blank
Asuman Doğan tarafından
15 Ocak, 2025 13:02 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

KBÜ, Batarya Üretiminde Atılıma Geçti

Karabük Üniversitesi, yaptığı akademik iş birlikleriyle batarya teknolojileri konusunda büyük atılıma geçti. 

Karabük Üniversitesi 2024 yılında faaliyete başlayan Karabük Üniversitesi Batarya Teknolojileri Araştırma Grubunun çalışmalarıyla batarya üretimi konusunda önemli adımlar atmaya devam ediyor. Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık bu kapsamda, batarya teknolojileri konusunda seminer vermek üzere üniversiteye gelen Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emre Biçer’i makamında kabul etti.

Görüşmede, iki üniversite arasındaki iş birliği, batarya teknolojilerinin gelişimi ve araştırma süreçlerinde ortak projeler yapılması gibi konular ele alındı.

Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, batarya teknolojilerinin enerji sektöründe giderek daha fazla önem kazandığını belirtti. Kırışık, üniversite bünyesinde sürdürülecek batarya teknolojisi çalışmaları ile Türkiye çapında bir birikimi değerlendirmeyi amaçladıklarını da sözlerine ekledi. 

Ziyaretin sonunda, Rektör Kırışık tarafından Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emre Biçer ile Batarya Teknolojileri Araştırma Grubu Koordinatörü Doç. Dr. Batıkan Erdem Demir ve Doç. Dr. Satiye Korkmaz’a teşekkür belgesi takdim edildi.

BATARYA TEKNOLOJİLERİ, LABORATUVAR KURULUMU VE BATARYA ÜRETİMİ” KONULU SEMİNER GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Karabük Üniversitesinde “Batarya Teknolojileri, Laboratuvar Kurulumu ve Batarya Üretimi” konulu seminer gerçekleştirildi.

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emre Biçer “Batarya Teknolojileri, Laboratuvar Kurulumu ve Batarya Üretimi” konulu seminerde batarya teknolojileri alanındaki bilgi ve deneyimlerini Karabük Üniversitesi akademisyenleriyle paylaştı.

Mühendislik Fakültesi Dekanlığının toplantı salonunda düzenlenen seminere Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Sun, Karabük Üniversitesi Batarya Teknolojileri Araştırma Grubu Koordinatörü Doç. Dr. Batıkan Erdem ve grup üyeleri ile üniversite bünyesindeki akademisyenler ve teknoloji alanında çalışan araştırmacılar katıldı.

Prof. Dr. Emre Biçer, seminerde batarya teknolojilerinin gelişimi, laboratuvar kurulum süreçleri ve batarya üretiminde kullanılan modern yöntemler hakkında detaylı bilgiler sundu.

Seminerin konuşmacısı Prof. Dr. Emre Biçer, seminerde batarya ve lityum iyon üretiminin nasıl gerçekleştirildiği ve bununla ilgili bir laboratuvar kurmak üzere yapılması gereken çalışmalar nelerse onlara değineceğini söyledi. 

Karabük Üniversitesi Batarya Teknolojileri Araştırma Grubu Koordinatörü Doç. Dr. Batıkan Erdem Demir ise “Rektör hocamızın talimatları doğrultusunda 2024 yılında faaliyete başladık. Bu zamana kadar iki teknik ziyaret gerçekleştirdik. Birisi Sakarya, birisi Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi. Amacımız farklı elektrokimyasal yapılara ve farklı yöntemlerle yenilikçi bataryalar üretmek, yenilikçi yaklaşımlarla batarya üretmek hedefinde ilerlemekteyiz.” diye konuştu.

Karabük Üniversitesi Batarya Teknolojileri Araştırma Grubunun 20 Eylül 2024’te Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesine gerçekleştirdiği teknik ziyaretin ardından yapılan bu seminer, iki üniversite arasındaki akademik iş birliğini güçlendirme adına önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
blank
Haber Merkezi tarafından
15 Ocak, 2025 13:11 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Öğrencilerin Minibüs Çilesi Ne Zaman Sona Erecek?

Safranbolu’da öğrenim gören üniversite öğrencileri, sıkça kullandıkları toplu taşıma hatlarındaki mevcut ulaşım düzenlemelerinin kendilerini mağdur ettiğini dile getiriyor.

Karabük Merkez ve 100. Yıl Mahallesi’nden Safranbolu’ya giden minibüslerin, fakülte binalarının bulunduğu PTT durağına kadar hizmet vermesine karşın, 5000 Evler Mahallesi’nden minibüsle gelen öğrenciler ise Kıranköy’de inmek zorunda kalıyor. Bu durum, 5000 Evler’den gelen öğrencilerin fakültelerine ulaşabilmek için ya uzun mesafeler yürümelerini ya da Kıranköy’den farklı bir minibüse binerek ek ücret ödemelerini gerektiriyor.

Bu haksız durumun ortadan kaldırılmasını isteyen öğrenciler yetkililere çağrıda bulunarak, “Merkez’den veya 100. Yıl Mahallesi’nden gelen öğrenciler tek minibüsle fakültelerine ulaşabilirken, 5000 Evler’den gelen öğrenciler neden aynı imkana sahip değil?” diye sordu.

Ulaşım sorunlarının günlük yaşamlarını zorlaştırdığını ifade eden öğrenciler, özellikle sabahın erken saatlerinde ya da kötü hava koşullarının yaşandığı günlerde bu durumun hem zaman hem de maddi açıdan zorluk yarattığını belirtiyor. Halihazırda 20 TL ödeyerek Safranbolu’ya ulaşan öğrenciler, fakültelerine gidebilmek için ya yürümek ya da ek olarak farklı bir minibüse binip 14 TL daha vermek zorunda kalıyor. Öğrenciler zaten yüksek olan yolculuk maliyetlerine ek olarak ikinci bir minibüse binmek istemiyorlar. Pek çok öğrenci, aylık bütçelerinin büyük bir kısmını ulaşım masraflarına ayırdıklarını ve bu durumun diğer temel ihtiyaçlarını karşılamalarını zorlaştırdığını belirtiyor. Bu nedenle, öğrenciler ikinci bir minibüse binmek yerine tek bir araçla fakültelerine ulaşmak istediklerini ifade ediyorlar.

Öğrenciler, 5000 Evler Mahallesi’nden gelen minibüslerin diğer hatlarda olduğu gibi fakülte binalarına kadar hizmet vermesini talep ediyor. Öğrenciler, böyle bir düzenlemenin hayata geçirilmesinin hem maddi hem de zaman açısından büyük bir rahatlama sağlayacağını ifade ediyor.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.