Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Nisan, 2025 16:45 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Başkent EDAŞ Zonguldak’ın enerji altyapısını güçlendirmeye devam ediyor

Kesintisiz ve sürdürülebilir güç hizmeti sunma amacıyla çalışmalarını yürüten Başşehir EDAŞ, 2024 yılı boyunca Zonguldak’ta bakım, tamirat ve yatırım faaliyetlerini aralıksız sürdürdü. Şirket, güç altyapısını yenileyerek güçlendirirken, dijital dönüşüm ve müşteri odaklı projelere de öncelik verdi.

Sürdürülebilirliği stratejisinin merkezine koyan, insan ve teknoloji odaklı projelerle Türkiye’nin güç dönüşümüne öncülük edenlerden Enerjisa Dağıtım Şirketleri bünyesinde faaliyet gösteren üç elektrik dağıtım şirketinden biri olan Başşehir EDAŞ, Zonguldak’taki 423 binden fazla aboneye daha emniyetli ve kesintisiz güç sunmak ismine 2024 yılının tamamında değerli çalışmalara imza attı.
Yapılan açıklamaya nazaran şirket, Zonguldak’ta hizmet verdiği 3 bin 355 trafo ve 16 bin 713 kilometrelik güç çizgisinde sürdürülebilir ve kesintisiz güç sağlamak için bakım, yenileme ve yatırım çalışmalarına devam etti. Ayrıyeten, dijital dönüşüm çalışmaları ve karbon ayak izini azaltmak için attığı adımlarını da sürdürdü.
Zonguldak’ta kesintisiz güç için altyapı güçleniyor
Daha aydınlık bir kent maksadı doğrultusunda, mevsimsel ve coğrafik koşulların olumsuz tesirlerini en aza indirmek için Merkez, Kozlu, Kilimli, Devrek, Alaplı, Gökçebey, Çaycuma ve Ereğli ilçelerinde toplamda 4 bin 186 aydınlatma armatürünün bakımı tamamlandı. Bunun yanı sıra, kömür madenciliği faaliyetlerinin ağır olduğu bölgede 282 pano, 141 trafo ve 138 dağıtım merkezinin bakımını yaparak güç altyapısını güçlendirdi. Tıpkı periyotta 816 kilometrelik çizginin bakımını gerçekleştirerek sürdürülebilir güç dağıtımına katkı sağladı.
Şirket, 2024 yılında belirlediği yatırım amaçlarını muvaffakiyetle gerçekleştirirken, hizmet verdiği 423 binden fazla müşteriye daha kesintisiz ve kaliteli güç sunabilmek ismine, 152 kilometrelik yeni kablo döşeme ve bin 463 yeni aydınlatma armatürünün montajını tamamladı. Ayrıyeten, 188 yeni elektrik panosu ve 21 trafo merkezi kurarak altyapısını güçlendirdi. Kelam konusu bakım, tamir ve yatırım sayıları ile şirket 2024 yılında koymuş olduğu maksatları gerçekleştirdi.
Teknoloji odaklı tahlillerle daha verimli güç yönetimi
Enerji bölümündeki dijitalleşme sürecine öncülük edenlerden olan şirket, 2024 yılında operasyonel süreçleri uygunlaştırmak ve müşteri memnuniyetini arttırmak hedefiyle teknoloji odaklı projelere sürat verdi. Enerjisa Dağıtım Şirketleri’nin Afet ve Acil Durum Haberleşme Telsiz Sistemi Projesi kapsamında hayata geçirilen Taşınabilir Haberleşme ve Şarj İstasyonları, kriz anlarında kesintisiz bağlantı sağlayarak afet idaresine kıymetli katkılar sundu. Müşteri hizmetlerinde de dijital tahlilleri yaygınlaştıran Enerjisa Dağıtım Şirketleri, ChatVolt uygulaması ile kullanıcıların anlık iletileşme yoluyla daha süratli ve aktif takviye almasını sağladı.
Müşteri odaklı hizmet anlayışı
Operasyonel iş süreçlerini daha verimli hale getirebilmek için dijital dönüşümüne tartı veren Enerjisa Dağıtım Şirketleri kullanıcı memnuniyetini en üst düzeye çıkarmak için çalışmalarını sürdürüyor. Müşteri odaklı yaklaşımla 7/24 hizmet sunan şirket, baskentedas.com.tr, Web ChatVolt anlık iletileşme, Başşehir 186 Taşınabilir Uygulaması, 0(312) 186 00 00 numaralı WhatsApp İhbar Sınırı ve 186 Davet Merkezi’nden tüm müşterilerinin soru ve sıkıntılarını dinleyerek tahlil bulmaya devam ederken, toplumsal medya hesapları aracılığı ile de müşterilerin talep ve şikayetleri karşılanıyor.
Enerjisa Dağıtım Şirketleri’nin AYEDAŞ ve Toroslar EDAŞ ile birlikte elektrik dağıtımındaki 3 şirketinden biri olan Başşehir EDAŞ, Zonguldak’taki güç altyapısını güçlendirmek için yatırımlarına devam edecek.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Nisan, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 3dk
Yorum Sayısı: 0

Trabzon’da kahverengi kokarca için seferberlik çağrısı

Tarım eserlerine büyük ziyan veren kahverengi kokarca böceğiyle uğraş kapsamında düzenlenen tuzak dağıtım merasimine katılan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, "Zararlının yok edilmesi konusunda daima birlikte çaba edersek kalıcı ve esaslı bir tahlil üretiriz" dedi.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, son yıllarda bölgedeki tarım eserlerine büyük ziyan veren kahverengi kokarca böceğiyle biyoteknik gayret kapsamında düzenlenen feromon ve funnel tipi tuzak dağıtım merasimine katıldı.
Akçaabat Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Lider Genç’in yanı sıra Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Akçaabat Kaymakamı Yusuf Cankatar, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Trabzon Ticaret Borsası Başkanı Eyyüp Ergan, İl Tarım ve Orman Müdürü İsa Kaplan, Trabzon Vilayet Sıhhat Müdürü Hakan Usta ile çok sayıda vatandaş katılım sağladı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, zararlıya karşı verilen gayretin değerine vurgu yaparak "Tarımıyla ön plana çıkan bir bölgeyiz. Ziraî üretimimiz hem halkımızın ekonomik refahı hem de ülke iktisadı açısından büyük değer arz ediyor. Fakat bu süreçte tarım eserlerine önemli ziyanlar verebilecek bir böcek tehdidiyle karşı karşıyayız. Bu tehdide karşı bilimsel bilgiler ışığında, kararlı ve planlı bir formda çaba vermemiz lazım. Bölgemiz, ihracatımızın en değerli eserlerinden biri olan fındığın merkezidir. Bu nedenle gayrete en üst kademeden başlanması büyük ehemmiyet taşıyor. Tarım ve Orman Bakanlığımız öncülüğünde, 13 vilayetimizin valisiyle birlikte adeta bir seferberlik başlatıldı. El birliğiyle hareket ettiğimiz takdirde muvaffakiyete ulaşacağımıza inanıyoruz. Trabzon olarak, Valimiz Sayın Aziz Yıldırım riyasetinde tüm paydaşlarımızla bir ortadayız. Bu zararlının süratli yayılma özelliği dikkate alındığında, kalıcı ve esaslı bir tahlil geliştirmeliyiz" dedi.
"Geçtiğimiz yıl başarılı bir iş birliği örneği sergiledik" diyen Genç "İlaçlama çalışmaları için yaklaşık 2 milyon liralık kaynak ayırdık. 9 ilçemizde kapsamlı bir çaba yürüttük ve kıymetli sonuçlar elde ettik. Bu yıl bu çabayı 12 ilçemize genişletebiliriz. Vektörel uğraşta vazife yapan 45 mesai arkadaşımız var. Bu gruptan 20 kişi, 46 bin konuta birebir müdahalede bulunmuş, çok sayıda toprağa erişerek faal bir gayret yürütmüştür. Öte yandan, biyolojik çaba kapsamında samuray arısı dağıtımına da kısa mühlet içinde başlanacak. Tüm paydaşlarımızın bu sürece katkı vermesiyle birlikte daha somut ve tesirli sonuçlar elde edeceğimize inanıyoruz. Bu vesileyle, devletimizin bu soruna gösterdiği güçlü irade için Bakanlığımıza, uyumu sağlayan Sayın Valimize, duyarlılık gösteren oda liderlerimize, borsa temsilcilerimize, il müdürlüğü yetkililerimize ve özverili muhtarlarımıza teşekkürlerimizi sunuyorum. Üreticilerimizin de bu hususta hassas ve şuurlu davranmaları büyük değer taşımaktadır. Daima birlikte sahip çıkarsak, bu sorunu aşabiliriz. İnşallah, birlik içinde bu zorluğun da üstesinden geleceğiz" biçiminde konuştu.

18 ilçede tuzak dağıtımına başlanacak
İl Tarım ve Orman Müdürü İsa Kaplan ise "2017 yılında ülkemizde birinci sefer görülen kahverengi kokarca pandemisi, 2022-2023 döneminde tesirini göstermeye başlamıştır. Bu süreçte yaptığımız gayrette başta Büyükşehir Belediye Başkanlığımız olmak üzere, ziraat odalarımız, belediyelerimiz, kaymakamlıklarımız, ticaret borsamız ve pahalı muhtarlarımız ile üreticilerimiz, desteklerinizi bizden hiçbir vakit esirgemediniz. Bugün, biyoteknolojik çabanın temel ögelerinden biri olan feromon tuzakların dağıtımını gerçekleştireceğiz. Toplamda 6 bin 550 adet feromon tuzak, ziyanlı popülasyonunun denetim altına alınmasında kullanılacaktır. Bu tuzakların 2 bin 550 adedi Büyükşehir Belediye Liderimiz Sayın Ahmet Metin Genç’in takviyeleriyle, 4 bin adedi ise Bakanlığımız tarafından temin edilmiştir. Kahverengi kokarca ile gayrette, eserlerde kalıntı bırakılmaması ve zararlının etken unsurlara bağışıklık kazanmaması hedefiyle kimyasal ilaçlamaya karşıyız. Bu biyoteknolojik prosedürün emeli, zararlıyı muhakkak bir noktada cezbederek toplayıp etkisiz hale getirmektir. Bugünkü merasimde, vilayetimizdeki 18 ilçe müdürlüğümüze bu tuzaklar dağıtılacaktır. Ayrıyeten Büyükşehir Belediyemizin ilaçlama grubu, müdürlüklerimizdeki arkadaşlarımızla birlikte bu hususta değerli bir uğraş vermektedir. Emeği geçen tüm kişi ve kurumlara gönülden teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
Konuşmaların akabinde 18 ilçede kurulması için tuzaklar dağıtıldı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.