Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Ocak, 2025 12:15 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kaçak kalkan balığı avcılığına operasyon: 3 bin 620 kilo kalkan balığı ele geçirildi

Samsun’un Yakakent ilçesinde, Rusya/Ukrayna karasularında avlanarak kaçak yollarla ülkeye sokulmaya çalışılan 3 bin 620 kilo kalkan balığı ele geçirildi.
Konu ile ilgili açıklama yapan Samsun Vilayet Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, ”Yasa dışı avcılığa yönelik, Kıyı Güvenlik Yakakent Kolluk Takviye Timi Komutanlığı ile Samsun Tarım ve Orman Vilayet Müdürlüğümüz ve Yakakent Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğümüz su eserleri denetim takımları tarafından Yakakent açıklarında denizde yapılan kontrollerde Rusya/Ukrayna karasularında avlanarak kaçak yollarla ülkemize sokulmaya çalışılan 3 bin 620 kg kalkan balığı ele geçirildi. Kıyı Güvenlik Yakakent Kolluk Takviye Timi Komutanlığı tarafından el konulan kalkan balıkları, Yakakent İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü su eserleri kontrolörlerine tutanakla teslim edildi. Teslim alınan 3 bin 620 kg kalkan balığının mülkiyeti kamuya geçirildi” dedi.

Balıklar bozulma sürecine girdi
Kontrol takımları tarafından el konularak mülkiyeti kamuya geçirilen kalkan balıklarının; uzun mühlet gemide kalması, uygun istiflemenin yapılmaması, taşıma ve saklama şartlarında soğuk zincir kurallarına riayet edilmemesi üzere nedenlerle bozulma sürecine girdiğinin gözlemlendiğini belirten Sağlam, “İlçe müdürlüğümüz veteriner tabipleri tarafından verilen ‘insan sıhhati açısından tüketimi uygun değildir’ raporu doğrultusunda vatandaşlarımızın tüketimine sunulamayacağı anlaşılarak el konulan 3 bin 620 kg kalkan balığının tamamının ‘balık unu olarak kıymetlendirilmek üzere’ pazarlık tarzı ile satışı gerçekleştirilmiştir. Kıyı Güvenlik Yakakent Kolluk Takviye Timi Komutanlığı ve İl/İlçe Müdürlüğümüz denetim görevlilerince tutulan tutanaklara istinaden kaçak balıkların yakalandığı gemilere ve ilgili gerçek bireylere 1380 sayılı Su Eserleri Kanunu’na muhalefet nedeniyle idari para cezası uygulanmıştır. Denizlerimizde ve iç sularımızda ekosistemle birlikte çeşitlerin korunması ve kaçak avcılıkla gayret maksadıyla kontrollerimiz titizlikle devam edecektir” diye konuştu.

blank
Haber Merkezi tarafından
14 Nisan, 2025 17:02 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te Turizm Haftası Kutlamaları Başlıyor

Karabük’te 49. Turizm Haftası, 15-22 Nisan 2025 tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Program, yerel kültürü ve turizmi ön plana çıkarmayı hedefliyor.

Açılış Töreni 16 Nisan’da saat 14:00’te Tarihi Çarşı (Cinici Han Arkası) adresinde gerçekleştirilecek. Etkinlikte saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından halk oyunları gösterisi, yöresel ikramlar ve müzik dinletisi düzenlenecek.

Aynı gün saat 14:30’da, Cingıllıoğlu Sanat Galerisi’nde sanatçı Rıza Korkmaz’ın “Zamanhane” adlı yağlı boya resim sergisinin açılışı yapılacak.

17 Nisan tarihinde, saat 14:00’te Karabük Üniversitesi Turizm Fakültesi’nde "Turizm İşletmelerinde Müşteri İlişkileri" konulu bir panel düzenlenecek. Panelin ardından saat 19:30’da Ulucami-Tarihi Çarşı’da gece yürüyüşü ve yöresel ikramlar sunulacak.

18-19 Nisan tarihlerinde ise Hıdırlık-Tarihi Çarşı’da 11:00-17:00 saatleri arasında müzik dinletileri ve sergi etkinlikleri gerçekleştirilecek.

Karabük Valisi Mustafa Yavuz, tüm vatandaşları bu etkinliklere katılmaya davet etti. Turizm Haftası, bölgenin turizm potansiyelini tanıtmak ve yerel kültürü yaşatmak amacıyla önemli bir fırsat sunuyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.