Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası
28 Ekim, 2024 12:45
blank
İhlas Haber A.

Polis 750 saatlik kamera kaydını inceleyip cinayeti çözdü

A+ A-

Zonguldak’ta 70 yaşındaki Kamil Gezer’in evinde 54 bıçak darbesiyle ölü bulunmasının ardından soruşturmayı derinleştiren ekipler 750 saatlik kamera kayıtlarını inceleyip cinayeti çözdü. Zanlının, alacak verecek meselesi nedeniyle yaşlı adamı öldürüp evdeki kayıt cihazı ile suç aleti olan bıçağı ormanlık alana ve ırmağa attığı ortaya çıktı.
Zonguldak’ta geçen 21 Ekim günü Asma Mahallesi’nde ikamet eden 70 yaşındaki Kamil Gezer’den haber alamayan komşusu evin önüne geldi. Cep telefonu ile Gezer’i arayan komşusu telefon sesinin evden geldiğini fark edince 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aradı. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler, Cumhuriyet Savcısı’nın talimatı ile girdikleri evde yaşlı adamı evin banyosunda bıçaklanmış şekilde buldu.

750 saatlik görüntüyü inceleyip zanlıya ulaştılar
Evin çevresinde inceleme yapan ekipler delil topladı. Atatürk Devlet Hastanesi morgunda yapılan otopside Gezer’in 54 bıçak darbesiyle öldürüldüğü belirlendi. Gezer, otopsi işlemlerinin ardından toprağa verildi. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro ekipleri çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Ekipler, yaklaşık 750 saatlik görüntüyü izledi. Görüntülerden Engin V.’ye (43) ulaşıldı.

Suç aletiyle kayıt cihazını ormanlık alana atmış
Ekipler, evdeki kayıt cihazının alındığını da belirleyince Engin V.’nin suç aleti ile birlikte kayıt cihazını Çaycuma ilçesindeki ormanlık alan ve ırmağa attığını tespit etti. Bölgede geniş çaplı yapılan arama sonrası suç aleti bıçak ve kayıt cihazı bulundu.

Cinayeti alacak verecek yüzünden işlemiş
Engin V.’nin cinayeti alacak verecek mevzusu nedeniyle işlediği öğrenildi. Polisteki sorgusu tamamlanan Engin V., geniş güvenlik önlemleri altında Zonguldak Adliyesi’ne sevk edildi. Zanlının adliyedeki sorgusu sürüyor.

Görüş Bildir

blank

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

28 Ekim, 2024 12:52
blank
İhlas Haber A.

Buğdayın atası 12 bin yıllık siyez toprakla buluştu

Buğdayın atası 12 bin yıllık siyez toprakla buluştu
A+ A-

Kastamonu’nun İhsangazi ilçesinde coğrafi işaretli, 12 bin yıllık siyez buğdayı toprakla buluştu. Çiftçiler kış mevsimi öncesindeki nemden faydalanarak rekolteyi arttırmayı hedefliyor.
Kastamonu’nun İhsangazi ilçesinde yaklaşık 12 bin dekar alanda yetiştirilen ve buğdayın atası olarak bilinen coğrafi işaretli ürün siyez buğdayının ekimine başlandı. Bölgede “kabulca”, “kaplıca” veya “Hitit bulguru” olarak da bilinen siyez buğdayının ekimi, kar yağışı öncesinde çiftçiler tarafından gerçekleştiriliyor. Hiçbir kimyasal madde kullanılmadan ekilen siyez buğdayı, sulanmadan ve hiçbir gübre kullanılmadan, kar suyuyla yetişiyor. Ağustos ayında da hasadı yapılan siyezden aldıkları rekolteden ve vatandaşların gösterdiği ilgiden büyük memnuniyet duyan ilçedeki çiftçiler, üretimi arttırmayı hedeflediklerini söyledi.

“Siyezden yaptığımız ürünlerle ekonomiye katkı sağlıyoruz”
İhsangazi ilçesinde ailesi ile birlikte siyez yetiştiren Sebahattin Ciğerci, siyezi katma değerli ürünlere dönüştürerek sattıklarını belirterek, “2024-2025 sezonunun siyez ekimini yapıyoruz. Ben yaklaşık 90 dönüm alanda siyez ve kıraçka buğdayı ekmekteyim. Bunları kendimiz değerlendiriyoruz. Hasadını yaptıktan sonra bunu ayırıp siyez unu, siyez makarnası, siyez eriştesi gibi çeşitli ürünler yapmaktayım. Yaptığımız bu ürünlerle ekonomiye katkı sağlıyoruz. Şu anda şartlar ekim için çok iyi. Allah izin verirse bol kazançlar elde ederiz” dedi.

“Bizim için çok önemli bir ürün”
Atalarından kalan ve uzun süredir atıl vaziyetteki tarlaları siyezle buluşturan genç çiftçi Yasin Ciğerci de daha erken hasat yapabilmek ve nemden faydalanmak için sonbaharda ekim yaptıklarını belirterek, “Bugün siyez buğdayızı tarlayla buluşturuyoruz. Siyezimizi ekmeden önce taşını toprağını ayırıyoruz. Neden bunları ayırdığımızı sorarsanız, siyez buğdayımızın içinde yem bitkisi olmamasını istiyoruz. Bizim için çok önemli bir ürün. Biz siyezi Nisan ayında da toprakla buluşturabiliyoruz. Ancak biz Ekim ayında ekiyoruz” diye konuştu.

“Allah nasip ederse Ağustos ayında hasadını yapacağız”
Yetiştirdikleri siyezden çeşitli ürünler yaptıklarını ve Türkiye’nin her yerinden büyük ilgi gördüğünü kaydeden Yasin Ciğerci, “Bugün babam ile birlikte tarladayız. Siyez buğdayı tarla ile buluşturuyoruz. Ekim için bugünü seçmemizin sebebi ise siyezin nemi çok sevmesi. Siyez, sabahki nemin üzerine düşmesi ile toprağa tutunabiliyor. Bu da biz çiftçiler için çok önemli. Allah nasip ederse de Ağustos ayında hasadını yapacağız” şeklinde konuştu.

“Toprağın değerini bilsinler”
Gençlere seslenen Ciğerci, “Genç arkadaşlara, çiftçilik yapmak isteyenlere seslenmek istiyorum. Herkes toprağına sahip çıksın, toprağının değerini bilsinler. Kimse ‘ben yapamıyorum’ demesin. Herkes kendi bölgesindeki tarımsal ürünlere sahip çıkmalı. Ben de siyez buğdayına sahip çıkıyorum. Bu konuda çok şanslıyım, çünkü ailem yanımda” ifadelerini kullandı.

blankNöbetçi Eczaneler

Tuğba Eczanesi
Tuğba Eczanesi
Adres

Hükümet Caddesi No:71/B Eflani / Karabük

Telefon

(370) 461-2427

Eskipazar Eczanesi
Eskipazar Eczanesi
Adres

Merkez Mahallesi, Cami Caddesi, No:16 Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-3737

Yeni Eczane
Yeni Eczane
Adres

Beşbinevler Mahallesi, Şahin Tepesi Betim 1 İş Merkezi No:10/C

Telefon

(370) 433-3444

Bulut Eczanesi
Bulut Eczanesi
Adres

Yeşil Mahalle Esentepe Taskent Caddesi No:78 Karabük

Telefon

(370) 415-5520

Murat Eczanesi
Murat Eczanesi
Adres

Bağlarbaşı Mahallesi, Sadi Yaver Ataman Meydanı No:26 Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 725-3420

Yeni Zümrüt Eczanesi
Yeni Zümrüt Eczanesi
Adres

İsmetpaşa Mahallesi, Doruk Sokak, No:8/B Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4500