Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası
15 Ekim, 2024 11:28

Karabük’te Bahçecilik Zamanı Başladı

Karabük’te Bahçecilik Zamanı Başladı
A+ A-
Ekim Ayı, bahçecilikle ilgilenenler için oldukça önemli bir dönem olarak biliniyor. Hava sıcaklıklarının düşmeye başlamasıyla birlikte, sonbahar sebzelerinin ekimi ve fideden dikimi için ideal zaman başlamış olduğunu belirten Karabük İl Tarım Müdürlüğü, bu dönemde toprağın havalandırılmış olmasına dikkat çekti. Bu dönemde ekilebilecek sebzeler, hem kış aylarında taze sebze tüketimi sağlamakta hem de bahar aylarına hazırlık için zemin hazırlıyor. İşte ekim ayında bahçenize dikebileceğiniz veya ekebileceğiniz bazı sebzeler: Brokoli: Brokoli, soğuğa dayanıklı bir sebzedir ve ekim için ideal bir tercihtir. Ekim Ayı’nda dikimi yapılan brokoli, kış aylarında verim vermeye devam eder. Bu sebze, sağlığa faydalı bileşenler içermesiyle bilinir. Karnabahar: Karnabahar da soğuk havalara dayanıklı bir diğer sebzedir. Ekim Ayı’nda ekilmesi, bu sebzenin kış boyunca taze kalmasını sağlar. Ayrıca, karnabaharın birçok yemekle uyumlu olması, onu mutfaklarda vazgeçilmez kılmaktadır. Havuç: Havuç, Ekim Ayı’nda toprakla buluştuğunda soğuk havalarda bile büyümeye devam eder. Ekim’de dikilen havuçlar, kış mevsiminin sona ermesinin ardından hasat edilebilir. Pırasa: Pırasa, kış aylarında da büyümeye devam eden bir sebzedir. Ekim Ayı’nda dikim yapıldığında, pırasalar kış boyunca taze kalır ve baharda hasat edilerek kullanılabilir. Sarımsak: Ekim, sarımsak ekimi için en uygun zamandır. Toprağa ekilen sarımsaklar, kış boyunca kök salacak ve bahar geldiğinde verimli bir şekilde büyüyeceklerdir. Ispanak: Ispanak, soğuk havalarda büyüme yeteneği sayesinde kış aylarına uygun bir sebzedir. Ekim ayında ekildiğinde, oldukça lezzetli ve besleyici yapraklar elde edilebilir. Semizotu: Semizotu, Ekim Ayı’nda ekimi yapılabilen bir diğer sebzedir. Hem bereketli hem de çok yönlü bir sebze olması nedeniyle mutfaklarda sıkça yer alır. Bunların dışında, pancar, maydanoz, turp, tere, marul, kabak, kereviz, lahana, brüksel lahanası olarak sıralanabilir. Ekim Ayı’nda bahçenizde sebze ekimi yapmak, hem sağlıklı beslenmenize katkıda bulunur hem de bahçenizin verimliliğini artırır. Soğuk hava koşullarına dayanıklı bu sebzeleri deneyerek, kış aylarında taze sebze tüketmenin keyfini çıkarabilirsiniz. Unutmayın, doğru toprak hazırlığı ve bakım ile sağlıklı ve lezzetli sebzeler yetiştirmek mümkün!

Görüş Bildir

blank

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

18 Ekim, 2024 04:52
blank
İhlas Haber A.

Samsun’da silah operasyonunda gözaltına alınan 2 kişi tutuklandı

A+ A-

Samsun’un 5 ilçesinde polis tarafından eş zamanlı olarak düzenlenen ve 41 ruhsatsız tabancanın ele geçirildiği kaçak silah operasyonunda gözaltına alınan 4 kişiden 2’si savcıya ifade verdikten sonra serbest bırakılırken, 2 kişi ise mahkemece tutuklandı.
Edinilen bilgiye göre, Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube (KOM) Müdürlüğü ekipleri, kaçak silah ticaretine yönelik gerçekleştirdiği operasyonda suçlulara nefes aldırmadı. KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, önceki sabah İlkadım, Canik, Asarcık, Kavak ve Salıpazarı ilçelerinde düzenlediği eş zamanlı operasyonda B.U., M.A., A.D. ve Y.K.’yi gözaltına aldı. KOM Şube Müdürlüğünde sorguları tamamlanan B.U., M.A., A.D. ve Y.K. bugün Samsun Adliyesine sevk edildi. Savcıya ifade veren A.D. ve Y.K. serbest bırakılırken, nöbetçi mahkemeye sevk edilen B.U. ve M.A. ise tutuklanarak Samsun T Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.

Ele geçen silah ve malzemeler
Şüphelilere ait ikamet ve işyerlerinde yapılan aramalarda 41 adet ruhsatsız tabanca, 9 adet kuru sıkı tabanca, 8 adet ruhsatsız tüfek, 14 adet namlu, 8 adet tabanca sürgüsü, 2 adet tabanca gövdesi, 55 adet şarjör, 3 bin 589 adet tabanca fişeği, 209 adet kartuş, çok sayıda tabanca parçası ile mengene, kumpas, matkap, pürmüz ve taşlama aletleri ele geçirilmişti.

blankNöbetçi Eczaneler

Tuğba Eczanesi
Tuğba Eczanesi
Adres

Hükümet Caddesi No:71/B Eflani / Karabük

Telefon

(370) 461-2427

Eskipazar Eczanesi
Eskipazar Eczanesi
Adres

Merkez Mahallesi, Cami Caddesi, No:16 Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-3737

Büşra Eczanesi
Büşra Eczanesi
Adres

Beşbinevler Mahallesi, Şahin Tepesi No:18/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-0777

Öztürk Eczanesi
Öztürk Eczanesi
Adres

Sırınevler Mahallesi Alparslan Caddesi No:2/A Karabük

Telefon

(370) 415-5557

Safran Eczanesi
Safran Eczanesi
Adres

Atatürk Mahallesi, Akter Sokak Devrim Sitesi C Blok No:6/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-8262

Yeni Zümrüt Eczanesi
Yeni Zümrüt Eczanesi
Adres

İsmetpaşa Mahallesi, Doruk Sokak, No:8/B Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4500