Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Karabük’te İki Otomobilin Çarpıştığı Kazada 6 Kişi Yaralandı

Manşet Yayın: 30.09.2024 10:59
A+ A-
Karabük’te İki Otomobilin Çarpıştığı Kazada 6 Kişi Yaralandı

Karabük’te iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 6 kişi yaralandı.

Kaza Safranbolu-Karabük kara yolu 5000 Evler Köprüsü mevkiinde meydana geldi. M.M.K. idaresindeki 78 AAH 733 plakalı otomobil, Safranbolu istikametinden Balıklar Kayası istikametine seyir halindeyken sürücüsünün kontrolünden çıkarak önce önündeki A.T. idaresindeki 78 ABR 117 plakalı otomobile ardından köprü duvarına çarptı.

Kazada sürücülerle birlikte Ş.B.Ş., M.T., N.T., A.M.T. yaralandı. İhbar üzerine olay yerine polis ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından yaralılar Özel Medikar Hastanesi ile Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Tedavi altına alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilirken kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Yavuz’dan Kardemir Uyarısı

Kardemir Yayın: 30.09.2024 11:24
A+ A-
CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Yavuz’dan Kardemir Uyarısı

CHP Karabük Merkez İlçe Başkanı Ali Yavuz, yaptığı açıklamada Karabük Demir Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) üzerine dikkat çekici değerlendirmelerde bulundu. Kardemir’in Karabük’ün varoluş sebebi olduğunun altını çizen Yavuz, fabrikanın yalnızca bölgenin değil, Türkiye’nin en önemli sanayi devlerinden biri olduğunu vurguladı.

Yavuz, Kardemir’in geçmişte karşılaştığı ekonomik zorlukları ve özelleştirme sürecine karşı bölge halkının ve sendikaların verdiği mücadeleye değinerek, fabrikanın yaşadığı krizleri “akılcı yönetim şekillenmesi” sayesinde aştığını belirtti. Ancak bugün, Kardemir’in mali durumunun tehlikede olduğuna işaret eden Yavuz, 2024 Yılı’nın ikinci çeyreğinde şirketin 1.8 milyar TL zarar ettiğini hatırlattı. Yılsonu itibarıyla bu zararın ne kadar olacağının belirsiz olduğunu belirten Yavuz, mali performanstaki zayıflığın ve kötü yönetim stratejilerinin Kardemir’in geleceği konusunda ciddi soru işaretleri doğurduğunu ifade etti.

“İŞÇİ ALIM SÜREÇLERİNDE ADALETSİZLİK VAR”

Kardemir’in iç yapısındaki mali gerilemenin, işçi alım süreçlerini de olumsuz etkilediğine dikkat çeken Yavuz, meslek lisesi ve düz lise mezunlarının aynı sınavlara tabi tutulmasının büyük bir haksızlık olduğunu söyledi. Meslek liselerinin teknik beceriler kazandırdığını, düz liselerin ise genel akademik eğitim verdiğini vurgulayan Yavuz, bu iki farklı eğitim sistemine sahip öğrencilerin aynı sınavla değerlendirilmesinin meslek lisesi öğrencileri açısından dezavantaj yarattığını belirtti. Siyasi açıdan bakıldığında bu uygulamanın eğitimde fırsat eşitliği ve işçi hakları açısından ciddi bir sorun teşkil ettiğini kaydetti.

“KARDEMİR’İN GELECEĞİ TEHLİKEDE”

Kardemir’in artan mali sorunlarının işçi alım süreçlerinde kar odaklı ve adaletsiz uygulamalara başvurmasına neden olduğunu belirten Ali Yavuz, şirketin geçmişteki kar oranları ile bugünkü finansal zayıflık arasındaki farkın yönetimsel başarısızlıkların açık bir göstergesi olduğunu savundu.

Son olarak, Yavuz, Kardemir’in sahipsiz olmadığını, bu fabrikanın bölge halkına 1 TL’ye devredildiğini ve halkın fabrikanın geleceğini koruyacağına inandığını belirtti.

“Kardemir, bu halkın varoluş mücadelesinin simgesidir. Geçmişte olduğu gibi, bölge halkı gerekirse yine Kardemir’e sahip çıkmasını bilecektir.” dedi.

 

Nöbetçi Eczaneler

Gülşen Eczanesi
Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331

Mutlu Eczanesi
Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Asuman Eczanesi
Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Gökçe Eczanesi
Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455