Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Nisan, 2025 08:37 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük Belediyesi’nden 5000 Evler’e yeni kreş müjdesi

Karabük Belediyesi, okul öncesi eğitime yönelik yatırımlarına bir yenisini daha ekliyor.
5000 Konutlar Bahçelievler Mahallesi’nde 100 öğrenci kapasiteli yeni bir kreş üretimi için Karçimsa ve Bey Çimento Yönetim Kurulu Başkanı iş insanı Soner Özbey ile protokol imzalandı.
Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ve iş insanı Soner Özbey ortasında imzalanan protokolle başlatılan proje, bölgedeki okul öncesi eğitim gereksinimine değerli katkı sağlayacak.
Tamamlandığında çağdaş sınıflar, oyun alanları ve inançlı eğitim ortamları ile donatılacak kreş, çocukların fizikî ve zihinsel gelişimini destekleyen bir yapı olacak.
Karabük Belediyesi, daha evvel Ergenekon Mahallesi’nde temeli atılan ve imaline devam edilen Melike Yeşilyurt Kreşi ile birlikte, okul öncesi eğitimde kent genelinde güçlü bir altyapı oluşturmayı hedefliyor.
Protokol imza merasiminde konuşan Karabük Belediye Başkanı Özkan ÇETİNKAYA, geleceğin teminatı çocuklar için kente çağdaş eğitim yuvaları kazandırdıklarını belirterek, "Eğitime verdiği bu değerli takviye için hayırsever iş insanı Sayın Soner Özbey’e teşekkür ediyorum. Karabük’ü çocuklarımız için daha yaşanabilir ve daha güçlü bir kent haline getirmek için çalışıyoruz," dedi.
İş insanı Soner Özbey ise, eğitime yapılan her yatırımın geleceğe atılan en güçlü adım olduğuna inandığını söyleyerek, Karabük’e bu türlü bir hizmet kazandırmaktan büyük bir memnunluk duyduğunu tabir etti.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Nisan, 2025 08:45 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’e bağlı 278’inci köyü Cemal Ovası’nın kuruluş etkinliği düzenlendi

Karabük’ün merkezine bağlı 38’inci vilayet genelinde ise 278’inci köy olan Cemal Ovası’nda kuruluş aktifliği düzenlendi.
Daha evvel referandum sonucunda köy statüsüne kavuşan Cemal Ovası’nda, muhtarlık tarafından kuruluş aktifliği organize edildi.
Etkinliğe Karabük Valisi Mustafa Yavuz, AK Parti Karabük Milletvekili Cem Şahin, CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, kurum yöneticileri ve Cemal Ovası sakinleri katıldı.
AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Cem Şahin, Cemal Ovası’nın uzun bir gayret sonucunda köy statüsüne kavuştuğunu belirterek, "Burada vatandaşlarımızın uzun vakittir bir talebi vardı; köy hukukî kişiliğine sahip olmak, bu unvanı kazanmak. Bu sürecin bir kısmına ben de şahitlik ettim. Elimizden geldiğince biz de katkı sunmaya efor harcadık ve nihayetinde Karabük genelindeki 277 köyümüze bir köy daha eklenmiş oldu. 278’inci ve Karabük merkezine bakarsak 38’inci köyümüz oldu. Hukuksal kişilik kazanmış oldu. 26 Temmuz 2024 tarihinde İçişleri Bakanlığımızın verdiği onayla birlikte bu gerçekleşti. Ben güzel olmasını temenni ediyorum" sözünü kullandı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.