Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Dede Yaylası Şenliği Pazar Günü yapılacak

Gündem Yayın: 14.08.2015 14:03
Yazar:
Dede Yaylası Şenliği Pazar Günü yapılacak

Karabük’ün manevi kurucusu Bahattin Gazi Hazretlerini Anma etkinlikleri Pazar günü yapılacak.
1994 yılından itibaren Bahattin Gazi Vakfı ve Karabük Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği Karabük’ün manevi kurucusu “Bahattin Gazi’yi Anma ve Dede Yaylası Şenlikleri” 16 Ağustos Pazar günü yapılacak.
Her yıl olduğu gibi bu yılda Karabüklülerin yoğun ilgi göstermesi beklenen Bahattin Gazi’yi Anma ve Dede Yaylası Şenlikleri, saat 11.00’de Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayacak. Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından etkinliklere katılan protokol üyeleri tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılacak. Ardından Bahattin Gazi Vakfının faaliyetleri anlatılacak. Daha sonra Safran Tasavvuf Müziği Topluluğu tarafından İlahi Dinletisi sunulacak. Misafirlerin konuşmalarının ardından Geleneksel Pilav ikramı yapılacak. Mevlid-i Şerif okunmasından sonra çeşitli etkinliklerle program sona erecek.
Şenliğe tüm Karabük halkı davet edildi.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Vali Yavuz “Karabük’e Yakışır Bir Bilim Şenliği Gerçekleştireceğiz”

Manşet Yayın: 04.05.2024 12:37
Vali Yavuz “Karabük’e Yakışır Bir Bilim Şenliği Gerçekleştireceğiz”

Türkiye Yüzyılı Vizyonu doğrultusunda; katılımcıları çağın gerektirdiği becerilerle donatmak, bilim kültürünün ve iletişiminin toplumda yaygınlaşmasını sağlamak, bilime ve bilim insanına yönelik olumlu bakış açısı kazandırılması ve bilimsel düşünme becerilerinin geliştirilmesi amacıyla 30 Mayıs 2024 tarihinde düzenlenecek olan Karabük Bilim Şenliği Hazırlık Toplantısı, Karabük Valisi  Mustafa Yavuz başkanlığında yapıldı.

Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda; Karabük İl Millî Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi tarafından Bilim Şenliği hazırlıkları kapsamında sunum yapıldı.

Bilim Şenliği’nin planlamasının yapıldığı toplantıda değerlendirmelerde bulanan Vali Yavuz;” Göz aydınlığı evlatlarımızın akademik başarının yanısıra, kendilerini bilimsel ve teknoloji alanında çok yönlü geliştirmelerinin önemine dikkat çekerek, Karabük’e yakışır bir Bilim Şenliği gerçekleştireceğiz.” dedi.

Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantı, karşılıklı görüş alışverişinden sonra erdi.