Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

KBÜ’den Bağımlılıkla Mücadeleye Tam Destek

Karabük Yayın: 25.09.2024 15:04
A+ A-
KBÜ’den Bağımlılıkla Mücadeleye Tam Destek

Karabük Üniversitesi (KBÜ), 2024-2025 Akademik Yılı Oryantasyon Programı çerçevesinde yeni eğitim-öğretim dönemine başlayan öğrencilere yönelik bağımlılıkla mücadele seminerleri gerçekleştirildi.

Üniversite birimlerinin konferans salonlarında gerçekleşen seminerlerde, akademisyenler ve birim yöneticileri öğrencilere üniversitenin sosyal, kültürel ve sportif imkanları hakkında bilgi verirken, aynı zamanda bağımlılıkla mücadele konusunda farkındalık seminerleri düzenledi.
Seminerlerde, öğrencilere zararlı alışkanlıklardan korunma yolları, bağımlılığın bireysel ve çevresel etmenleri, bağımlılığa yol açan maddelerin beyne etkisi ve Yeşilay ve Sağlık Bakanlığı bünyesindeki destek mekanizmaları hakkında da kapsamlı bilgilendirmeler yapıldı. Karabük İl Sağlık Müdürlüğü Psikoloğu Ersin Ersoy, bağımlılık yapıcı maddelerin etkileri, bu maddelere karşı alınacak önlemler ve sağlıklı yaşamın önemi üzerinde durdu.
KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, öğrencilere sadece akademik anlamda değil, sosyal ve kişisel gelişim açısından da katkı sunmayı amaçladıklarını vurgulayarak, “Gençlerimizin bağımlılıkla mücadele konusunda bilinçlenmesi, sağlıklı bireyler olarak geleceğe güvenle adım atabilmeleri açısından büyük bir öneme sahip. Sağlıklı bir yaşam için atacağınız her adım hem kişisel gelişiminize hem de topluma katkı sunacaktır. Bağımlılıktan uzak durmak ve bilinçli tercihler yapmak, sizi güçlü kılacaktır. Karabük Üniversitesi olarak her zaman öğrencilerimizin yanında olacağız ve onları desteklemeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Seminerlerin tamamlanmasıyla, yaklaşık 6 bin öğrenci bağımlılıkla mücadele ve sağlıklı yaşam konusunda bilinçlendirildi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Trabzonspor, yabancılar futbolcularından beklediğini alamadı

Spor Yayın: 25.09.2024 16:37
İhlas Haber Ajansı
A+ A-

Trabzonspor, bu sezon kadrosuna bulunan yabancı futbolculardan beklediği verimi alamadı. Bordo-mavililer, Süper LigWde oynadığı 5 maçta sadece 3 gol attı. Söz konusu goller ise Denswill, Okay Yokuşlu ve Umut Bozok’dan geldi.

Trabzonspor, son dönemde yabancı oyuncularından beklediği performansı alamadı. Özellikle bu sezon transfer edilen bazı oyuncular, beklentileri altında kaldı ve takıma yeterince katkı sağlayamadı. Gol yollarında istenilen etkinlik sağlanamazken, bazı oyuncuların sakatlıkları ve uyum sorunları yaşaması takımın çalışmasını da yansıdı. Böylece son haftalarda üst üste gelen beraberliklerle yaşanan puan kayıplarında yabancı oyuncuların beklenen katkıyı verememesi de önemli bir faktör olarak öne çıktı.

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş’in de bu durumu değerlendirmeye alarak takım içinde bazı değişimlere gitmesi bekleniyor

5 haftada 1 gole katkı yaptılar

Trendyol Süper Lig’de geride kalan 6 haftada oynadığı 5 müsabakada Trabzonspor, ağları 3 kez sarstı. Söz konusu gollerin sadece 1’i yabancı oyuncudan geldi. Diğer 2 golü ise Okay Yokuşlu ile Umut Bozok kaydetti.

En çok formayı Denswill ve Malheiro giydi

Trabzonspor’da en çok forma giyen oyuncular ise Denswill ve Pedro Malheiro oldu. İki oyuncu ligde oynanan 5 maçın tamamında forma giydi. Bu iki futbolcuyu 405 dakika ile Mendy takip etti.

Draguş 337 dakika, Bardhi 191 dakika, Lundstram 190 dakika, Orsic 177 dakika, Savic 149 dakika, Barisic 104 dakika, Visca 103 dakika, takıma transferin son günlerinde katılan Banza 170 dakika, Nwakaeme 150 dakika ve Muhammed Cham 101 dakika sahada kaldı.

Bordo-mavililerde Bategov ise henüz forma giyemedi.

Nöbetçi Eczaneler

Gülşen Eczanesi
Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331

Mutlu Eczanesi
Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Asuman Eczanesi
Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Gökçe Eczanesi
Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455