Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Devrek Sosyal Yardımlaşma Vakfından Eşya Yardımı

Zonguldak Yayın: 30.06.2015 08:08
Yazar:
Devrek Sosyal Yardımlaşma Vakfından Eşya Yardımı

ZONGULDAK Devrek Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından, İlçe ve köylerinde yaşayan, sosyal güvencesi olmayan, vakıftan şartlı eğitim yardımı alan ailelerin, öğrenci çocukları için daha verimli ders çalışma ortamı oluşturmak amacıyla ranza, yatak, baza, çalışma masası ve çalışma koltuğu dağıtıldı.Devrek Kaymakamı ve aynı zamanda Vakıf Başkanı Yakup Güney yapılan yardımla ilgili şunları söyledi: “İyi yetişmiş bir nesil ülkemizin en önemli sermayesidir. Bu sebeple çocuklarımızı ve gençlerimizi ülkemizin ihtiyaçlarına göre yetiştirmek, toplum olarak en fazla önem vermemiz gereken konulardan biridir. Güçlü ve kalkınmış bir Türkiye’nin yolu da eğitimden geçmektedir. Eğitime yapılan yatırımın en güzel yatırım olduğuna inanıyoruz. Ekonomik büyümeyi, bireysel ilerlemeyi ve eşitsizliği azaltmayı sağlamanın en temel unsuru bu tür yatırımlardır. Öğrencilerimizi çalışmaya teşvik etmek, derslere olan ilgi ve artırmak için böyle bir çalışma yaptık. Vakıf olarak amacımız, ihtiyaç sahibi bu ailelerin öğrenci çocuklarına daha sağlıklı ve daha verimli bir ders çalışma ortamı sağlayarak, bazı imkansızlıkların verdiği eşitsizliklerin giderilmesi ve eğitimde fırsat eşitliğinden toplumun en dezavantajlı kesiminin de faydalandırılmasıdır.”

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Dur ihtarına uymayan araçtaki kızlar polise zor anlar yaşattı

Manşet Yayın: 27.04.2024 12:44
Dur ihtarına uymayan araçtaki kızlar polise zor anlar yaşattı

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde polisin dur ihtarına uymayan alkollü sürücü kovalamacanın ardından yakalanırken, sinir krizi geçiren genç kız yaptıkları ile polise zor anlar yaşattı.
İlçedeki bir mekanda iddiaya göre eğlenen gençler henüz bilinmeyen bir nedenle tartışmaya başladı. Büyüyen tartışma kavgaya dönüşürken, olaya karışan 4 kişi araçlarına binerek bölgeden uzaklaşmaya çalıştı. İsmi öğrenilemeyen sürücü idaresindeki 16 KAD 91 plakalı panelvan araçtaki 4 kişiyi polis ekipleri durdurmak istedi. Dur ihtarına uymayan araç sürücüsü yaklaşık 15 dakikalık kovalamacanın ardından Emek Kavşağında sıkıştırılarak yakalandı. Alkollü olduğu öğrenilen sürücü gözaltına alınırken hastane kontrolünün ardından polis merkezine götürüldü. Panelvan araç çekici yardımı ile yediemin otoparkına kaldırıldı.

Genç kız polise zor anlar yaşattı
Araçta bulunan genç kızlardan biri polise zor anlar yaşattı. Sinir krizi geçiren ve kendini yolun ortasına atmaya çalışan genç kızı polisler güçlükle tutup ekip otosuna bindirdi. Araç içerisinde taşkınlık yapmaya devam eden kızlar da polis merkezine götürüldü.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.