Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası
03 Ekim, 2015 08:27

Vali Azizoğlu’ Huzurevi Sakinleriyle Çay Sohbetinde Buluştu

A+ A-

BARTIN Valisi Seyfettin Azizoğlu, Dünya Yaşlılar Günü nedeniyle 75. Yıl Huzurevi’nde kalan yaşlılarla çay sohbetinde buluştu. Bartın Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü koordinesinde gerçekleşen etkinliğe Vali Azizoğlu’nun yanı sıra, eşi Nilgün Azizoğlu, Bartın Halk Sağlığı Müdürü Doktor Ahmet Demir, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Zekeriya Dal, 75. Yıl Huzurevi Müdürü Merihhan Basançelebi katıldı. Etkinlikte konuşan Bartın Halk Sağlığı Müdürü Doktor Ahmet Demir, “Birleşmiş Milletler 1990 yılında, 1 Ekim tarihini Dünya Yaşlılar Günü olarak belirlemiş olup o tarihten bu yana her yıl 1 Ekim Ülkemizde ve dünya da ’’Dünya Yaşlılar Günü” olarak kutlanmaktadır. Her insan için değişik anlam ve önem ifade eden yaşlılık, hayatın çok özel bir dönemidir. Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır. Yaşlılığı kabullenmek, hem erdem, hem de olgunluktur. İnsanlığı büyüten sevgidir. Unutmayalım ki sevgiye en çok muhtaç olanlar yaşlılarımızdır. Bizler yaşlılarımıza gösterdiğimiz sevgiyle genç kuşağa örnek olmayı başardığımız ölçüde yaşlandığımızda saygıyı hak edebileceğiz. Bizleri bu günlere ve geleceğe hazırlayan Yaşlılarımız için hayatı kolaylaştırmak ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak, onlara gereken saygıyı ve ihtimamı göstermek, toplum olarak hepimizin görevidir" dedi. Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu ise yaptığı konuşmada, “Bugün burada yaşı fazla ama genç insanlarla beraberiz. Şunu memnuniyetle ifade etmek istiyorum. Bartın’da yaşlı olup da aç ve açıkta kalan bir tek vatandaşımız yok. Hem devletimizin kurumlarından en iyi şekilde kalmak isteyenler kalıyor, hem de evlatlarının yanlarında kalmak isteyenler en iyi şekilde kalıyorlar. Bugünde onlarla birlikte çay sohbetinde buluştuk. Biz zaten bazen birlikte oluyoruz. Bugünde sağ olsunlar arkadaşlarımız yaşlılar günü nedeniyle burada olmak istemişler. Yaşlı insanlarımızla bir arada bulunmak bizler için onur verici bir durum. Onlarla sohbet ediyor, onların tecrübelerinden istifade ediyoruz. Hep birlikte burada günlerini kutluyoruz. Davete katıldıkları için arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Daha nice sağlıklı günleri hep birlikte idrak etmeyi temenni ediyorum” ifadesini kullandı.

Görüş Bildir

blank

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

28 Kasım, 2024 12:37
blank
İhlas Haber A.

’Çocuklarda tablet kullanımına sınır konulmalı’

A+ A-

Zorunlu durumlar dışında belli kurallar çerçevesinde çocukların teknolojik cihazları kullanmasına izin verilebileceğine değinen Çocuk Nörolojisi Uzmanı Prof. Dr. Ömer Faruk Aydın, “Özellikle okul öncesi dönemde anne-baba etkileşimine açık ve doğru programlarla teknolojik aletlerin çocuklar üzerinde olumlu etkileri olabilir. Uygun kullanım kuralları ve sınırlamalar çerçevesinde bu araçların faydalı olabileceği unutulmamalıdır” dedi.
Liv Hospital Samsun Çocuk Nörolojisi Uzmanı Prof. Dr. Ömer Faruk Aydın, çocuklarda teknolojik cihaz kullanımı hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Ömer Aydın, zorunlu durumlar dışında belli kurallar çerçevesinde ve belirli sürelerle çocukların teknolojik cihazları kullanmasına izin verilmesinin uygun olabileceğini belirtti.

“Okul öncesinde günlük kullanım süresi 1 saati geçmemeli”
2 yaşından küçük çocukların teknolojik aletleri kullanmalarının önerilmediğini vurgulayan Prof. Dr. Aydın, “Çünkü dil, zihinsel, hareket ve sosyal-duygusal becerilerin gelişimi için anne-baba ve diğer yetişkinlerle sosyal etkileşim gereklidir. Okul öncesi dönemde günlük kullanım süresi 1 saati geçmemelidir. İlk ve ortaokul döneminde ise hafta içi okul günlerinde 1 saat, tatil günlerinde ise 2 saati aşmamalıdır” diye konuştu.

“Uykudan önce kullanılmamalı”
Uykudan önceki 1 saatlik zaman diliminde dijital elektronik aletlerin kullanımının önerilmediğini belirten Prof. Dr. Aydın, “Ayrıca kullanılacak sürenin bölünerek birkaç seferde kullanılması uygun olabilir. Ancak eğitim amaçlı kullanımlar, görüntülü görüşmeler veya konuşmalar bunun dışında tutulabilir" şeklinde konuştu.

“Uygun sınırlar konulmalı”
Çocuklar ve ergenler arasında dijital elektronik aletlerin yaygın kullanılmasının bu araçların eğlence aracı haline gelmesine ve özel dillerin oluşmasına yol açtığını söyleyen Prof. Dr. Aydın, “Ayrıca, sosyal iletişimde bu aletler önemli bir rol oynamakta ve teknolojiyle olan bağlantılarını sağlamaktadır. Özellikle okul öncesi dönemde anne-baba etkileşimine açık ve doğru programlarla teknolojik aletlerin çocuklar üzerinde olumlu etkileri olabilir. Uygun kullanım kuralları ve sınırlamalar çerçevesinde bu araçların faydalı olabileceği unutulmamalıdır ”ifadelerini kullandı.

blankNöbetçi Eczaneler

Gülşen Eczanesi
Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331

Eskipazar Eczanesi
Eskipazar Eczanesi
Adres

Merkez Mahallesi, Cami Caddesi, No:16 Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-3737

100. Yıl Eczanesi
100. Yıl Eczanesi
Adres

100.Yıl Mahallesi 1003 Caddesi, No:26-28/a Karabük

Telefon

(370) 433-4400

Ülkü Eczanesi
Ülkü Eczanesi
Adres

Şirinevler Mahallesi, Mehmet Akif Caddesi, No:1 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 415-1350

Ateş Eczanesi
Ateş Eczanesi
Adres

Atatürk Mahallesi, Kaya Erdem Caddesi, No:33/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 725-1113

Gökçe Eczanesi
Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455