Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

KBÜ’ye Enerji Verimliliği’nde Üstün Başarı Belgesi Verildi

Karabük Yayın: 15.09.2024 14:42
KBÜ’ye Enerji Verimliliği’nde Üstün Başarı Belgesi Verildi

Enerji alanındaki çalışmalarıyla yenilikçi bir üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Karabük Üniversitesi, yenilenebilir enerjiye verdiği katkılardan dolayı Türkiye’de adından söz ettirmeye devam ediyor. Milli ve yerli üretime destek vererek binalara kurduğu güneş panelleri, iç ve dış aydınlatmada LED dönüşümü ve yalıtım uygulamaları ile enerji verimliliği alanında ülkemize önemli katkılar sağlayan Karabük Üniversitesi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından “Binalarda Enerji Verimliliği Üstün Başarı Belgesi” almaya hak kazandı.

“FARK YARATAN ÇALIŞMALARIMIZ VE PROJELERİMİZLE ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARI ÇITASINI YÜKSEKLERE TAŞIMAYI SÜRDÜRÜYORUZ”

Kaynakların daha verimli kullanılması amacıyla Karabük Üniversitesi’nde bir çok önemli çalışmalar yapıldığını belirten Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, bu çalışmaların sonucunda “Binalarda Enerji Verimliliği Üstün Başarı Belgesi”ni elde ettiklerini ifade etti.

Enerji verimliliği konusunda kampüste yer alan binalarda ciddi çalışmalar yapıldığına dikkat çeken Kırışık, “Karabük Üniversitesi olarak enerji verimliliğini artımak amacıyla İç ve Dış Aydınlatma LED Dönüşümü, Binalarda Termostatik Vana Uygulaması, Binalardaki Mekanik Tesisatlar’da Vana Ceketi Uygulaması, 1 MW Kurulu Gücünde Çatı GES Uygulaması, Rektörlük ve İdari Birimler Binası’nda merkezi ısıtmadan bağımsız bir ısıtma binası kurulması, KABEV Projesi Kapsamı’nda yapılan yalıtım, Led Dönüşümü, PV, pompa değişimi vb. uygulamalar ile birçok önemli projeye imza atarak, söz konusu çalışmalarda büyük başarılar elde ettik. Binalarda enerji verimliliği üzerine aldığımız üstün başarı belgesi ile çevreci ve yenilenebilir enerjiye verdiğimiz önemi bir kez daha göstermiş oluyoruz.

Karabük Üniversitesi olarak enerji alanında ulusal ve uluslararası düzeyde etkin bir rol oynuyoruz. Enerji alanındaki araştırmalar üniversitemiz için büyük bir önem taşımaktadır. Bu kapsamda üniversitemizde enerji alanında çalışan akademisyenlerimizi bir araya getirerek ürüne dönük projeler üreten Enerji Çalışma Takımını kurduk. Fark yaratan çalışmalarımız ve projelerimizle üniversitemizin başarı çıtasını yükseklere taşımayı sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Güven’den Kayıt Yapan Öğrencilere Hoş Geldiniz Ziyareti

Gündem Yayın: 15.09.2024 14:47
Güven’den Kayıt Yapan Öğrencilere Hoş Geldiniz Ziyareti

Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, Yurt Hizmetleri Müdürü Mehmet Özkeskin ile birlikte 2024-2025 Eğitim – Öğretim Dönemi öncesinde Karabük’teki KYK yurtlarını ziyaret etti. Soğuksu Kız Yurdu, Esentepe Taşkent Kız Yurdu, Bahattin Gazi Erkek Yurdu, Hubbi Hatun Kız Yurdu, Aişe Ana Kız Yurdu ve İsmail Necati Efendi Erkek Yurdu’nda yapılan ziyaretlerde, İl Müdürü Güven, yurda yeni kayıt yaptıran öğrenciler ve onları yurda teslim etmeye gelen ailelerle bir araya geldi.

Öğrencilere Karabük’e ve yeni yurtlarına “Hoş geldiniz” diyen Coşkun Güven, hem öğrencilere hem de velilere yurt hizmetleri ve süreç hakkında bilgiler verdi. Ayrıca yurtlarda yürütülen çalışmalar ve sunulan imkanlarla ilgili Yurt Müdürleri’nden de bilgi aldı. Yeni eğitim – öğretim döneminde tüm öğrencilere başarılar dileyen Müdür Güven, öğrencilerin güvenli ve konforlu bir ortamda eğitim hayatlarını sürdürebilmeleri için tüm tedbirlerin alındığını vurguladı.

 

66e6c95c13dbf jpg

Nöbetçi Eczaneler

Gülşen Eczanesi
Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331

Mutlu Eczanesi
Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Asuman Eczanesi
Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Gökçe Eczanesi
Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455