Asuman Doğan tarafından
01 Ocak, 2025 15:31 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Yenice MYO’da Konferans Düzenlendi

Karabük Üniversitesi Yenice Meslek Yüksekokulu ve Karabük İl Emniyet Müdürlüğü iş birliğiyle siber suçlarla mücadele konferansı düzenlendi.

Konferansın açılışında, Yenice Meslek Yüksekokulu ve Karabük İl Emniyet Müdürlüğü tarafından, öğrencilere siber suçların günümüzde giderek artan bir tehdit oluşturduğunu vurguladılar. Siber suçların etkileri üzerinde durularak, bireylerin ve toplulukların bu tür tehditlere karşı nasıl önlem alabileceği hakkında bilgiler paylaşıldı.

Konferansta, siber suçların çeşitleri, bu suçların yaratabileceği sonuçlar ve bireylerin bu tehditlere karşı alabileceği korunma yöntemleri üzerinde duruldu. Emniyet Müdürlüğü öğrencilerin güvenli bir şekilde hareket edebilmeleri için pratik ipuçları sundular.

Ayrıca, siber suçlarla ilgili yasal düzenlemeler ve bu düzenlemelerin uygulanması hakkında detaylı bilgilendirmeler yapıldı.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2025 00:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Polisi peşine takan 16 yaşındaki sürücü ormanlık alanda yakalandı

Çorum’da polis aracına çarptıktan sonra kaçmaya başlayan 16 yaşındaki ehliyetsiz şoför, kovalamaca sonucunda kaçtığı ormanlık alanda yakalandı. Çocuğa toplam 94 bin TL cezai süreç uygulandı.
Edinilen bilgiye nazaran, polis takımları tarafından Sarılık Kavşağı’nda devriye vazifesindeki polis aracına çarpan 19 AEM 303 plakalı arabanın şoförü, daha sonra "dur" ihtarına uymayarak kaçmaya başladı. Polis aracına da çarpan şahıs, gruplar tarafından takibe alındı. Yaklaşık 35 kilometre kaçtıktan sonra aracı çamura saplanan şoför, koşarak ormanlık alana girdi. Şahıs polis takımları tarafından ormanlık alanda yakalandı. Polis takımları tarafından yapılan denetimlerde C.Ö. isimli şoförün 16 yaşında ve şoför dokümanının olmadığı tespit edildi. Araçta yapılan denetimlerde ise silah fişekleri bulundu. Polis takımları tarafından 16 yaşındaki C.Ö.’ye ilgili hususlardan 94 bin TL trafik cezası uygulandı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.