Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

“İşittik ve İtaat Ettik Projesi” Tamamlandı

Kastamonu Yayın: 29.08.2015 07:45
Yazar:
“İşittik ve İtaat Ettik Projesi” Tamamlandı

KASTAMONU Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nce yürütülen “İşittik ve İtaat Ettik Proje
si” kapsamında Kastamonu’da işaret dili eğitimi alan din görevlileri, Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Camisi’nde cemaate cuma vaazının ve hutbenin tercümesini yaptı. Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nce yürütülen “İşittik ve İ-
taat Ettik Projesi” kapsamında Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen çok sayıda din görevlisi,Kastamonu’da işaret dili eğitimi aldı. Din görevlileri, aldıkları işaret dili eğitimini Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Camisi’nde ilk kez uyguladı. Uygulamada din görevlileri, cuma vaazının ve hutbenin tercümesini işaret dili ile cemaate anlattı.Türkiye’nin her kentinden 113 din görevlisinin Kastamonu Diyanet Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde işaret dili kursu gördüğünü belirten Proje Koordinatörü Mustafa Başkonak, bu kapsamda derslerin oldukça verimli geçtiğini söyledi.Eğitimlerin bir haftadır devam ettiğini aktaran Başkonak, derse katılan görevlilerin yaptığı çalışmaların Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Camisi’ndeki cuma namazında güzel örneklerini gördüklerini kaydetti. Başkonak, “Din görevlilerimiz, kursumuza katılan din görevlilerimiz bugün işitme engelli kardeşlerimizin cuma hutbelerini ve vaazlarını çok kolay şekilde anlayabileceği çevirilerini uygulamalı olarak gösterdiler. Ayrıca önümüzdeki süreçte işaret dili, Kur’an-ı Kerim ve din eğitimine de dönüşecek” dedi.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Gecenin hayaleti gündüz görüntülendi

Dünya Yayın: 28.04.2024 08:48
İhlas Haber Ajansı
Gecenin hayaleti gündüz görüntülendi

Tokat’ta gecenin hayaleti olarak adlandırılan bir vaşak gün ışığında fotokapanla görüntülendi.

Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği (IUCN) tarafından nesli tükenmekte olan canlılar arasında kırmızı listede gösterilen vaşaklar son yıllarda sıklıkla görülmeye başlandı. Yaban hayatı araştırmacısı Kenan Kesmez, Canik Dağları’nın eteklerine yerleştirdiği fotokapanla gizlenmekteki ustalığıyla ormanın hayaleti olarak da bilinen bir vaşağı görüntülemeyi başardı.

Paylaş: