Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

KARDEMİR Ray Anlaşmasını Tamamladı

Karabük Yayın: 13.09.2024 14:31
KARDEMİR Ray Anlaşmasını Tamamladı

Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (KARDEMİR), ihracat ağını genişletme stratejisi kapsamında Azerbaycan ile 17 milyon 640 bin dolar değerinde ray satışı anlaşması imzaladı. Bu anlaşma ile KARDEMİR, 2024 yılı sonuna kadar üç parti halinde Azerbaycan’a ray tedarik edecek.

Kardemir Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (KARDEMİR) ihracat ağını genişletme hedefleri doğrultusunda Azerbaycan’la ray satış anlaşması imzaladı. KARDEMİR, 2024 yılı sonuna kadar üç parti halinde teslim edilmek üzere toplam 17 Milyon 640 Bin Dolar  değerinde ray tedarik edecek. Bu anlaşma ile Kardemir uluslararası pazarlardaki varlığını güçlendirmeye devam ederken, anlaşma şirketin ihracat kapasitesini artırmasına da katkı sağlayacak.

KARDEMİR’İN BÖLGEDEKİ TİCARİ VARLIĞI ARTACAK

KARDEMİR’in Azerbaycan ile gerçekleştirdiği bu anlaşma, şirketin bölgedeki ticari varlığını artırma çabalarının bir parçası olarak görülürken, KARDEMİR’in Azerbaycan’a ray satışı, iki ülke arasındaki ekonomik işbirliğinin de bir göstergesi olarak değerlendirildi.  Ulaşım ve altyapı projelerinin hız kazandığı Azerbaycan’da, bu tür stratejik işbirliklerinin önemli bir rol oynadığına değinen ilgili kaynaklar,  “Ray tedariği, Azerbaycan’ın demiryolu ulaşım sistemlerinde kullanılacak ve ülkenin modernleşen altyapısına katkıda bulunacak” şeklinde görüş beyan ettiler.

KARDEMİR, İHRACAT KAPASİTESİNİ ARTIRIYOR

Yapılan bu anlaşma ile KARDEMİR’in ihracat kapasitesini artırma konusundaki başarıları bir kez daha ortaya çıkarken, Şirket, son yıllarda iç pazardaki lider konumunu uluslararası piyasalara da taşımak için yoğun bir çaba sarf ediyor. Özellikle demiryolu rayları ve ağır sanayi malzemeleri alanındaki üretim kapasitesi, KARDEMİR’i global pazarda öne çıkaran en önemli unsurlardan biri olarak görülüyor.

KARDEMİR yetkilileri, yapılan anlaşmanın şirketin uluslararası arenadaki rekabet gücünü pekiştireceğini vurgularken,  ray satışının şirketin küresel ticaret hacmini genişletmesinin yanında, yurt dışı operasyonlarındaki güvenilirliğini de artırmayı hedeflediği ifade ediliyor.

RAYLAR ÜÇ PARTİ HALİNDE TESLİM EDİLECEK

KARDEMİR, bu anlaşma kapsamında Azerbaycan’a yapacağı ray teslimatlarını 2024 yılının sonuna kadar tamamlamayı planlıyor. Üç parti halinde yapılacak teslimatlarla birlikte, şirketin gelecekte Azerbaycan ile daha fazla ticari iş birliğine gitmesi de bekleniyor.

Bu anlaşma, Türkiye’nin sanayi devi KARDEMİR’in sadece bölgesel pazarlarda değil, küresel çapta da önemli bir oyuncu olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te Uyuşturucu Operasyonu

Manşet Yayın: 13.09.2024 15:08
Karabük’te Uyuşturucu Operasyonu

Karabük İl Jandarma Komutanlığı Ekipleri tarafından Karabük Merkez’de düzenlenen operasyonda bir şüphelinin evine yapılan adli aramada, yaklaşık 2.5 – 3 metre uzunluğunda bir kök kenevir bitkisi ve 926 gram kubar esrar ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan şahıs, işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi.

Karabük İl Jandarma Komutanlığı, emniyet ve asayişin sağlanması, halkın huzurunun korunması ve uyuşturucuyla mücadele çalışmalarına kararlılıkla devam edeceğini açıkladı. Uyuşturucu ticaretine ve kullanımına yönelik operasyonların aralıksız sürdürüleceği bildirildi.

Nöbetçi Eczaneler

Gülşen Eczanesi
Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331

Mutlu Eczanesi
Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Asuman Eczanesi
Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Gökçe Eczanesi
Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455