Bir Sosyalfest projesi olarak ortaya çıkan Karabük Üniversitesi(KBÜ) Dijital Şiddet ile Mücadele Kulübü, ÜNİDES projesiyle faaliyetlerine başladı.
Karabük Üniversitesi (KBÜ), dijital çağın değerli problemlerinden biri olan dijital şiddet ve dezenformasyonla çabada örnek bir adım attı.
Gençlerin öncülüğünde kurulan Dijital Şiddet ile Mücadele Kulübü, toplumsal şuur oluşturmak hedefiyle resmî olarak faaliyetlerine başladı.
Kulüp, Türkiye’nin birinci ve tek ulusal ve memleketler arası toplumsal bilimler şenliği olan Sosyalfest24’te "Şiddetin Azaltılması" kategorisinde birinci 20’ye giren bir toplumsal model dizaynının somut çıktısı olarak kuruldu. Kulüp birebir vakitte, Gençlik ve Spor Bakanlığının ÜNİDES 2. Devir takviyesiyle yürütülen ‘Türkiye Yüzyılında Dijital Şiddet ve Dezenformasyon: Farkına Var! Gayret Et!’ başlıklı projeyi hayata geçirdi.
Projenin lansmanı, KBÜ Şehit Yılmaz Çakıroğlu Konferans Salonu’nda düzenlenen aktiflikle gerçekleştirildi. Aktifliğe akademisyenler, öğrenciler ve çeşitli kulüp temsilcileri ağır ilgi gösterdi.
Etkinlikte kulübün akademik danışmanı Öğr. Gör. Dr. Hülya Özçağlar Eroğlu, "Dijital Şiddet Nedir?" başlıklı sunumunda dijital şiddetin tarifi, çeşitleri, bireyler üzerindeki ruhsal ve toplumsal tesirleri ile bu alanda izlenebilecek çaba yolları hakkında kapsamlı bilgiler paylaştı. Eroğlu konuşmasını, "Unutma: Ekranın Gerisinde Bir İnsan Var!" kelamlarıyla sonlandırarak, projenin desteklenmesinde emeği geçen Gençlik ve Spor Bakanlığına ve Karabük Üniversitesi Rektörlüğüne teşekkür etti.
Dijital Şiddet ile Mücadele Kulübü, üniversite gençliğini dijital ortamlarda karşılaşabilecekleri tehditlere karşı bilinçlendirmeyi amaçlarken, birebir vakitte şuurlu dijital vatandaşlık kültürünün gelişimine de öncülük etmeyi hedefliyor.