Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Alaplı’da Çiftçilere Anız Yangınlarına Karşı Uyarıldı

Zonguldak Yayın: 08.09.2015 07:23
Yazar:
Alaplı’da Çiftçilere Anız Yangınlarına Karşı Uyarıldı

ZONGULDAK Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürü Sinan Taşkın, Fındık bahçelerinde anız yangınlarına karşı vatandaşların dikkatli olmaları konusunda uyardı.
Taşkın gazetecilere yaptığı açıklamada, Fındık bahçelerinde çeşitli nedenlerden oluşan anız yangınlarının insan hayatını ve çevreyi olumsuz yönde etkilediğini belirterek, şunları söyledi:
“İlçemizde fındık hasat sonu itibariyle günde 8 ile 10 civarında yangın ihbarı alıyoruz. Gittiğimiz yangınların tamamı da fındık bahçelerinin temizliği sonrası çıkan anız yangınları.
Bu konuda çiftçilerimizi yıllardır uyarmamızı rağmen kontrolsüz şekilde bahçelerde otlar yakılmaya devam ediliyor. İtfaiye ekiplerimiz anız yangını ile uğraşırken daha ciddi olaylara müdahalede geç kalma ihtimali her zaman vardır.
Tarımsal arazi ve toprakların söz konusu yangınla kullanılamaz hale gelirken Hava kirliliği başta olmak üzere doğal hayattaki yaşamı da olumsuz yönde etkileyebiliyor.
Anız yangınlarının, elektrik ve telefon direklerinin yanmasına sebep olduğu gibi toprak üzerindeki mikroorganizma ve yaban hayvanlarının da büyük zarar görmesine neden oluyor.
Bu nedenlerle doğal hayattaki dengenin de bozuluyor. Çiftçilerimizden isteğimiz fındık hasat sonrası ateş yakmasınlar.”

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te Dünya Atletizm Günü şenlikle kutlandı

Manşet Yayın: 08.05.2024 15:21
İhlas Haber Ajansı
Karabük’te Dünya Atletizm Günü şenlikle kutlandı

Karabük’te Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Dünya Atletizm Günü çerçevesinde çocuklar için spor şenliği düzenlendi.

Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadyumu’nda düzenlenen şenliğe 4-7 ve 8-11 yaş arası yaklaşık 100 çocuk katılırken çocuklar için birbirinden farklı spor aktiviteleri yapıldı. Atletizm spor dalının bilinilirliğinin arttırılması, okul çağındaki çocukların ders dışı zamanlarında spor yapma becerilerinin geliştirmesi, bilgisayar başında ve durağan geçen yaşam döngülerine fiziksel hareketlilik getirilmesi amacıyla Dünya Atletizm Günü çerçevesinde gerçekleşen etkinlikte çocuklar doyasıya eğlendi.

AW199519 05 scaled
Etkinliğe katılan çocuklara katılım belgeleri Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürleri Lokman Mollaoğulları ve Ali Osman Sevim tarafından takdim edildi.
Şenlik hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.

AW199519 06 scaled