Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Gümüş şehir altın şehir oldu

Dünya 04.10.2024 12:07
İhlas Haber Ajansı
A+ A-
Gümüş şehir altın şehir oldu

Sonbaharın gelişiyle birlikte doğanın altın sarısı renklere büründüğü Gümüşhane dağları, eşsiz manzaralarıyla doğaseverleri ve fotoğrafçıları mest ediyor.

Türkiye’de adını değerli bir madenden alan tek şehir olan Gümüşhane, sonbahar mevsimiyle birlikte görsel bir şölen sunmaya başladı.

Coğrafyasının yüzde 60’ını dağların oluşturduğu Gümüşhane, 600 metreden 3 bin 331 metreye kadar çıkan rakım farkıyla, doğanın bu etkileyici dönüşümüne ev sahipliği yapıyor.

Şehrin yüksek kesimlerinde ağaçlar, sarı, turuncu ve kahverenginin tonlarına bürünürken altın sarısına dönüşen büyüleyici manzaraların bir aydan fazla bir süre il genelinde devam etmesi bekleniyor.

Önce şehrin yüksek kesimlerinden başlayan ve kış mevsimi başında Karadeniz’e yakın olan düşük rakımlı bölgelere kadar devam renk cümbüşü fotoğraf meraklılarını günlerce şehrin değişik noktalarında enfes kareler çekmesine sebep olacak.

Özellikle dağcılık ve doğa yürüyüşü için şehre gelen turistler kentin yüksek kesimlerinde altın sarısı yapraklar arasında yürüyüş yapma fırsatı bulurken doğa fotoğrafçıları için bereketli bir sonbahar sezonu da başladı.

Gümüşhane coğrafyasına ait enfes fotoğraflarıyla kentin tanıtımına katkı sunan fotoğraf sanatçılarından Metin Aydın, kent merkezine 12 kilometre uzaklıktaki Gözeler Köyü Taşdibi Mevkiinde sonbaharın büyüleyici güzelliklerini ölümsüzleştirdi.

“Burası Gümüşhane’ye çok yakın bir nokta ve gelmek çok kolay”

Aydın, sonbaharın açılışını yaptıklarını ve çok güzel fotoğraflar çektiklerini belirterek, “Yüksek kesimlerde sonbahar kendini göstermeye başladı. Burada hem günbatımına denk geldik hem de yaprakların sararmasıyla çok güzel fotoğraflar ortaya çıktı. Burası Gümüşhane’ye çok yakın bir nokta ve gelmek çok kolay” diye konuştu.

“Şehrin her noktası şuanda çok güzel”

Sonbahar güzelliklerinin Gümüşhane’de yaklaşık bir ay süreceğini ifade eden Aydın, “Şehrin her noktası şuanda çok güzel. Şehir engebeli bir yer olduğu için çok fazla yükselti farkı var. O yüzden yükseklerde sonbahar erken başlarken alçak kesimlerde daha geç başlayacak. Bu da uzun süre sonbahar fotoğrafları çekmemizi sağlıyor. Bu konuda çok şanslıyız Gümüşhane’de olduğumuz için. Mevsimden dolayı Gümüş şehrin Altın şehre döndü diyebiliriz” diye konuştu.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Kastamonu’da 162 kasa küçük balık ele geçirildi

Dünya 04.10.2024 12:15
İhlas Haber Ajansı
A+ A-

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde 162 kasa avlanabilir boyuttan küçük balık ele geçirildi. Olayla ilgili 1 şahsa cezai işlem uygulandı.

Edinilen bilgiye göre, SahilGüvenlik Komutanlığına bağlı İnebolu TCSG 96 Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı ekipleri tarafından Özlüce balıkçı barınağında denetim gerçekleştirildi. Yapılan denetimde bir minibüs içerisinde, avlanabilir boyuttan küçük 162 kasa istavrit, çinekop ve lüfer ele geçirildi. Ekipler tarafından yapılan ölçümlerin ardından balıklara el konuldu. Balıklar daha sonra İnebolu İlçe Tarım Müdürlüğüne teslim edildi.

Balıkların bulunduğu minibüsün sahibi Y.A.’ya ekipler tarafından 10 bin 494 TL idari para cezası uygulandı.

Nöbetçi Eczaneler

Tuğba Eczanesi
Tuğba Eczanesi
Adres

Hükümet Caddesi No:71/B Eflani / Karabük

Telefon

(370) 461-2427

Eskipazar Eczanesi
Eskipazar Eczanesi
Adres

Merkez Mahallesi, Cami Caddesi, No:16 Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-3737

Büşra Eczanesi
Büşra Eczanesi
Adres

Beşbinevler Mahallesi, Şahin Tepesi No:18/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-0777

Öztürk Eczanesi
Öztürk Eczanesi
Adres

Sırınevler Mahallesi Alparslan Caddesi No:2/A Karabük

Telefon

(370) 415-5557

Safran Eczanesi
Safran Eczanesi
Adres

Atatürk Mahallesi, Akter Sokak Devrim Sitesi C Blok No:6/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-8262

Yeni Zümrüt Eczanesi
Yeni Zümrüt Eczanesi
Adres

İsmetpaşa Mahallesi, Doruk Sokak, No:8/B Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4500