Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Alaplı Çayı’nda Yakalanan İsrail Sazanı İncelemeye Alındı

Zonguldak Yayın: 07.07.2015 08:20
Yazar:
Alaplı Çayı’nda Yakalanan İsrail Sazanı İncelemeye Alındı

ZONGULDAK ’ın Alaplı ilçesinde şehir merkezinden geçen Alaplı Çayı’nda yakalanan İsrail sazanı incelemeye alındı.
Alaplı Çayı’nda amatör balıkçılar tarafından yakalanan İsrail sazanı, incelenmek üzere Zonguldak İl Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne bağlı Balıkçılık ve Su Ürünleri Şubesi’ne gönderildi. Alaplı Çayı’nda “İsrail sazanı” olarak bilinen “carassius gibelio” balıklarının çoğalması ve diğer balık türlerini yok etmesi ile ilgili çıkan haberler üzerine Balıkçılık ve Su Ürünleri yetkilileri çayda inceleme yaptı. Alaplı Çayı’ndan İsrail sazanı yakalayan yetkililer, balığın cinsini belirlemek için bazı testler yaptı. İki adet İsrail sazanı alan yetkililer, balıkların üniversitelerde inceleneceğini, ardından İsrail sazanı olup olmadığının açıklanacağını bildirdi.
Amatör balıkçı Serkan Yılmaz ise, İsrail sazanının Alaplı Çayı’ndaki yerli balıkları her gecen gün kuruttuğunu belirterek, 3 yıl öncesine kadar çayda böyle bir balık türü bulunmadığını ifade etti. Yılmaz, yetkililerin önlem almasını isteyerek, dereden 100 tane İsrail sazanı yakalarken yerli balıktan ancak bir tane yakalayabildiklerini söyledi.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Kastamonu’da 1 kişinin ağır yaralandığı baltalı kavga kamerada

Gündem Yayın: 28.04.2024 04:12
İhlas Haber Ajansı

Kastamonu’nun Araç ilçesinde tartıştığı şahıs tarafından baltayla darp edilen bir kişi ağır yaralandı. Kavga anı güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay, dün gece saatlerinde Çay Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Tayfun E. ile Ömer G. arasında bilinmeyen sebeple kavga çıktı. Kavga sırasında Tayfun E., balta ile Ömer G.’yi baltayla yaraladı. Vücuduna balta darbeleri alan ve ağır yaralanan Ömer G., olay yerine çağrılan sağlık ekiplerince Araç Devlet Hastanesine kaldırıldı. Buradaki ilk müdahalenin ardından Ömer G., Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilerek tedavi altına alındı.

Olayın ardından polis ekipleri, suç aleti balta ile birlikte Tayfun E.’yi yakalayarak gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Tayfun E., çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine konuldu.

Öte yandan, baltalı kavga anı ise güvenlik kamerasına yansıdı. Güvenlik kamerası görüntüsünde Tayfun E.’nin, Ömer G.’nin arkasından baş bölgesine vurduğu ve yere düştükten sonra bir kez daha karın bölgesine balta ile vurduğu görülüyor.

Paylaş: