Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Kasım, 2024 04:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 3dk
Yorum Sayısı: 0

Avrupa şampiyonu Asuman Çığlıoğlu, memleketinde coşkuyla karşılandı

Yunanistan’da düzenlenen Kick Boks Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye’nin büyükler kategorisinde ilk altın madalyasına ulaşan Avrupa şampiyonu Asuman Çığlıoğlu, memleketi Kastamonu’da çiçeklerle ve meşalelerle karşılandı.
A Milli Takım sporcusu Asuman Çığlıoğlu, 2-10 Kasım 2024 tarihleri arasında Yunanistan’da yapılan Avrupa Kick Boks Şampiyonası’nda 60 kilogramda Türkiye’yi temsil etti. Kick boks kariyerinde 12 Türkiye şampiyonluğu, 3 dünya üçüncülüğü ve 1 Avrupa üçüncülüğü bulunan milli takım sporcusu Asuman Çığlıoğlu, 50 ülkeden binden fazla sporcunun katıldığı Avrupa Kick Boks Şampiyonası’nda altın madalyaya uzandı. Zorlu rakiplerini yenerek Avrupa Şampiyonluğuna ulaşan Çığlıoğlu, aynı zamanda Türkiye’nin büyükler kategorisinde 60 kilogramda Avrupa Şampiyonu unvanına sahip ilk sporcusu oldu.
Yunanistan’dan dönen Avrupa Kick Boks Şampiyonu Asuman Çığlıoğlu, memleketi Kastamonu’da Otobüs Terminali’nde çiçeklerle ve meşalelerle karşılandı. Ailesiyle ve arkadaşlarıyla hasret gideren Çığlıoğlu, Avrupa Şampiyonluğu unvanını koruyabilmek için daha çok mücadele edeceğini belirtti.

"İnşallah sıradaki hedefim dünya şampiyonu olmak"
Çığlıoğlu, "Avrupa Şampiyonası’na çok inanarak çalışmıştım. Antrenörüm Emrah Şahanoğlu ile birlikte bu yıl sistemli bir şekilde çalışma gerçekleştirdik. Bu yıl şampiyon olacağıma çok inanıyordum. Yunanistan’a gittiğimde stres ve heyecanım vardı ama antrenörüm ile sürekli irtibat halindeydim. Bana heyecan yapmamam gerektiğini, bana güvendiğini ve gerçekten başarılı olacağımı sürekli söyledi. Bende hocamı dinledim ve Avrupa Şampiyonu oldum. Yunanistan’da Türk bayrağımızı dalgalandırıp, İstiklal Marşımızı hem Türkiye’ye hem de Kastamonu’muza dinletmiş oldum. Çok mutluyum, inşallah sıradaki hedefim dünya şampiyonu olmak" dedi.

"İnşallah devamını getireceğim"
Büyükler kategorisinde ilk defa Kick Boks kategorisinde Avrupa Şampiyonunun kendisinin olduğunu söyleyen Çığlıoğlu, "Bundan dolayı çok mutluyum. Yıllardır milli takımda bunun için mücadele veriyordum. Hep dünya ikincisi, üçüncüsü ya da Avrupa ikincisi, üçüncüsü oluyordum. İlk defa Avrupa şampiyonu oldum ve inşallah devamını getireceğim. Bunun için çok mutluyum” diye konuştu.
Türkiye’de ilk kez Avrupa Şampiyonu olan bir sporcu olmanın gururunu yaşadığını ifade eden milli sporcu Çığlıoğlu, “Şimdi bu unvanımı devam ettirebilmem için bundan sonra daha çok çalışacağım" şeklinde konuştu.

“Bizler, Asuman’ın daha büyük başarılara imza atacağına inanıyoruz”
Kastamonu Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Efgan Dağlı ise, “Asuman ile tanışıklığımız 1 ya da 1,5 yıl gibi bir sürede oldu. Çalışmalarını yakından takip ediyorduk Antrenörümüz Emrah Bey eşliğinde. Atina’ya gitmeden bir hafta öncesinde Asuman ile görüştük. Biz, Asuman’a olan inancımızı o görüşmemizde de kendisine söylemiştik. Sana inanıyorum, başarılarla geleceğine inanıyoruz demiştik. Kastamonu gibi bir ilde Asuman gibi bir sporcunun çıkıp büyükler kategorisinde Avrupa Şampiyonu olması özelde bizleri genelde de Türkiye’nin gururudur. Bizler bu yüzden Asuman’a ve antrenörüne çok teşekkür ediyoruz. Bizleri gururlandırdılar. Türk bayrağını Yunanistan’da göndere çektirdiler. O marşı orada dinletmek bizim için en büyük gurur kaynağı budur. Asuman’a çok teşekkür ediyoruz. Bizler, Asuman’ın daha büyük başarılara imza atacağına inanıyoruz. Bu yolda da çalışmalarına Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak desteğimizi vereceğimize buradan kendisine söz veriyoruz. Biz Asuman’a inanıp ona güveniyoruz” ifadelerini kullandı.

“Kendi sıkletinde ve branşında Avrupa şampiyonu olan Türkiye’de ilk sporcudur”
Milli Takım Antrenörü Emrah Şahanoğlu da, şöyle konuştu: “Sporcum Asuman, çeyrek finalde Letonyalı, yarı finalde Norveçli ve finalde de İtalyan rakibini yenerek Yunanistan’da, Atina’da bayrağımızı göndere çektirip İstiklal Marşı’mızı tüm Avrupa’ya dinletmiştir. Bu noktada kendisini ben tebrik ediyorum. Bu uzun yılların vermiş olduğu bir çalışmanın meyvesidir. 13 yıldır Asuman ile bu şampiyonluğun hayalini kuruyorduk. Büyükler kategorisi gerçekten çok zor bir alan. 18-40 yaş arası sporcular katılıyor. Kendi sıkletinde ve branşında Avrupa Şampiyonu olan Türkiye’de ilk sporcudur. Daha öncesinde 60 kilogramda Full Contact branşında Türkiye’den hiçbir sporcu bu şampiyonluğu yaşamamıştı. Bu anlamda da bizler için önemli oldu. Kastamonu’muzda da büyükler kategorisinde elde ettiğimiz en büyük başarıdır. Bunu Kastamonu’muza armağan ediyoruz. Ülkemize, Türkiye’mize, Kastamonu’muza armağan olsun. İnşallah önümüzdeki yıl hedefimiz 2025 yılında Dünya Şampiyonluğu olacaktır. Ben sporcuma güveniyorum, bizleri destekleyen herkese de teşekkür ediyoruz”
Kick Boks Avrupa Şampiyonu olan Asuman Çığlıoğlu’nun annesi Şerife Çığlıoğlu ise, “Kızım çok çalıştı, başarılı oldu. Gece gündüz demeden çalıştı. Sonunda başarılı oldu. Mutluyuz” dedi.

blank
Berkay Doğan tarafından
07 Nisan, 2025 17:08 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 3dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük İl Genel Meclisi’nde Komisyon Tartışması

İl Genel Meclisi Nisan ayı toplantıları başladı. Toplantının ilk oturumuna İhtisas Komisyonu üyelerinin seçiminde yaşanan gerginlik damga vurdu. Toplantıda en çok tartışma İl Daimi Encümeni seçimlerinde yaşandı. İhtisas Komisyonu üyelerinin seçimi açık oylama ile yapılırken, İl Daimi Encümeni seçimi  MHP'li Meclis Üyelerinin itirazı sonucu  kapalı oylama ile yapıldı. Diğer yandan AK Parti'li Meclis Üyesi İsmail Bağçe  komisyonlarda yer almasına rağmen  oylamalarda red oyu kullandı

Karabük İl Genel Meclisi’nin Nisan ayı toplantıları gergin bir atmosferde başladı. Yılda bir kez gerçekleştirilen İhtisas Komisyonları ve İl Daimi Encümeni üyelerinin seçimi sırasında Meclis üyeleri arasında kısa süreli  tartışma yaşandı

Toplantının açılışında konuşan İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Sözen, "Nisan ayında, 1 yıl süreyle görev yapacak İhtisas Komisyonu üyelerimizi seçmiştik. Yine aynı zamanda, 1 yıl boyunca görev yapacak 3 kişilik İl Daimi Encümeni listemizi şekillendirmiş ve bu seçimimizi gerçekleştirmiştik.

1 yıldır hem İhtisas Komisyonu’ndaki arkadaşlarımız hem de İl Daimi Encümeni’ndeki değerli arkadaşlarımız, gerçekten özverili bir şekilde çalışmalarını tamamladılar. Yüzlerinin akıyla bugüne kadar çok önemli kararlar alındı, önemli kararların altına imza atıldı. Önemli komisyon raporları oluşturuldu. Oluşturulan bu raporlar sayesinde hızlı ve isabetli kararlar alınabildi. Alınan kararlar, idaremiz tarafından sahada büyük bir özveriyle uygulamaya geçirildi ve vatandaşımızın hizmetine sunuldu.

Bugün itibariyle, meclisin açılışıyla birlikte, yeni İhtisas Komisyonu üyelerimizi seçeceğiz.  Ayrıca, yeni İl Daimi Encümen üyelerimizi de belirlemiş olacağız. Şimdiden seçilecek arkadaşlara, gerek İhtisas Komisyonu gerekse İl Daimi Encümeni için hayırlı ve başarılı çalışmalar diliyorum. Alacakları kararların hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" dedi.

"TAM KADRO SAHAYA İNİYORUZ"

Saha çalışmalarının aralıksız devam ettiğini ifade eden Meclis Başkanı Sözen; "Tüm ilçelerimizde, bugün itibariyle artık tam kadro sahaya iniyoruz. Bu ayın sonuna kadar inşallah tüm ilçelerimizdeki altyapı çalışmalarını tamamlamayı planlıyoruz. 1 Mayıs itibariyle, hatta ay sonu itibariyle asfalt programımızı başlatacağız. Geçen sene kaldığımız yerlerden, eksik kalan alanlardan başlayarak önemli ölçüde 2025 yılı adına çalışmaları planlıyoruz.

2025 yılının, Karabük İl Özel İdaresi, İl Genel Meclisi ve özellikle kırsalda yaşayan vatandaşlarımız adına bir "zirve yılı" olacağını şimdiden ifade etmek istiyorum. Çünkü idare ile bütünleşmiş bir meclis, meclisle uyum içinde çalışan bir İl Özel İdaresi teslim edildi. Şükürler olsun, herkes görevini tam anlamıyla yapıyor. Sahaya çıkıldığında kim ne yapacağını çok iyi biliyor. Eksiklerimizi, imkanlarımızı çok iyi biliyoruz. Neleri yapabileceğimizi çok iyi biliyoruz. Bu nedenle 2025 yılının, umut dolu, kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın hayat standartlarını yükseltecek bir yıl olarak geçmesini ve sezonun kazasız belasız tamamlanmasını Yüce Rabbimden temenni ediyorum.

Saha çalışmaları ile ilgili olarak, altyapı malzemesi üretiminde geçen ay itibariyle Eskipazar’daki kompresör üretimlerimizi tamamladık. 30.000 ton hedef belirlemiştik, bunu 34.000 ton olarak bayram öncesinde gerçekleştirmiş olduk. Ayrıca Eflani ilçemize büyük bir kompresör gönderdik. Şu anda orada taş kırma ve altyapı malzeme üretimi çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. İnşallah önümüzdeki ayın ortalarına kadar orada en az 300.000 ton malzeme kırılması bekleniyor.

Yeni ilçemizde de diğer kompresör çalışıyor. Malzeme konusunda bir sıkıntımız yok. Merkez ilçemiz zaten Cumayanı'na yakınlığıyla malzeme temininde avantajlı. Sadece Safranbolu ilçemizle ilgili olarak alt temel malzeme konusunda bir sıkıntı var. Onu da Eflani’den destek alarak bu ay sonuna kadar çözmeyi planlıyoruz.

Altyapı tamamlandıktan sonra hızlı bir şekilde asfalt planlamamızı çalıştıracağız ve ilçelerimizde şimdiye kadar yapmış olduğumuz asfalttan daha fazlasını yapma hedefiyle sahaya çıkacağız" dedi.

KOMİSYON SEÇİMLERİNDE GERGİNLİK

Meclisteki en hararetli anlar, komisyon üyelerinin belirlenmesi sırasında yaşandı. Cumhur İttifakı ortaklarından MHP,  komisyonlara üye belirlenirken müzakere yapılmadığını belirterek tepki gösterdi. MHP Grubu adına konuşan Meclis Üyesi Enver Kemik, isimlerin önceden istişare edilmeden belirlendiğini dile getirdi.

AK Parti Meclis Üyesi İsmail Bağçe ise  komisyonlarda yer almasına rağmen yapılan oylamalarda  red oyu kullandı. Özellikle İl Daimi Encümeni seçiminde tansiyon yükseldi. Diğer komisyon seçimleri açık oylamayla gerçekleştirilirken, MHP’li üyelerin itirazları üzerine encümen seçimi kapalı oylamayla yapıldı.

Yapılan kapalı oylama sonucunda İsmail Bağçe 14 oy alarak ilk sırada İl Daimi Encümen üyeliğine seçildi. Onu 12 oyla Ertan Mısırlı ve 10 oyla Mehmet Çetin takip etti. MHP’nin adayı Muammer Yağlı ise sadece 7 oy aldı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.