Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

CHP Merkez İlçe Başkanı Yavuz’dan KARDEMİR Açıklaması

Manşet 08.10.2024 11:40
A+ A-
CHP Merkez İlçe Başkanı Yavuz’dan KARDEMİR Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi Karabük Merkez İlçe Başkanı Ali Yavuz, Kardemir Anonim Şirketi’nin 2024 yılı ilk çeyreğinde zarar açıklamasının arkasında başka planların yattığı iddiasında bulundu.

Yavuz “Algı mı Oluşturmaya Çalışıyorlar”

Cumhuriyet Halk Partisi Karabük Merkez İlçe Başkanı Ali Yavuz, Kardemir Anonim Şirketi’nin 2024 Yılı ilk çeyreğinde zarar açıklaması ile ilgili yaptığı değerlendirmede “Bu zarar açıklamasının arkasında başka bir plan mı yatıyor? Karabük’te ve ülke genelinde konuşulan, Kardemir’in bir özel sektöre devredilmek istendiği yönünde iddialar var. Bu zarar açıklamaları, kamuoyunda “zaten zarar ediyordu, bu yüzden özel sektöre devredilmesi kaçınılmaz” algısını oluşturma çabası olarak yorumlanıyor” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in Kardemir Anonim Şirketi’ni ziyareti sonrası kamuoyunda Kardemir’in özel bir şirkete satılacağı şeklinde iddialar ortaya atılmıştı. Son günlerde bu durum kamuoyunda sık sık dillendirilirken, bir açıklamada CHP Merkez ilçe Başkanı Ali Yavuz’dan geldi. Başkan Yavuz, Kardemir Anonim Şirketi’nin 2024 Yılı ilk çeyreğinde zarar gösterilerek algı oluşturmaya çalışıldığını belirtti. Başkan Yavuz, konu ile ilgili yaptığı açıklama şu görüşler yer verdi:  “Kardemir, 2024 Yılı’nda ciddi bir mali krizle karşı karşıya kalarak, ilk kez büyük ölçekte zarar açıkladı. Şirketin 2024 Yılı ilk çeyreğinde 832 milyon TL’lik bir zarar bildirmesi, bu dev kuruluşun ekonomik sıkıntılarının açık bir göstergesi. Bu finansal gerileme, şeffaflık konusundaki eleştirilerle birleşerek fabrikanın geleceğine dair soru işaretlerini artırıyor. Ancak bu zarar açıklamasının arkasında başka bir plan mı yatıyor? Karabük’te ve ülke genelinde konuşulan, Kardemir’in bir özel sektöre devredilmek istendiği yönünde iddialar var. Bu zarar açıklamaları, kamuoyunda “zaten zarar ediyordu, bu yüzden özel sektöre devredilmesi kaçınılmaz” algısını oluşturma çabası olarak yorumlanıyor.

Bu strateji, halkın tepkilerini azaltarak özelleştirme sürecini kolaylaştırmayı hedefleyebilir. Bu noktada, Karabük halkının geçmişte özelleştirme girişimlerine karşı durduğu ve güçlü bir toplumsal tepki gösterdiği unutulmamalı. Kardemir, bir önceki özelleştirme girişiminde de halkın büyük direnişiyle karşılaşmış ve bu direniş, fabrikanın kimliğini korumasını sağlamıştı. Bu tarihsel direniş, Karabük halkının Kardemir’e ve kendi geleceğine sahip çıkma iradesinin bir yansıması olarak hafızalarda yerini koruyor. Son günlerde Maliye Bakanı’nın Karabük’e yaptığı ziyaret ise merak konusu oldu. Bu ziyarette, Kardemir’in mali durumu ve olası özelleştirme süreci hakkında görüşmeler yapıldığı yönünde spekülasyonlar mevcut. Bakanlık düzeyindeki bu temasların, zarar eden fabrikanın geleceğine dair önemli kararların alındığı bir sürecin habercisi olup olmadığı tartışılıyor. Halk, yeniden büyük bir değişimle yüz yüze kalmak istemiyor ve alın terinin özelleştirme bahanesiyle değersizleştirilmesine karşı çıkmaya hazır. Kardemir’in  geleceği, Karabük’ün geleceği demek. Şimdi yeniden, geçmişte gösterilen direniş ruhuyla, halkın bu dev fabrikaya ve kendi yarınlarına sahip çıkma zamanı geldi. Çünkü, bir şehrin varoluşunu belirleyen fabrikaya dair kararlar, kapalı kapılar ardında alınmamalı; bu kararlar, Karabük Halkı’nın emek dolu tarihi ve alın teriyle şekillenmeli” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Trabzon’da selin bilançosu netleşti

Dünya 08.10.2024 12:00
İhlas Haber Ajansı
A+ A-
Trabzon’da selin bilançosu netleşti

Trabzon’da 20 Eylül 2024 tarihinde Arsin, Araklı ve Sürmene ilçeleri ile Yomra ilçesinin bazı mahallelerinde yıkıcı etki yapan şiddetli yağmura bağlı taşkın ve heyelanların oluşturduğu hasarın tespit çalışmalarının büyük ölçüde tamamlandığı belirtildi.

Konuyla ilgili Trabzon Valiliğinden yapılan açıklamada, tespit edilen ev, iş yeri ve araç zararlarının 210 milyona ulaştığı, 1 milyon metrekareye yakın da tarım arazisinin selde zarar gördüğü kaydedildi.

Yapılan açıklamada “Olay mahallinde 382 personel, 247 iş makinesi ile hasar gören yol güzergahlarında ve dere yataklarında rüsubat temizleme çalışmaları devam etmektedir. Binalarla ilgili yapılan hasar tespitlerinde 14 binanın yıkık/ağır hasarlı olduğu tespit edilmiştir. Heyelan ve su baskınına yönelik jeolojik (afet) etütlerinde ise 46 konut, 1 işyeri ve 7 ahırın, önlem alınamayacak düzeyde heyelan veya taşkın riski altında olduğu, 33 binanın ise istinat duvarı yapılarak güvenliğinin sağlanabileceği belirlenmiştir. Zarar tespit çalışmaları büyük oranda tamamlanmıştır. Araklı, Arsin, Sürmene ve Yomra ilçelerimizde toplam 151 iş yeri, 123 konut ve 98 araç için zarar tespiti yapılmıştır. Toplam zarar 209 milyon 548 bin 976 TL olarak tespit edilmiştir. Araklı, Arsin, Sürmene ve Yomra İlçelerimizde bin 703 üreticiye ait toplam 919 bin 40 metrekare tarım arazisi ve 189 bin 735 depo ürün, 5 tarım makinesi, 3 büyükbaş hayvan,18 kanatlı hayvan ve 18 arı kovanı zarar görmüştür” denildi.

Büyükşehir ve ilçe belediyeleri ağındaki yol ve sanat yapılarında meydana gelen hasarlara ilişkin olarak ise “Yapılan incelemelerde 439 noktada meydana gelen hasarlar nedeniyle 406 noktada farklı tip ve kesitlerde istinat duvarı, 141 menfez, 8 büz, 1 açık kanal, 1120 m. beton yol, 8 tahkimat ve drenaj önlemleri alınması gerektiği tespit edilmiştir” bilgisi paylaşıldı.

Nöbetçi Eczaneler

Tuğba Eczanesi
Tuğba Eczanesi
Adres

Hükümet Caddesi No:71/B Eflani / Karabük

Telefon

(370) 461-2427

Eskipazar Eczanesi
Eskipazar Eczanesi
Adres

Merkez Mahallesi, Cami Caddesi, No:16 Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-3737

Büşra Eczanesi
Büşra Eczanesi
Adres

Beşbinevler Mahallesi, Şahin Tepesi No:18/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-0777

Öztürk Eczanesi
Öztürk Eczanesi
Adres

Sırınevler Mahallesi Alparslan Caddesi No:2/A Karabük

Telefon

(370) 415-5557

Safran Eczanesi
Safran Eczanesi
Adres

Atatürk Mahallesi, Akter Sokak Devrim Sitesi C Blok No:6/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-8262

Yeni Zümrüt Eczanesi
Yeni Zümrüt Eczanesi
Adres

İsmetpaşa Mahallesi, Doruk Sokak, No:8/B Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4500