Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Tezsever’e Paralel Teşekkürü

Gündem Yayın: 15.08.2015 14:20
Tezsever’e Paralel Teşekkürü

Karabük Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan Paralel yapı Operasyonun Yankıları devam ederken, yapılan bu operasyon şimdiye kadar Türkiye’de yapılan ilk çalışma olarak gösterildi
Karabük’ün başarılı Emniyet Müdürü Dr. Serhat Tezsever başta olmak üzere Emniyet Teşkilatına yapılan Paralel Polis Operasyonu için Emniyet Genel Müdürlüğünden Teşekkür geldi.
Bilindiği gibi Geçtiğimiz günlerde, Karabük İl Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen bir operasyonla daha önce İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Biriminde görev yapan S.S isimli polis memuru paralel Yapı adına bir dizi provokasyonlara” karıştığı iddiaları ile Yargıya teslim edilmişti. Türkiye de ilk kez paralel yapı adına çalıştığı, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince tespit edilen, S.S. isimli polis memuru önce Cumhuriyet Savcılığı tarafından serbest bırakılmış, daha sonra yapılan itiraz üzerine tutuklanarak cezaevine konulmuştu.
S.S. İsimli polis memuru hakkında teknik takip izinlerini çıkartarak karıştığı bazı olayları tespit eden Karabük İl Emniyet Müdürlüğü’nün bu çalışması Ülkemizde bu yönde yapılan ilk çalışma olarak gösterilirken, bunun karşılığı olarak da Emniyet Genel Müdürü M. Celalettin Lekesiz, Karabük İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever’e takdir ve teşekkür iletti.
“Paralel yapı konusuna çok önem veren” Emniyet Genel Müdürlüğü, Karabük İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan polis memuru S.S.nin teknik takip ile izlenmesi sonucu Bazı provakatif ilişkiler içine girdiğinin tespit edilerek, Yargıya teslim edilmesinden duyulan takdir hislerini Karabük İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever’e ileterek, konuya verilen önemi bir kez daha vurgulamış oldu.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tatbikat gereği kayboldular, kurtarma çalışması tüm gün sürdü

Gündem Yayın: 19.05.2024 04:48
İhlas Haber Ajansı
Tatbikat gereği kayboldular, kurtarma çalışması tüm gün sürdü

Düzce’de senaryo gereği kampçılara ayı saldırdı. 10 kampçı kaybolunca tüm arama kurtarma ekipleri kaybolanları gün boyu arayıp kurtardı.

Düzce’de arama kurtarma ekiplerinin geliştirilmesi için tatbikat gerçekleştirildi. AFAD başta olmak üzere Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, UMKE, Orman ve diğer sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile tatbikat başlatıldı. Senaryo gereği 10 kişilik kamp ekibi ayı saldırısı sonrasında ormana kaçıp kayboldu. Yaralı olarak ayı saldırısından kurtulan 1 kişi durumu 112 Acil Çağrı merkezine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye ekipler sevk edilirken, AFAD bölgede koordinasyon merkezi kurdu. Sivil toplum kuruluşlarına 8 ayrı arama bölgesi oluşturulunca, ekipler ormana giriş yaparak kaybolan kişileri arama çalışması başlatıldı. Düzce Valisi Selçuk Aslan ve beraberindeki heyette bölgeye gelerek tatbikat alanında incelemelerde bulundu. Vali Aslan, Düzce’deki arama kurtarma ekiplerinin niteliklerinin artırılması için hazırladıkları proje çerçevesinde böyle bir tatbikat hazırladıklarını belirterek, “Ülkemizin afetler ülkesi olduğu gerçeğini maalesef zaman zaman tecrübe ediyoruz. En acı tecrübemizde 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş depremleri ile yaşandı. Bu yaşadığımız afetlerden çıkardığımız dersler var. Afetlere afetler öncesi hazırlık yapılması çıkarılan derslerden bir tanesi. Fiziki yapımızın afetlere karşı dirençli olması gerekiyor. Bu konuda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın himayeleri ile çalışmalar devam ediyor. Diğer bir yön ise insanları afetlere karşı hazırlamamız. İlimizde kamusal kapasitenin kullanımının yanı sıra nitelikli istekli ve özverili bir sivil toplum oluşumları gördük. Şu anda ilimizde 7 STK’mız, 4 tane de kamu kurumlarımız uhdesinde arama kurtarma ekiplerimiz var. Biz bu ekiplerin nitelikli kılabiliriz, eğitim yapıları ile nasıl güçlendirebilirizi düşündük. Böyle bir proje hazırladık. Bu proje çerçevesinde teorik eğitimler verildi. Bugünde ilk aşama olarak teorik eğitimleri pratiğe yansıtmak açısından arazide kayıp arama senaryosu gerçekleştirdik. Tatbikatımızda 236 arama kurtarma personelimiz katılarak saat 10.00’da 112 Acil Çağrı Merkezine ilk çağrı geldi ve ekiplerimiz bölgede çalışmalarına başladı. Tüm ekipler orman içerisinde arama çalışmalarını sürdürüyorlar” ifadelerini kullandı.