Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Bartın’da Yer Altı Irmaklarının Varlıkları Araştırılıyor

Bartın Yayın: 17.08.2015 07:55
Yazar:
Bartın’da Yer Altı Irmaklarının Varlıkları Araştırılıyor

BARTIN’ın altından geçen Yeraltı Irmakların bulunması, Yeraltı Irmaklarının Haritasının Çizilmesi ve sularının değerlendirilmesi’ projesi kapsamında çeşitli noktalarda yer altı ırmakları tespit edildi.
Bartın’da yaptığı yeniliklerle ve projelerle tanınan Makine Mühendisi Faruk Papila, Vali Seyfettin Azizoğlu, destekleriyle sürdürdükleri ‘Bartın’ın altından geçen Yeraltı Irmakların bulunması, Yeraltı Irmaklarının Haritasının Çizilmesi ve sularının değerlendirilmesi’ projesinde başarıya ulaştıklarını açıkladı. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kayış ve teknik elemanları ile birlikte Bartın’ın dört noktasında jeofizik çalışmalar yapıldığını kaydeden Papila, jeofizik çalışmalarda son derece başarılı sonuçlar alındığını kaydetti.
TESPİTLER YAPILDI
Papila, “Uğurlar köyünde, yüzeyden 25 ile 50 metre arasında akifer seviyesine rastlanabilir. 100 metrelik sondajla su çıkma ihtimali var. Valilik binası yakınlarında yüzeyden 3 ile 16 metre arası kum ve çakıl, 28 metreden sonra iri çakıl ve killi kum tabakaları, su tabakasının var olabileceğini ortaya çıkardı. 50 metrelik sondajla su çıkma ihtimali var. Yine İnkumu’nda yüzeyden 30 ile 100 metre arasında yer altı tabakalarına tatlı su girişi olabilir. Sondaj yapılması durumunda su olma ihtimali mümkün olabilir. 100 metrelik iki tane sondaj yapıldığında su çıkma ihtimali var” dedi.
“ÜLKEDE SU SORUNU KALMAZ”
Proje ile ülkedeki su sorununu çözülebileceğini de kaydeden Papila şöyle devam etti: “Bartın şehir merkezinin en üst kotundan daha yüksek kotta yapılacak sondaj da su çıktığında; suyun artezyen etkisiyle veya sifonlama etkisi ile sıfır elektrik maliyeti ile Bartın şehir merkezine su ulaştırılabilecektir. Hükümetimizin son derece başarılı enver projesine, olumlu ve örnek katkıları olacaktır. Bartın köyleri Enver Projesine göre suya kavuşabilecektir. Sıfır elektrik maliyeti ile suya kavuşmak, hayal etmesi bile güzeldir. Yeraltı Irmaklarının Haritasını çizdiğimizde, Bartın’daki yerleşim bölgesine su getirmek için onlarca kilometrelik su izale hattı yapma masrafı olmayacaktır. Bartın ırmağı gibi belki de 30 tane yeraltı bulduğumuzda, Bartın şehir merkezinin, ilçelerinin ve köylerinin su sorunu, bir yıl gibi kısa zamanda çözülebilecektir. Bartın’da birlik ve beraberlik içinde yaptığımız Ar-Ge projemizin başarılı olduğunda, dünya Su Döngüsüne göre, yer üstünde bir su varsa, yeraltında 30 kat su var. Avrupa’nın en büyük ırmağı olan Tuna nehri gibi 30 tane yeraltı ırmağı var ve bir tanesi İstanbul yakınlarında bulunursa, İstanbul’un su sorunu çözülebilir. Kızılırmak nehri gibi 30 tane yeraltı ırmağı var ve bir tanesi Ankara yakınında bulunabilse, Ankara’nın su sorunu çözülebilir. Güney doğu Bölgesinde; Fırat nehri gibi 30 tane, Dicle nehri gibi 30 tane yeraltı ırmağının var olabileceğini düşünebiliriz. Güney Doğu bölgesinin su sorunu kökten çözülebileceğini hayal edebiliyorum. Ar-Ge projemiz, Allah’ın izni ile başarılı olduğunda, birlik ve beraberlik içinde bir buluş imza atacağız. Bu buluşumuzun Bartın’a Nobel Ödülü getireceğine yürekten inanıyorum.”

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

İlhan Palut: “Tüm sorumluluğum Rizespor’u ligde en başarılı yerde bitirtmek”

Spor Yayın: 04.05.2024 04:48
İhlas Haber Ajansı
İlhan Palut: “Tüm sorumluluğum Rizespor’u ligde en başarılı yerde bitirtmek”

Çaykur Rizespor’un teknik direktörü İlhan Palut, “Tüm sorumluluğum Rizespor’u ligde en başarılı yerde bitirtmek” dedi.

Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında yarın deplasmanda Beşiktaş ile karşılaşacak Çaykur Rizespor’da Teknik Direktör İlhan Palut, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Gerekli transferlerle ve takımdaki oyuncularla bu sezona başlayarak kemik bir kadro yapılanması oluşturmaya çalıştıklarını ifade eden Palut, “Bir alt ligden çıkarken bu takıma 25 transfer yaparak takımı değiştirelim. Yeni bir takım kuralım stratejisi ile yola asla çıkmadık. Var olan oyuncularımızın bir kısmı ile yola devam ettik. Amacımız gençlerden oluşan ve gelecekte de kemik bir kadro oluşturmaktı. Bunu sürdürülebilir hale getirmek istedik. Bunun belli başlı riskleri vardı. Dönem dönem çok güzel periyotlar yaşadık, dönem dönem istemediğimiz sonuçlar oldu. Rizespor takımı her sezon yapboz gibi yeni kadro oluşumundan daha istikrarlı bir yapıya gitmekti amacımız. Bugün itibariyle daha iyi olabilirdik ama kabul edilebilir bir sezon geçiriyoruz. Hala en iyisi için savaşmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“Ankaragücü maçını kazanmalıydık”

Beşiktaş maçının kendileri için zor geçeceğini belirten İlhan Palut, “İki hafta önce daha avantajlı bir durumdaydık. Bugün son 4 maç var. Bir adım dezavantajlı duruma düştük. Bundan iki hafta sonra ne hale geleceğini bilemeyiz. Herkes puan olarak çok yakın durumda. Ankaragücü maçını kazanmalıydık. Bizim için iki puan çok önemliydi. Yeni duruma konsantre olacağız. Geri kalan maçlarda hata yapma olasılığımız az. Beşiktaş maçı da bunlardan bir tanesi. Doğal olarak zor bir maç oynayacağız. Beşiktaş’ın tekrar üzerinde bulunan negatif havayı dağıtmak adına reaksiyon gösterecek. Biz de her zaman ki gibi futbol oynamaya çalışacağız. Oradan güzel bir sonuçla ayrılmak isteyeceğiz. Kendi kredimizi biraz tükettik” ifadelerini kullandı.

“Tüm sorumluluğum Rizespor’u ligde en başarılı yerde bitirtmek”

Rizespor ile ligi en iyi yerde bitirmek istediklerini söyleyen Palut, “Beşiktaş ile bir maçımız var. Ona hazırlanıyoruz. Sadece Rizespor’un Beşiktaş deplasmanında en başarılı nasıl olunur günün konusu bu. Bu iş yükseldikçe zor. Baskı arttıkça daha da zor. Hiçbir göreve talip değilim. Ben talip olmam. En zor görev hangisi ise ben ona hazırım. Beni acaba şurası ister mi gibi bir telaşım yok. Bugün Rize’de üretebiliyorum. Bugün tüm konsantremle Rizespor’u yönetiyorum. Tüm sorumluluğum Rizespor’u ligde en başarılı yerde bitirtmek” dedi.