Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası
27 Ekim, 2024 15:30

Medya ve İş Bağını Anlatan Oskarlık Bir Film: Network

Medya ve İş Bağını Anlatan Oskarlık Bir Film: Network
A+ A-

Başrolünde Faye Dunaway, Peter Finch, Robert Duvall, William Holden ’in yer aldığı ABD yapımı olan Network filmi, televizyon sektörüne eleştirel bir yaklaşımda bulunuyor.

Yönetmenliğini Sidney Lumet’in üstlendiği senaryosu Paddy Chayefskye ait 1976 ABD yapımı olan film, medya ve televizyon eleştirisini konu alıyor. 8.1/10 IMDb puanı alan, 4 oscar ödülü kazanan ve 2 saatlik bir süreye sahip olan film, 11 yıldır UBS akşam haberleri adlı programda çalışan Howard Beale’in hikayesini anlatıyor.

Programın reytingleri düşmeye başlamasıyla kovulacağını öğrenen Beale, programa çıkıp intihar edeceğini söyler. Bu korkunç duyuru sonrası programın reytingleri bir anda tavan yapar ve Beale için işler değişmeye başlar. Program yapımcıları tarafından bir kuklaya dönüşen Beale’nin sonu yine de mutlu bitmez ve yeni programında kanal sahipleri tarafından suikasta kurban gider.

Network, kapitalizm’ in parçası olan insan hayatının televizyon sektöründe önemi olmadığını tek kaygısının izlenmek olduğu mesajını izleyicilere aktarıyor. Film, medyanın, televizyonun kuvvetinin ve sözün geçerliliğinin olduğunu anlatıyor. (Tuğba Yiğit, Gizem Avcu, Şeyma Yiber, Yağmur Polat, Edanur Özbek)

blank

Görüş Bildir

blank

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

27 Ekim, 2024 15:42

Kadınların göz kırpma sıklığı erkeklerden daha fazla

Kadınların göz kırpma sıklığı erkeklerden daha fazla
A+ A-

Yapılan bir araştırmada, kadınların erkeklere göre göz kırpma sıklığının belirgin şekilde daha fazla olduğu ortaya çıktı.

İtalya'nın Milano kentindeki Fonksiyonel Anatomi Araştırma Merkezi tarafından yürütülen bir çalışmada, kendiliğinden oluşan göz kapağı hareketleri optoelektronik hareket analizörleri ile izlendi. Araştırmaya 20-30 yaş aralığında 13 erkek, 12 kadın ve 50 yaş üstünde 10 erkek, 9 kadın katıldı.

Sonuçlara göre, kadınlar dakikada ortalama 19 kez göz kırparken, erkeklerde bu sayı 11'de kaldı. Ayrıca, kadınların göz kırpma hızının erkeklerden çok daha fazla olduğu belirlendi. İlginç bir diğer bulgu ise, yaşlı kadınların genç kadınlara kıyasla daha sık göz kırptığı oldu.

Bilim insanları, bu durumun hormonal faktörlerle ilişkili olabileceğini düşünüyor. Özellikle kadınların sistemlerinde daha fazla östrojen bulunduğu iddia ediliyor. Göz kırpmanın, gözlerin temizlenmesi, nemlendirilmesi ve tahriş edici maddelerden korunması gibi temel işlevleri olduğu vurgulandı. Araştırma, stresli durumlarda göz kırpma sıklığının arttığını ve odaklandığımızda ise azaldığını gösteriyor. (Halil Tükenmez)

blankNöbetçi Eczaneler

Tuğba Eczanesi
Tuğba Eczanesi
Adres

Hükümet Caddesi No:71/B Eflani / Karabük

Telefon

(370) 461-2427

Eskipazar Eczanesi
Eskipazar Eczanesi
Adres

Merkez Mahallesi, Cami Caddesi, No:16 Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-3737

Ayşe Abla Eczanesi
Ayşe Abla Eczanesi
Adres

Sırınevler Mahallesi Alpaslan Caddesi Sevım Apartmanı No:2/D Karabük

Telefon

(370) 413-2719

Derman Eczanesi
Derman Eczanesi
Adres

PTT Caddesi Havuzluhan No:25/B Karabük

Telefon

(370) 424-1955

Dila Eczanesi
Dila Eczanesi
Adres

Yeni Mahalle Kardes Kazan Caddesi Hıkmet Namal Çarşısı No:3/6 Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 725-5016

Deniz Eczanesi
Deniz Eczanesi
Adres

Merkez Mahallesi, Bülent Ecevit Caddesi, No:6/A Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-3689