefler. Ama bunları Tarım Müdürlüğümüz tek başına yapacak değil. Ziraat teşkilatlarımız bize bildiği doğruları söyleyecek bizde buna inanacağız. Buradaki herkesin toprağı var, doktorlar ve aklı eren herkes toprağı biraz kurcalamak zaten spor diyorlar, toprakla meşgul olan, terleyen insan sağlıklı olur diyorlar. Cenabı hak her çeşidini yaratmış bunların hakikisini, tabisini yapalım yiyen şifa bulsun, hasta olmasın. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum.” dedi.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Trabzonspor üçüncülük için avantaj sağlamak istiyor

Spor Yayın: 03.05.2024 20:48
İhlas Haber Ajansı
Trabzonspor üçüncülük için avantaj sağlamak istiyor

Trabzonspor, Süper Lig’in 35. haftasında karşı karşıya geleceği Samsunspor’u mağlup ederek üçüncülük iddiasını güçlendirmek istiyor. Bordo-mavililerin galibiyeti ve üçüncülük yarışındaki rakipler Başakşehir ile Beşiktaş’ın puan kaybetmesi durumunda ise Karadeniz temsilcisi büyük bir avantaj sağlayacak.

Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında Samsunspor ile Trabzonspor Karadeniz derbisinde karşı karşıya gelecek. 2011-2012 sezonunda küme düşen Samsunspor, bu sezon başında Süper Lig’e çıkmıştı. Bordo-mavililer, 13 yıllık aranın ardından resmi bir müsabaka için Samsun deplasmanına gidecek. İki takım arasında Samsun’da oynanan ve 1-1 beraberlikle sona eren son maç 21 Eylül 2011’de oynanmıştı.

Trabzonspor üçüncülük için avantaj peşinde

Galatasaray ve Fenerbahçe’nin zirvede yalnız kalmasının ardından Trabzonspor, Trendyol Süper Lig’de kendisine üçüncülük hedefi koydu. Teknik Direktör Abdullah Avcı’nın takımın başına gelmesiyle üst basamakları hedefleyen Karadeniz ekibi, deplasmanda oynayacağı Samsunspor müsabakasını kazanması halinde bu hedefine bir adım daha yaklaşacak.

Bordo-mavililerin en yakın takipçisi olan Başakşehir’in 52 puanı bulunurken, Beşiktaş’ın ise 51 puanı var. Trabzonspor’un, Samsunspor deplasmanından sahadan 3 puanla ayrılması ve en yakın takipçileri Başakşehir’in Kasımpaşa karşısında mağlup olması ve Beşiktaş’ın da Çaykur Rizespor’a puan kaybetme olasılığında ise Karadeniz ekibi büyük bir avantaj yakalayacak.

Eren Elmalı geri dönüyor

Trabzonspor’un, Gaziantep FK ile oynadığı maçta sarı kart cezası nedeniyle forma giyemeyen Eren Elmalı, Teknik Direktör Abdullah Avcı’nın şans vermesi halinde Samsunspor maçında görev alabilecek.