Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Kasım, 2024 21:21 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Türkiye’nin ilk SAĞLIKFEST’inde dereceye giren yarışmacılara ödülleri verildi

Karabük Üniversitesi tarafından sağlık alanında yenilikçi yaklaşımlar geliştirmek amacıyla düzenlenen Sağlık Bilimleri Festivali (SAĞLIKFEST) sona erdi.
Karabük Üniversitesi, yenilikçi ve sorun çözme odaklı yaklaşımlar içeren sağlık model tasarım yarışmaları, çeşitli konularda gerçekleştirilen söyleşi ve etkinlikler gibi birçok faaliyete SAĞLIKFEST ile ev sahipliği yaptı. İki gün süren SAĞLIKFEST kapanış seremonisi ve ödül töreni ile sona erdi. 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonunda düzenlenen programa Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, rektör yardımcıları, akademisyenler, siyasi parti temsilcileri ve öğrenciler katıldı.
SAĞLIKFEST tanıtım filmi ile başlayan törende lise, ön lisans-lisans, lisansüstü ve serbest kategorilerindeki 8 yarışmada dereceye girenlere ödülleri protokol üyelerince verildi. KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Türkiye’nin ilk Sağlık Bilimleri Festivalini başarıyla gerçekleştirdiklerini belirtti.
Festivale yoğun bir katılım olduğunu ifade eden Kırışık, "Öğrencilerimizden, halkımızdan, farklı üniversitelerdeki hocalarımızdan, öğrencilerimizden, Türkiye çapındaki liselerden her vatandaşlarımızdan çok büyük bir katılım oldu. Bu anlamda bizi oldukça sevindiren çok başarılı bir organizasyon yaptığımızı görüyoruz" dedi.
"Projeler açısından baktığımızda ise dört kategoride 8 yarışma başlığı açmıştık" diyen Kırışık, "Bu başlıklarda çok güzel, çok başarılı, üst düzey projeler geldi. Bu anlamda sağlık bilimleri alanındaki sorunların çözülmesinde, yenilikçi geliştirilmesinde oldukça önemli projelerin sahada ortaya konulduğunu görüyoruz. Jürilerimiz oldukça zorlandı. Birbirinden güzel projeler geldi. Karabük Üniversitesi olarak ilk defa yaptığımız ülkemize, milletimize, devletimize çok faydalı, yararlı organizasyonları yapmaya öncülük etmeye, bilimi toplumun, ticaretin, sanayinin her alanında geliştirmeye, genişleme alanları oluşturmaya ve uygulamaya devam edeceğiz” diye konuştu.

blank
blank
blank
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Nisan, 2025 04:30 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Sağanak yağış gençlerin eğlencesini bozamadı

Düzce’de üniversite öğrencilerine özel yapılan konserde sağanak yağışa karşın gençler doyasıya eğlendi.
Düzce Üniversitesi Meraklıları tarafından Üniversite öğrencilerine özel Pera konseri düzenlendi. Aydınpınar Caddesi üzerinde bulunan işletmede gerçekleştirilen konsere Düzce Üniversitesi’nden binlerde öğrenci katıldı. Vilayet jandarma Komutanlığı takımlarının geniş güvenlik tedbirleri aldığı konserde Pera, konsere katılan gençlere unutulmaz anlar yaşattı. Konserin ilerleyen saatlerinde sağanak yağış tesirli olmasına karşın gençler eğlenmeye devam ederken, binlerce gencin katıldığı konser havadan dron ile görüntülendi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.