Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Nisan, 2025 16:30 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Sosyalfest’te doğan kulüp toplumsal harekete dönüştü

Bir Sosyalfest projesi olarak ortaya çıkan Karabük Üniversitesi(KBÜ) Dijital Şiddet ile Mücadele Kulübü, ÜNİDES projesiyle faaliyetlerine başladı.
Karabük Üniversitesi (KBÜ), dijital çağın değerli problemlerinden biri olan dijital şiddet ve dezenformasyonla çabada örnek bir adım attı.
Gençlerin öncülüğünde kurulan Dijital Şiddet ile Mücadele Kulübü, toplumsal şuur oluşturmak hedefiyle resmî olarak faaliyetlerine başladı.
Kulüp, Türkiye’nin birinci ve tek ulusal ve memleketler arası toplumsal bilimler şenliği olan Sosyalfest24’te "Şiddetin Azaltılması" kategorisinde birinci 20’ye giren bir toplumsal model dizaynının somut çıktısı olarak kuruldu. Kulüp birebir vakitte, Gençlik ve Spor Bakanlığının ÜNİDES 2. Devir takviyesiyle yürütülen ‘Türkiye Yüzyılında Dijital Şiddet ve Dezenformasyon: Farkına Var! Gayret Et!’ başlıklı projeyi hayata geçirdi.
Projenin lansmanı, KBÜ Şehit Yılmaz Çakıroğlu Konferans Salonu’nda düzenlenen aktiflikle gerçekleştirildi. Aktifliğe akademisyenler, öğrenciler ve çeşitli kulüp temsilcileri ağır ilgi gösterdi.
Etkinlikte kulübün akademik danışmanı Öğr. Gör. Dr. Hülya Özçağlar Eroğlu, "Dijital Şiddet Nedir?" başlıklı sunumunda dijital şiddetin tarifi, çeşitleri, bireyler üzerindeki ruhsal ve toplumsal tesirleri ile bu alanda izlenebilecek çaba yolları hakkında kapsamlı bilgiler paylaştı. Eroğlu konuşmasını, "Unutma: Ekranın Gerisinde Bir İnsan Var!" kelamlarıyla sonlandırarak, projenin desteklenmesinde emeği geçen Gençlik ve Spor Bakanlığına ve Karabük Üniversitesi Rektörlüğüne teşekkür etti.
Dijital Şiddet ile Mücadele Kulübü, üniversite gençliğini dijital ortamlarda karşılaşabilecekleri tehditlere karşı bilinçlendirmeyi amaçlarken, birebir vakitte şuurlu dijital vatandaşlık kültürünün gelişimine de öncülük etmeyi hedefliyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Nisan, 2025 16:37 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük Üniversitesi’ne Ulaştırma Bakanlığı’ndan AR-GE ödülü

Karabük Üniversitesi (KBÜ) İnşaat Mühendisliği öğrencisi Tolga Keskin, çevreci ve yenilikçi projesiyle Türkiye 3’üncüsü oldu.
Ankara’daki Bilgi Teknolojileri ve Bağlantı Kurumunda 15 Nisan 2025 tarihinde gerçekleştirilen ödül merasimine Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da katıldı. Bakan Uraloğlu, dereceye giren projeleri tebrik etti.
Karabük Üniversitesi (KBÜ), Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından düzenlenen "Ulaşan ve Erişen Türkiye 2053 Üniversiteler Ortası AR-GE Fikir Yarışması"nda kıymetli bir muvaffakiyete imza attı. Yarışın ikinci devrinde ‘Karayolu’ kategorisinde Türkiye 3’üncüsü olan KBÜ öğrencisi Tolga Keskin, mükafatını Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın elinden aldı.
1 Ekim 2024 - 31 Ocak 2025 tarihleri ortasında müracaatları alınan yarışa, Türkiye genelinde 62 farklı üniversiteden 205 öğrenci toplam 115 projeyle katıldı. Karayolu, Demiryolu, Denizcilik, Havacılık ve Uzay ile Haberleşme olmak üzere beş farklı kesimde bedellendirilen projeler, Bakanlık uzmanları tarafından ayrıntılı biçimde incelendi.
Karabük Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Kısmı öğrencisi Tolga Keskin’in, danışmanı Doç. Dr. Halil İbrahim Yumrutaş ile birlikte geliştirdiği "Asfalt Betonu Yüzeylerinin Donmasının Kenevir Lifi Kullanılarak Çevreci Bir Yaklaşımla Geciktirilmesi ve Buzlanma Kaynaklı Trafik Kazalarının Azaltılması" başlıklı proje; etraf dostu gereç kullanımı, sürdürülebilirlik ve trafik güvenliği alanındaki yenilikçi yaklaşımıyla heyet üyelerinden tam not aldı.
Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, üçüncülük elde eden öğrenci ve danışmanını tebrik ederken, "Genç bir mühendis adayının çevre için ortaya koyduğu bu pahalı proje, hem bilimsel yaklaşımı hem de toplumsal hassaslığıyla bizlere geleceğe umutla bakma imkânı sunuyor. Karabük Üniversitesi olarak bizler de araştırma ve geliştirmeye, çevreci tahlillere ve toplumsal yarar üreten projelere her vakit takviye vermeye devam edeceğiz." tabirlerini kullandı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.