Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Karabük’te İşgücü Uyum Programı başvuruları başladı

Karabük Yayın: 04.09.2024 21:25
İhlas Haber Ajansı
Karabük’te İşgücü Uyum Programı başvuruları başladı

Karabük’te Milli Eğitim Müdürlüğünde istihdam edilmek üzere hazırlanan İşgücü Uyum Programı (İUP) başvuruları başladı.

Türkiye İş Kurumu ve Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan iş birliğiyle İşgücü Uyum Programı kapsamında ilk programlar toplamda 120 bin kontenjanla 81 ilde açıldı. 4 Eylül tarihi itibarıyla başvuruların alınmaya başladığı programlara İŞKUR e-şube, Alo170, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ve İŞKUR Hizmet Merkezleri üzerinden başvuru yapılabiliyor.

Milli Eğitim Müdürlüğünde istihdam edilmek üzere hazırlanan İşgücü Uyum Programı (İUP) başvuruları 4 Eylül itibariyle başladı. 8 Eylül’de sona erecek programın kuraları 10 Eylül’de çekilecek.

İŞKUR İl Müdürü Ferhat Sarıçam program ile ilgili şu bilgileri verdi: “Yarı zamanlı olarak en fazla 10 ay süre ile uygulanacak programlar; ilk dört hafta yoğunlaştırılmış eğitimler nedeniyle haftalık 37,5 saat, diğer haftalarda ise haftalık 22,5 saattir. Ayrıca programa başladıktan sonra program katılımcılarının başka yerde çalışmasının önünde bir engel de bulunmamaktadır. Programa katılım sağlanan süre için katılımcılara günlük 566,73 TL ödeme yapılacak olup, ayrıca katılımcıların kısa vadeli sigorta primleri karşılanacaktır. Bununla beraber bir katılımcı programlardan azami 140 fiili gün faydalanabilecektir.”

Sarıçam, Karabük için 560 kişilik kontenjan ayrıldığını bildirdi.

66d8a5da08b39 jpg

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Bahçelievler İlkokulu kendi binasında eğitime başlayacak

Zonguldak Yayın: 06.09.2024 00:15
İhlas Haber Ajansı
Bahçelievler İlkokulu kendi binasında eğitime başlayacak

Deprem tahkiki sonucu yık-yap projesi kapsamına alınan Milli Eğitim Bakanlığı yatırım programında bulunan Zonguldak Merkez Bahçelievler İlkokulu,9 Eylül 2024 Pazartesi günü yeni yapılan kendi binasında eğitim öğretime başlayacak.

İl Milli Eğitim Müdürü Osman Bozkan; yeniden inşası tamamlanan Bahçelievler İlkokulunun 2024-2025 Eğitim-Öğretim yılının başlamasıyla birlikte 9 Eylül 2024 Pazartesi günü kendi binasında eğitim öğretime başlayacağını belirtti. Okulun yeni döneme yetiştirilmesi için olağanüstü bir gayret sarf edildiğini, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün eğitim-öğretim süreçlerini yöneten tüm birimlerinin, ilgili şube müdürü, müdür yardımcılarını, Bahçelievler İlkokulu eğitim ve yönetim kadrolarının, okul aile birliğinin, özel çaba ve gayretleri ile yeni binanın eğitim öğretimin hazır hale geleceğini söyledi.

Bozkan; “Bahçelievler İlkokulunun yeniden inşası sorasında eğitim öğretime hazırlanmasındaki desteklerinden dolayı Milli Eğitim Bakanımız Prof. Dr. Yusuf Tekin’e, Zonguldak Valimiz Osman Hacıbektaşoğlu’na , okulun eğitim öğretime hazırlanmasında katkısı olan eğitim ailemizin tüm paydaşlarına teşekkür ediyor, kendi binasında 9 Eylül Pazartesi günü eğitim öğretime başlayacak olan Bahçelievler İlkokulu öğrencilerimize, velilerimize, öğretmenlerimize Zonguldak’ımıza hayırlı olmasını diliyor, sevgili öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.

Paylaş:
Nöbetçi Eczaneler

Gülşen Eczanesi
Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331

Mutlu Eczanesi
Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Asuman Eczanesi
Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Gökçe Eczanesi
Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455