Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Şirinevler SYM’de Sertifika Töreni

Gündem Yayın: 03.06.2015 13:44
Yazar:
Şirinevler SYM’de Sertifika Töreni

Karabük Belediyesi tarafından Şirinevler Mahallesinde açılan Sosyal Yaşam Merkezi kursiyerleri yapılan törenle sertifikalarını aldılar.
Şirinevler Mahallesi Sosyal Yaşam Merkezi kursiyerlerinin sertifika törenine; Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Danışman, MHP İl Başkanı Burhanettin Arslan, MHP Milletvekili Adayları Durmuş Yalçın ve Ayhan Akbaş, Karabük Milli Eğitim Müdürü Ali Köse, Karabük Halk Eğitim Müdürü Dursun Yeşiloğlu, Özel Kalem Müdürü İrfan Kartal, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Vekili Ali Kara, mahalle muhtarları, kursiyerler ve çok sayıda mahalle sakini katıldı.
Sertifika töreni öncesi bir konuşma yapan Şirinevler Mahallesi Muhtarı Ozan Özçelik, Şirinevler Mahallesi Sosyal Yaşam Merkezinde kurslarını başarı ile bitiren kursiyerleri tebrik etti.
BİR KİŞİNİN OKUMA YAZMA ÖĞRENMESİYLE SOYSAL YAŞAM MERKEZLERİN MALİYETİ ÇIKTI
Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili; “Bizim Sosyal Yaşam Merkezlerimiz şu anda Türkiye’de bundan sonra bir ekol olacaktır. Bugüne kadar Türkiye’nin hiçbir yerinde bütün mahallelerde Sosyal Yaşam Merkezi uygulaması diye bir program yoktu ama hayırlısıyla inşallah bu verimliliğini biz bütün Türkiye’ye göstererek Sosyal Yaşam Merkezlerindeki faaliyetlerin çalışmalarının nasıl olduğunu ve ben şuna inanıyorum ki tüm Belediyelerde bunu örnek alıp bütün mahallelerinde uygulamaya devam edecektir. Öncelikle Halk Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğümüz bize çok destek veriyor. Sosyal Yaşam Merkezleri kursları ile ilgili Kur’an öğrenmekten, Osmanlıca kursuna kadar, nakış kursundan işaret dili kursuna kadar, İngilizceden okuma yazma kursuna kadar eğitim verilen bir alan oldu. En güzel yönü de şu, Sosyal Yaşam Merkezleri açıldığı günden bu yana en az 150’nin üstünde 18 ile 35 yaşındaki arkadaşlarımıza okur yazar diploması verdik. Bir kişi dahi okur yazar diploması verilmesiyle ben şuna inanıyorum ki tüm Sosyal Yaşam Merkezlerinin maliyetini çıkarmış olduk. Yazları Müftülüğümüzün programları ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüzün programları olacak ve hiçbir zaman Sosyal Yaşam Merkezindeki yaşam bitmeyecek” dedi.
Konuşmaların ardından Karabük Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde Şirinevler Mahallesi Sosyal Yaşam Merkezinde kurslarını başarı ile bitiren kursiyerlere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.
2013-2014 eğitim yılında kursa başlayan kursiyerlerin yaptığı çeyizler ise açılan sergide halk ve davetlilere sunuldu.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Boğalar Yeni Yusufeli’nde ilk kez arenaya çıkacak

Kültür Sanat Yayın: 28.04.2024 04:48
İhlas Haber Ajansı
Boğalar Yeni Yusufeli’nde ilk kez arenaya çıkacak

Artvin’in Yusufeli ilçesinde geleneksel olarak düzenlenen boğa güreşleri eski yerleşim yerinin sular altında kalması nedeniyle bu yıl ilk kez yeni yerleşim yerinde düzenlenecek.

Artvin’in Yusufeli ilçesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Derekapı Boğa Güreşleri arenası baraj suları altında kalması nedeniyle Tarım ve Orman Bakanlığı 200 yıllık boğacılık geleneği yok olmaması için yeni yerleşim yerinde boğa güreşleri arenası inşa etti. İlçe merkezinin yeni yerleşim yerine taşınmasının ardından 14,5 hektar alanda inşa edilen ’Yusufeli Orman Parkı’nda yer alan boğa güreş meydanı bu yıl ilk kez hizmet verecek.

Yusufeli Belediyesi ve Yusufeli Boğacılar Kulübü tarafından organize edilen boğa güreşlerinde, boğalar farklı kategorilerde rakipleriyle kozlarını paylaşacak. Bugün başlayacak olan Cumartesi ve Pazar günü devam edecek olan güreşlerde baş boğaya ise 100 bin lira para ödülü verilecek.