Bolu’da bir kuşkulu, gece saatlerinde zorla girdiği dükkanın kasasındaki paraları çalarak kayıplara karıştı. O anlar işletmeye ilişkin güvenlik kamerasına yansıdı. İşletme Müdürü Mehmet Kalan, "Yaklaşık 5 bin liralık bir ölçünün çalındığını tespit ettik" tabirlerini kullandı.
Olay, geçtiğimiz gün gece saatlerinde Karaçayır mahallesi PTT caddesi üzerinde bulunan bir iş yerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, dükkan önüne gelen ve şimdi kimliği belirlenemeyen şahıs, çevreyi denetim ettikten sonra dükkanın camını zorlayarak içeriye girdi. Direk kasaya yönelen şahıs yaklaşık 5 bin lira parayı aldıktan sonra dükkandan süratle uzaklaştı. Sabah saatlerinde iş yerine gelen çalışanlar kasa kısmının dağınık olduğunu ve paraların olmadığını fark ederek işletme müdürü Mehmet Kalan’a haber verildi. Kalan, kamera kayıtlarını izledikten sonra polis gruplarını çağırarak şikayetçi oldu.
O anlar kamerada
Yaşanan hırsızlık anı işletmeye ilişkin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Şüphelinin içeri girdiği anlar ve kasadaki paraları alarak kaçtığı anlar güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Polisleri şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.
"Yaklaşık 5 bin liralık bir ölçü çalındı"
Yaklaşık 5 bin lira çalındığını söyleyen Mehmet Kalan, "hırsız gece saat 01.20’de işyerimize camı zorla giriyor. İçeri girdikten sonra kasada bulunan bir ölçü nakit parayı alıp tıpkı camdan geri çıkıp gitmiş. Sabah işyeri çalışanları dükkânı açtığında kasa tarafının dağınık olduğunu fark ettiler ve beni aradılar. İş yerine geldiğimde güvenlik kamerası kayıtlarını inceledim ve hırsızlık olayı gerçekleştiğini gördüm. Yaklaşık 5 bin liralık bir ölçünün çalındığını tespit ettik" dedi.
"Bir an evvel yakalanmasını istiyoruz"
Hırsızın bir an evvel yakalanmasını istediklerini belirten Kalan, "Olay polise intikal etti. Polis memuru arkadaşlara güvenlik kamerası imgelerini teslim ettik. En kısa müddette hırsızın yakalanmasını istiyoruz. Buradaki emelimiz yalnızca para kaybı değil, birebir vakitte öteki esnafların da bu cins olaylara karşı önlem almasını sağlamak. Bolu, bize yüksek hayat kalitesi sunan, inançlı bir kent olduğu için bu türlü bir hırsızlık olayıyla daha evvel karşılaşmadık. Bu olayın üzerine düşülmesini ve hırsızın bir an evvel yakalanmasını istiyoruz" sözlerini kullandı.