Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mayıs, 2025 12:37 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

BEUN, 16. Uluslararası Eğitim Yönetimi Forumu’nda güçlü temsiliyet gösterdi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN), Eğitim Yöneticileri ve Uzmanları Derneği (EYUDER) iş birliğiyle bu yıl 16’ncısı düzenlenen "Uluslararası Eğitim İdaresi Forumu (EYFOR-16)"nda geniş bir akademik takımla yer alarak dikkat cazibeli bir temsil sergiledi.
29 Nisan - 4 Mayıs 2025 tarihleri ortasında Antalya’da gerçekleşen ve 1200’ün üzerinde iştirakçinin yer aldığı memleketler arası tertipte yaklaşık 600 kelamlı bildiri ve poster sunumu yapıldı. Her alandan öğretmen, eğitim yöneticileri, lisansüstü öğrenciler ve akademisyenlerin iştirak gösterdiği EYFOR-16, bilimsel paylaşımın yanı sıra mesleksel gelişim ve iş birliği fırsatları sunan nitelikli bir platform oluşturdu.
BEUN’u temsilen forumun açılışında konuşma yapan Ereğli Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Yücel Ertem, Üniversitenin "İlk Vilayet, Birinci Üniversite" mottosunu ve Cumhuriyetin 100. yılına özel etkinliklerde üstlendiği vizyoner rolü vurguladı. Bununla birlikte Üniversitenin eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve topluma hizmet alanlarında kalite odaklı ilerleyişine de dikkat çeken Doç. Dr. Ertem, başta BEUN’un her alanda gelişimine bedel katan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer olmak üzere Ereğli Eğitim Fakültesi idaresine ve forumda emeği geçen tüm akademisyenlere teşekkür etti.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi akademisyenlerinden Doç. Dr. Okan Bilgin, Dr. Öğr. Üyesi Birgül Ulutaş, Dr. Öğr. Üyesi Selçuk Turan, Dr. Öğr. Üyesi Özgür Murat Çolakoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Süleyman Akçıl ve Dr. Öğr. Üyesi Engin Karaduman; forum kapsamında panelist, oturum başkanı, atölye lideri ve moderatör rollerinde katkı sundular. Üniversitenin öğretim elemanlarının forum mühletince hem akademik hem organizasyonel roller üstlenmeleri Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinin eğitim bilimi alanındaki tesirli varlığını bir sefer daha ortaya koydu.
Uluslararası Eğitim İdaresi Forumu (EYFOR-16) ilgili değerlendirmelerde bulunan BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinin ulusal ve milletlerarası akademik platformlardaki görünürlüğünün artmasından memnuniyet duyduğunu belirterek kelamlarında şu sözlere yer verdi:
"Üniversitemiz, sadece bilim üretmekle kalmayıp, bu bilimi paylaşmayı ve yaygınlaştırmayı da her vakit temel sorumluluk olarak kabul etmektedir. Bilhassa EYFOR-16 üzere çok boyutlu tertipler, akademik birikimimizin mesleksel alana yansıması açısından büyük değer taşımaktadır. Eğitim Fakültemizin değerli akademisyenlerinin bu bedelli forumda Üniversitemizi muvaffakiyetle temsil etmelerinden büyük memnunluk ve gurur duyuyoruz. Bu vesileyle Milletlerarası Eğitim İdaresi Forumu’nda yer alarak katkı sağlayan bedelli akademisyenlerimizi tebrik ediyor, bilimsel çalışmalarında muvaffakiyetlerinin devamını diliyorum."
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, eğitim bilimleri alanında da kalite odaklı gelişimini sürdürmeye ve ulusal seviyedeki akademik iş birliklerine katkı sunmaya devam edecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Fevzi Aydın tarafından
06 Mayıs, 2025 12:45 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

SİYASET SIKINTILI…

DÜŞÜNCE ve GÖRÜŞ
Fevzi AYDIN

Devlet işlerinin yönetilme sanatı olarak siyaset, tüm dünyada farklı şekillerde uygulanmakta …
Söz konusu tanım, temel olarak toplum içerisinde yer alan farklı düşüncelerin ahenkle yönetilebilmesi sanatı olarak tanımlanabilir…
Bu sanatın görevi, toplumdaki tüm düşünce ve yaklaşımları tek bir çatı altında yönetmektir…
Osmanlı İmparatorluğundan, Cumhuriyete geçen Türkiye, hala bu geçişi hazmedebilmiş değil…
Türkiye’de hala imparatorluk kurma sevdası için yanıp tutuşanlar var…
Dünyada tek ülke imparatorlukla yönetilirken, sembolik de olsa hala krallık ile yönetilen ülkeler mevcut…
Türkiye bir asrı geçmesine rağmen, hala Cumhuriyet ile barışabilmiş değil…
Yüzyıllık tarihi boyunca, temel siyasetten uzak, çoğunlukla vesayet siyaseti hâkim olmuş Türkiye Cumhuriyeti’ne…
Türk siyaseti; günümüz iktidarı ile Cumhuriyet’in kuruluş dönemi arasında siyasi hesaplaşma ve zamanla vesayet ve siyaset politikasına sahne olmuş…
Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle her alanda yaşanan değişiklikler, siyasetin demokrasiden uzaklaşmasına yol açtı…
Muhafazakâr-Milliyetçi Cumhur ittifakı tabanlarının da uyum sağlamakta zorlandığı yönetim modelini, dünya siyaseti de benimsemedi…
Donald Trump’ın ikinci defa ABD başkanlığına seçilmesiyle aldığı kararlar uygulamalar ve tehditler adeta dünyanın siyaset ve düzenini bozdu…
Aldığı kararlarla dünya ekonomisinde derin yaralar açan Trump siyasetinin, sürdürülebilir olmadığı görüşünde, dünya siyaseti…
Dünya siyasetinde yer bulmakta zorlanan, Cumhur İttifakı yönetimindeki Türkiye siyasetine, iç ve dış politikada, halk ve müttefik ülkeler temkinli yaklaşmakta…
İktidar, demokrasiden uzaklaşarak kutuplaşma siyasetiyle, muhalefeti sindirmekte bugüne kadar oldukça başarılı oldu…
Meyanın büyük çoğunluğunu arkasına alan Cumhur İttifakı, muhalefeti yok sayıp, iktidar avantajıyla yasaları görmezden gelerek yoluna devam etmekte…
Terörle mücadeleden zaferle çıkan Türkiye’de; yıllar önce teslim edilmiş terörist başı idam cezasıyla infaz edilecekken, dünya siyasetinin baskısıyla, Cumhur İttifakı ortağı Bahçeli’nin ortak olduğu, dönemin hükümetince kaldırılan idam sonrası, ömür boyu hapisle cezalandırılmıştı…
Terörün, ancak kırıntılarının kaldığı bir dönemde, Cumhur İttifakı ortağı Bahçeli’nin; hapisteki terörist başı Apo’nun, mecliste terör örgütünü feshederek teslim olmaları konusunda çağrı yapmasını istemesi, gündeme bomba gibi düştü…
Cumhur İttifakı liderleri Erdoğan ve Bahçeli’nin de kırmızı çizgisi, hapisteki terörist başından, örgütü feshederek teslim olmaları talebi; iç politikada Cumhur İttifakı ve sol siyaset tarafından alkışlanırken, muhafazakâr ve sağ siyaset ise şiddetle karşı çıktı…
İkinci yüzyıla ulaşan, Türkiye Cumhuriyeti ve siyaseti, her alanda kalıcı anayasal sistemler kurmaktan uzak kalmış…
Bugün, Türk siyaseti artık kendini yenileyerek siyasi sıkıntılardan kurtulmalı…
Her zaman eleştirdiği vesayet anayasası ile yönetilmeye devam eden siyaset; halkın iradesini yansıtacak, kutuplaşmaktan uzak, Anayasa ve siyaset ile Türk halkını buluşturmalı…
Düşünce ve görüşlerin ışık olması dileğiyle…

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.