Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

“Basın Özgürlüğün En Etkin Aracıdır”

Gündem Yayın: 23.07.2015 14:06
Yazar:
“Basın Özgürlüğün En Etkin Aracıdır”

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat 24 Temmuz Basından Sansürün Kaldırılışının yıldönümü ve Basın Bayramı nedeniyle yaptığı basın açıklamasında, Basının Demokrasinin vazgeçilmez unsuru olduğunu söyledi.
Polat “1908 yılında Meşrutiyetin ilanıyla, 24 Temmuz günü Türk basınında sansürün kaldırılışının 107. yıldönümüdür. Demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir.

Toplumsal değerlere saygılı, kişisel, hak ve özgürlükleri temel alan tarafsız bir anlayışla görevini yerine getiren özgür basın demokrasilerin en büyük güvencesidir. Günümüzde hızla gelişen ve geniş bir alana ulaşabilen kitle iletişim araçlarıyla beraber etkinliği her geçen gün artan yazılı, görsel ve işitsel basın yaşadığımız dünyadaki ve ülkedeki gelişmeleri, doğru, tarafsız ve hızlı bir şekilde kamuoyunun bilgisine sunarak toplumu aydınlatmak, eksiklik ve aksaklıkları sorgulamak gibi önemli görev ve sorumlulukları üstlenmişlerdir.

Bu duygu ve düşüncelerle insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak gibi önemli bir misyonu üstlenen, zor şartlarda büyük bir özveriyle görevlerini en iyi şekilde yapmaya çalışan, halkı doğru ve aydınlatıcı bilgilerle aydınlatan, toplumsal duyarlılık ve etik değerlere bağlılıkla görevlerini yerine getiren değerli basın mensuplarının ve basının her kademesinde görev yapan tüm emektarlarının, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Çorum’da silahlı ve bıçaklı kavga: 1 yaralı

Gündem Yayın: 06.05.2024 16:48
İhlas Haber Ajansı
Çorum’da silahlı ve bıçaklı kavga: 1 yaralı

Çorum’da iki grup arasında meydana gelen silahlı ve bıçaklı kavgada 1 kişi yaralandı.

Olay, gece saatlerinde Mimar Sinan Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Küçük Sanayi Sitesi 16. Cadde üzerinde iki grup arasında bilinmeyen bir nedenle silahlı ve bıçaklı kavga çıktı. Çıkan kavgada Umut V. vücudunun çeşitli yerlerinden silahla vurularak ve bıçaklanarak yaralandı. Yaralı şahıs kendi imkanları ile gittiği Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kavganın ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ve çarşı mahalle bekçileri sevk edildi. İddiaya göre, kavgaya karıştığı öğrenilen 6 şahıs ifade vermek üzere polis merkezine götürüldü.

Öte yandan, polis ekipleri tarafından olay yerinde yapılan incelemede çok sayıda boş kovan ele geçirildi.

Paylaş: