blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Ocak, 2025 16:30 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Donan gölette buzu motorlu testereyle keserek balık avladılar

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesindeki 1800 rakımlı Ernek Yaylası’nda vatandaşlar donan gölette buzları motorlu testereyle keserek balık avladı.

Kelkit ilçesi Söğütlü Beldesi’nde yer alan Ernek Yaylası’nda bulunan gölet buz tuttu. Yaklaşık 50 santimetre kalınlığında buz tutan gölette balık avlamak isteyen vatandaşlar ise devayı motorlu testereyle buzları kesmekte buldu. Eskimo yordamı balık avlamak isteyen Mücahit Sezgin buzları testereyle keserek ağları gölet içerisine bıraktı. Arkadaşlarıyla birlikte uzun mühlet ağlara balık vurmasını bekleyen Sezgin daha sonra emeline ulaştı. Buz tutan gölet altından kilolarca balık avlayan Mücahit Sezgin 15 yıldır kış kampı yapmak için alana geldiklerini ve bu sene birinci kere balık tutmayı denediklerini söyleyerek sonuçtan mutlu kaldıklarını lisana getirdi.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Ocak, 2025 16:37 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

’Yeşil Vatan’a yılda 10 milyon fidan

Samsun bölgede yılda üretilen 10 milyon fidan, ’Yeşil Vatan’ için geleceğe nefes oluyor.

Amasya Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Samsun Orman Fidanlık Müdürlüğü, bağlı şefliklerle birlikte yılda 134 değişik tıpta 10 milyon fidan üretiliyor. Üretilen fidanlar talep eden tüm vilayetlere gönderiliyor. Bu kapsamda 2024 yılında Samsun’da 1 milyon 850 bin, bölgede ise 10 milyon fidan üretilirken, 2 milyon mevcut fidanının da bakımı sağlandı.

Çalışmalar sonucunda Bafra Kuşkayası Fidanlığı’nda fidan üretimi, peyzaj süs bitkisi üretimi, gelir getirici cins aşılı fidan üretimi, fidan söküm, ambalajlama çalışmaları ve AR-GE çalışmaları yürütülmeye devam ediyor.

Defne yaprağı üretiminden köylülere 16,5 milyon TL kazanç

Tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği faaliyetleri kapsamında vilayet genelinde 25 bin dekar defne ormanı mevcut olup yıllık yaklaşık bin 500 ton üretim yapılıyor. Bu sayede köylülere 16,5 milyon TL gelir sağlanıyor. 2024 yılında ise 2 ton defne üretimi yapıldı.

Orman yangın önleyici tesis faaliyetleri kapsamında Samsun’da Amasya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından 220 km yangın emniyet yolunun bakımı yapıldı. 7 kilometre kule kulübe yolu bakımının yanış sıra 2 bin 789 km’de üretim yolu bakımı olmak üzere toplam 2 bin 789 km yol bakımı gerçekleştirildi. Ağaçlandırma ve Toprak Koruma Projesi kapsamında da 233 hektar alanlık kısım ağaçlandırılıp, erozyon denetim ve bakımı sağlandı.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.