Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz, oda olarak Eylül Ayı’nda yapmış oldukları çalışmalar ile ilgili basın bildirisi yayınladı. Her ay sonu, odanın çalışmaları ile ilgili kamuoyunu bilgilendiren Başkan Çapraz, Eylül Ayı’nda oda olarak yaptıklarını şu şekilde açıkladı:
“10 Eylül Tarihi’nde İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) Yönetim Kurulu toplantısı, Ayhan Zeytinoğlu’nun Başkanlığı’nda online olarak gerçekleşti. Toplantıya Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı olarak katıldım. Toplantıda, İKV’nin son dönemde gerçekleştirdiği faaliyetler ve geleceğe yönelik planladığı projeler ayrıntılı bir şekilde ele alındı. Aynı zamanda, Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye - AB ilişkilerindeki son gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu ve İKV’nin bu konularda yürüttüğü çalışmalar değerlendirildi. Karabük Ticaret ve Sanayi Odası olarak 11 - 14 Eylül Tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen ve demir çelik organizasyonlarının başında yer alan METAL EXPO Fuarı’na katılım sağladık. Karabük’ün önemli sanayi kuruluşları arasında yer alan firmaların stantlarını ziyaret ederek, hayırlı olsun temennisinde bulunduk.
17 Eylül Tarihi’nde, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO), Özener Marka Patent Danışmanlık ve Koçali Hukuk Bürosu işbirliğiyle ‘’ Marka ve Markalaşmanın Önemi’’ bilgilendirme semineri KTSO toplantı salonunda gerçekleştirildi. Markalaşmanın işletmelerin rekabet gücünü artırmadaki rolüne dikkat çekerek, marka yönetiminin stratejik planlamanın önemi hakkında bilgiler verildi. Ayrıca markalaşma sürecinde hukuki koruma ve marka tescili süreçlerinin önemini vurgulayarak, katılımcılara marka hukuku ve olası hukuki riskler konusunda detaylı bilgiler sunuldu.
Karabük Ticaret ve Sanayi Odası olarak 19 - 21 Eylül Tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen ANKİROS 2024 Fuarı’na katılım sağladık. Fuarda, Karabük’ün önde gelen sanayi kuruluşlarının stantlarını ziyaret ederek destek olduk ve firmaların ekonomiye sundukları katkılardan dolayı yetkililere teşekkür ettik. Demir – çelik, döküm, demir dışı metalürji teknolojileri, makina ve ürünlerinin en önemli buluşma noktalarından biri olarak bilinen ANKİROS fuarında, Karabük’ün sanayi potansiyelini bir kez daha gözler önüne serilmesinden dolayı çok mutlu olduk. Karabük olarak bu tür organizasyonlarda yer almak, şehrimizin ve sanayimizin gelişimine katkı sağlamak çok önemli, katılım sağlayan tüm firmalarımıza bir kez daha teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.
T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu, Genel Müdürlüğü himayelerinde yürütülen
“Türkiye Ortak Tarım Politikası Ağı 26 Bölgesel İzleme ve Değerlendirme Komite Toplantısı” 23 Eylül Tarihi’nde gerçekleşti. Toplantıya, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası’nı temsilen meclis üyemiz Ahmet Ulusoy katıldı. 23 Eylül Tarihi’nde
“İş Dünyası İstişare Toplantısı”, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Sn. M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Profesör Dr. Vedat Işıkhan’ın katılımıyla TOBB İkiz Kuleler Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı olarak katılarak, sayın Bakanı’mıza iş gücü ve Karabük hakkında dosya sunduk.
24 Eylül Tarihi’nde, Karabük Orman İşletme Müdürlüğü ve Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) arasında iş birliği protokolü imzaladık. Protokol kapsamında; erozyonla mücadele ve orman varlığının arttırılması kapsamında, OGM tarafından ülke genelinde yürütülen ağaçlandırma ve erozyon kontrol çalışmalarının KTSO üyesi ve çalışanlarının katkılarıyla desteklenmesi, Karabük ili Karabük Orman İşletme Müdürlüğü sınırları dahilinde bedelli hatıra ormanları tesis edilmesi suretiyle, ülkemize yararlı hizmetlerde bulunmuş Türk Büyüklerinin isimlerinin yaşatılması ve gelecek nesillere tanıtılması, yapılan ağaçlandırma çalışmalarının görsel ve yazılı basın aracılığı ile geniş halk kitlelerine ve kamuoyuna duyurularak vatandaşlarımızda çevre bilincinin arttırılması amaçlanmaktadır. Karabük Sanayi ve Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde Besenve Enerji tarafından düzenlenen Tübitak 1831 Yeşil İnovasyon Teknoloji Mentorluk Programı bilgilendirme semineri gerçekleşti. Seminerde; sera gazı emisyonları, karbon ayak izi yönetimi ve destek programları konularında detaylı bilgiler aktarıldı. Kurumsal Karbon Ayak İzi emisyonların GHG Protokolü ve ISO 14064-1 standardı kapsamında nasıl hesaplanıp, raporlanabileceğini aktarılarak sera gazı emisyonlarının takibi, hangi verilerin toplanması gerektiği ve karbon ayak izi yönetimi için kullanılan yöntemler ayrıntılı olarak ele alındı. Uluslararası arenada büyük önem taşıyan Kyoto Protokolü, Paris İklim Anlaşması ve Avrupa Yeşil Mutabakatı gibi iklim anlaşmaları da katılımcılara kapsamlı bir şekilde işlendi. Türkiye’de küçük ve büyük ölçekli imalat sanayi tesislerinin yeşil dönüşümünün sağlanmasına yönelik olarak; kaynak verimli ve düşük karbonlu üretimi amaçlayan yatırımlarına yönelik hibe ve destek programlarını aktarıldı.
29 Eylül Tarihi’nde, Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek
, “Türkiye Buluşmaları” kapsamında Karabük’e geldi. Ziyaretleri kapsamında Vali Nafiz Kayalı Gençlik Merkezi’nde gerçekleşen ‘’STK ve İş Dünyası Buluşması’’ toplantısında sivil toplum kuruluşları ve iş dünyası temsilcileriyle buluştu. Toplantıya Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı, yönetimi ve meclis üyeleri olarak katıldık. Toplantı sonrasında basına kapalı olarak gerçekleştirilen özel toplantıda sayın Bakanı’mıza üyelerden gelen sorunlar ve çözüm önerileri ile ilgili dosya ilettik. Ayrıca söz alarak, Karabük’ün ekonomik gelişmeleri, sanayi bölgelerinde ve yerel ekonomiyi desteklemek adına atılacak adımlar üzerine istişarede bulunduk.”