Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Kasım, 2024 20:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

‘Zibidi’ Trabzonspor’a transfer oldu, ismi ’Fırtına’ olarak değişti

Ortahisar Belediyesi, geçen hafta oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe maçında sahaya girerek bütün dikkatleri üzerine çeken Zibidi isimli köpeğin Trabzonspor’a sahiplendirilmesine aracı oldu. Belediye Başkanı Ahmet Kaya, sokak hayvanlarının sahiplenilmesi çağrısına karşılık veren ve yeni ismi ’Fırtına’ olan köpeği sahiplenen Trabzonspor yönetimine teşekkür etti.
Ortahisar Belediyesi bünyesinde kurulan ‘Trabzon Yaşam Platformu’ gönüllüleri, geçtiğimiz hafta Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşmasında Papara Park Stadyumu’nda sahaya giren Zibidi isimli sokak köpeğini Trabzonspor’a sahiplendirdi. Trabzonspor tarafından sahiplenilen köpeğin yeni ismi ise ’Fırtına’ oldu.
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya ile Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyesi Derviş Köz, belediyeye ait ‘Küçük Dostlar Kliniği’nde bir araya geldi. Başkan Kaya, yeni adı Fırtına olan köpeği Derviş Köz’e emanet etti. Başkan Kaya, sokak hayvanlarının sahiplenilmesiyle alakalı çağrısını yineledi ve bu çağrıya cevap veren Trabzonspor yönetimine teşekkür etti.
Yemekhanesi, işletmesi, fabrikası olan iş yeri sahiplerine seslenen Başkan Kaya, sokak köpeklerinin sahiplendirilmesi çağrısında bulundu. Sahiplenmelerle sokak köpeği sorununun çok insani ve vicdani bir şekilde çözüleceğini ifade eden Başkan Kaya, “Duyarlılıklarından dolayı Trabzonspor’umuzun değerli yöneticilerine, başkanına ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Gerçekten de çok anlamlı, çok güzel bir işe imza atmış oldular. Buradan bütün Trabzon’a bir çağrıda bulunmak istiyorum. Belediye meclis üyemiz Sibel Alemdaroğlu bu çalışmayı yapıyor. Trabzon’da işletmesi, müessesesi ve yemekhanesi olup da yemek fazlası olan bütün işletme sahiplerimize sokaktaki canlarımızı sahiplenme çağrısı yapıyoruz. Bu işletme sahipleri sokakta yaşayan, bize emanet olan canlarımızın bir-iki tanesini sahiplenerek, fabrikalarının, tesislerinin bir köşesinde yaşam alanlarını oluşturup, bakımlarını üstlenirse, çok insani, vicdani bir şekilde çözüm üretmiş oluruz. O canlarımızın yaşam hakkına da saygı göstermiş oluruz” şeklinde konuştu.
Sahiplenilen köpeklerin, özellikle gıda üretimi yapan fabrika ve yemekhanelerdeki artan yemeklerden kolay bir şekilde beslenebileceğine dikkati çeken Başkan Kaya, “Fabrikası, tesisi ve yemekhanesi olan bütün hemşerilerimize, “Artan yemekleri nereye atacağım?” diye düşünen herkese çağrıda bulunuyorum. Bu canlar, bu yemek artıklarıyla beslenebilir. Biz de tedavisinden kısırlaştırılmasına kadar her konuda destek oluruz. Bu canlar da soğuk kış günlerinde sıcak bir yuva sahibi olurlar, bizler de buna vesile oluruz” diye konuştu.

"Zibidi, Trabzonspor-Fenerbahçe maçında sahaya girdi"
Ortahisar Belediyesi’nin kendilerine bildirmesiyle durumdan haberdar olduklarını ifade eden Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyesi Derviş Köz ise, “Trabzonspor-Fenerbahçe maçında ismi Zibidi olan bu köpek sahaya girdi. Biz de sahada son anda fark ettik. Sahada tur attı, koştu. Başkanımız Ertuğrul Doğan da ‘köpeğin neden sahada dolandığını’ sordu. Sonra belediyemizden bilgi aldık, biz sahiplenelim istedik. Başkanımızın da talimatı doğrultusunda bu köpeği sahiplendik. Köpeğimize yeni bir yuva yaptık, şimdi yuvasına götüreceğiz” ifadelerini kullandı.
Trabzonspor tarafından sahiplenilen ve Fırtına ismi verilen köpeğe Akyazı Şenol Güneş Spor Kompleksi Papara Park Stadyumu’nun bahçesinde Trabzonspor logosunun bulunduğu bir kulübe yapıldı. Fırtına’nın Papara Park Stadyumu’nda bundan sonra oynanacak maçlardan önce sahada özgürce koşacağı belirtildi.

blank
İsmail AKCA tarafından
10 Nisan, 2025 01:38 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

BİZE 3 NİSAN YETER..!

Uzun zamandır alışkın değildi bu şehir sazlı sözlü 3 Nisan kutlamalarına,

Yabancılaştık bu tür kutlamalara ama hatırlayacağız yeniden böyle etkinlikleri, birlikte eğlenmeyi ve bu durumu gelenek haline getirmeyi.

Şehrin sahipsizliği ve eşraf yokluğu hep konuşulur, yazılır, çizilir. Bu şehrin ekmeğini yiyen, suyunu içen, havasını soluyan ve ben Karabüklüyüm diyen bir halkın şehir olma savaşını görmek isterdik. Lakin maalesef henüz görebilmiş değiliz o arzuyu, isteği, hevesi.

Yine de, Teşekkürler Özkan Başkan…

Türkiye’de ağır sanayinin odak noktası Karabük Demir Çelik İşletmelerinin ve şehrin kuruluşunun yıldönümünü belleğine yerleştiremeyen Karabük, Karabüklüler gününü nasıl kutlayacak anlamış değilim.

Ticaret ve Sanayi Odasındaki toplantıda Vali Mustafa Yavuz’un önerisi ile 7 Ağustos günü Karabüklüler günü olarak kabul edilmiş, çok tuhaf!

Bana kalsa özentiden başka bir şey değil…

Ağustos ayı nereden çıktı ayrı mesele, o tarihte bu şehirde kimi bulacaksında bu günü Karabüklüler günü olarak kutlayacaksın ayrı mesele.

Şunu diyorsanız belki anlarım, Karabüklüler Günü şehirde değil de sosyal medyada kutlansın, sanal kutlansın, halk katılmasa da olur, o da başka bir garabet.

3 Nisan her platformda Karabük ve Kardemir’in kuruluş günü olarak kabul edildiğine göre, ayrıca bir başka tarihte Karabüklüler gününe ne gerek var? Şayet illa Karabüklüler Günü diye bir gün kutlamak istiyorsanız buyurun 3 Nisan’da kutlayalım.

Bu plaka merakı nereden geliyor. Tuhaf..!

Bakın bizim bir Üniversitemiz var.

Bu şehrin üniversitesi ve bünyesinde binlerce öğrenci ve öğretmeni barındıran Karabük’ün bacasız fabrikası.

Bu sözüm, bu şehri ve üniversiteyi şekilden şekle sokan bir zihniyete dur demek yerine alkış tutan ve susanlaradır, bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyenleredir.

Bu şehre, bu şehrin halkına, değerlerine dil uzatanlara sessiz kalanlar, bu şehrin dilsiz şeytanlarıdır.

Karabük Üniversitesi şehir merkezine bir fakülte açma kararı aldı.

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ile Rektör Fatih Kırışık inisiyatif alarak şehir merkezine fakülte ya da fakülteler kurma kararı aldı. Tartışılabilir lakin bizce güzel karar, günden güne ölüp giden şehri canlandırabilir.

Eften-püften işlerle uğraşacağınıza şehrin ağır abilerini bir araya getirip şehir merkezini canlandırın. Öğrenciyi şehir merkezine çekecek projeler üretin, şehir bambaşka bir havaya bürünsün, cıvıl cıvıl, rengarenk görüntüler ortaya çıksın.

Safranbolu önümüzde en güzel örnektir.

Bir Sağlık Meslek Yüksekokulu Üniversite kampüs alanına geri gidiyor diye ilçe ayağa kalktı, şehrine sahip çıkıyor.

Neden..?

Esnafın en önemli gelir kapısından biri kapanmasın diye.

Peki biz ne yapıyoruz..?

İpe sapa gelmez işlerle uğraşmaktan şehre faydası olacak asıl konulara değinmiyoruz, değinemiyoruz..!

Ne 3 Nisan’da, ne 23 Nisan’da, ne 19 Mayıs’ta, ne 30 Ağustos’ta, ne de 29 Ekim’de yapılan törenlerde zoraki katılan protokol ve öğrencilerin haricinde kimseler olmuyor, halkı bu tür etkinliklere çekemiyoruz.

Lütfen kendimizi kandırmayalım.

Allah aşkına boş işlerle uğraşmayalım,

Bu şehir ve bu şehrin insanı için neler yapabiliriz bunu konuşalım, buna kafa yoralım.

Yaygın basında “3 Nisan Sanayi Günü” değerlendirmesi yapılıyor,

Çok güzel, ama

Bu şehrin üniversitesini düşürdüğümüz hale bir bakmamız gerekmiyor mu?

Dün, Burhanettin Uysal vardı, Refik Polat vardı.

Bugün Fatih Kırışık var

Yarın o da gider. Karabük Üniversitesi kalır.

Bu şehrin kıymetini ve değerlerini bilmek lazım…

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.