Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Karabük Milletvekili Şahin, TBMM’de partisi adına konuştu

Manşet Yayın: 29.07.2024 12:50
Karabük Milletvekili Şahin, TBMM’de partisi adına konuştu

AK Parti Karabük Milletvekili Cem Şahin, DEM Parti’nin siyasi yargılamalar konusunda ki grup önerisi üzerine TBMM Genel Kurulu’nda AK Parti Grubu adına konuştu.

Kürsüye gelen Şahin, toplumların huzur içinde yaşamasının, demokrasi ve hukukun üstünlüğünün yaşamın tüm katmanlarında hissedilmesine bağlı olduğunu söyledi.   Kamu güvenliğinin, sosyal barışın ve toplumsal ilerlemenin olmazsa olmazının hukuk devleti ilkesinin gerekliliklerini benimsemek olduğunu belirten Şahin, ”Hiç şüphesiz hak ve özgürlüklerin güçlü bir güvenceyle korunup geliştirildiği toplumlar gelişmişlik düzeylerini de artıracaklardır. Ekonomik büyümenin istikrarlı bir şekilde sağlanması da hak ve özgürlüklerin teminat altına alınmasıyla mümkündür. Demokrasimizin korunması ve insan hakları ekseninde daha da güçlendirilmesi ayrı bir önem arz etmektedir, bu sadece günümüz ihtiyaçlarının değil, tarihî ve toplumsal mirasımızın da bir gereğidir.” diye konuştu.

– “AK Parti hükûmetleri yargı reformu stratejisinin yüzde 70’ini hayata geçirmeye muvaffak olmuştur.”

Hukuk devletinin mütemmim cüzü etkin ve hızlı işleyen, milletin vicdanını rahatlatan kararlara imza atan bir yargı sisteminin mevcudiyetine bağlı olduğunu vurgulayan Şahin, şunları kaydetti: “Bu çerçevede AK Parti hükûmetleri adaletle ilgili sorunların tümünü masaya yatırarak analiz etmiş ve gerekli adımları kararlılıkla altmıştır. Türkiye’nin bir kanun devleti değil, bir hukuk devleti olabilmesi adına birçok yasal düzenleme iktidarımız süresince hayata geçirilmiştir. Bu hedefe yönelik olarak yapısal değişiklikler ve mevzuat, insan kaynakları ve mahkemeler teşkilatı, fiziki ve teknolojik altyapı ve ceza infaz sisteminde değişimler gerçekleştiren AK Parti hükûmetleri yargı reformu stratejisinin yüzde 70’ini hayata geçirmeye muvaffak olmuştur.”

– “Toplumun gerisinde kalan temel kanunlarımızın büyük kısmını yenilenmiştir”

İktidarları süresince dünyanın en önemli mevzuat reformlarından birini gerçekleştirerek 12 Eylül darbe Anayasasında önemli değişiklikler yapıldığını ifade eden Şahin,  konuşmasını şöyle sürdürdü: “2002 yılından bu yana birçok Anayasa değişikliği yaparak ülkemizin demokratik standartlarını yükselten AK Parti iktidarları geçen yüzyıldan kalan ve güncelliğini kaybeden, toplumun gerisinde kalan temel kanunlarımızın büyük kısmını yenilemiştir. Ceza adaleti sistemimizin yapı taşlarını oluşturan Türk Ceza Kanunu, Ceza Muhakemeleri Kanunu, Ceza İnfaz Kanunu, Kabahatler Kanunu; diğer taraftan, Türk Ticaret Kanunu, Borçlar Kanunu, Muhakemeler Kanunu gibi birçok kanunda değişiklik yapılarak bu konuda mesafe alma gayreti içerisinde bulunulmuştur. Elbette ki bunlar kifayet etmeyebilir. Önümüzdeki süreç içerisinde hep beraber, ortak aklı ortaya koymak suretiyle, bu konuda eksikliklerimizi beraber giderme imkânına sahip olduğumuzu düşünüyoruz. Her şeyin dört dörtlük olduğu, bu konuda herhangi bir eksikliğin olmadığı iddiasında değiliz. Burası Türkiye Büyük Millet Meclisidir, ortak akılla, istişare mekanizmasını işletmek suretiyle burada, yargıya ilişkin sorunlarımızın ortadan kaldırılmasına muvaffak olacağımızı düşünüyoruz” 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Ağaca çarpan otomobildeki 2 kişi yaralandı

Gündem Yayın: 06.09.2024 12:07
İhlas Haber Ajansı

Karabük-Bartın kara yolunda kontrolden çıkan otomobilin ağaca çarpması sonucu 2 kişi yaralandı.

Kaza Nebioğlu mevkiinde meydana geldi. Bartın’dan Karabük’e seyir halinde olan K.D. idaresindeki 78 ABZ 433 plakalı otomobil sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak ağaca çarptı. Kazada sürücü ile yolcu olarak bulunan A.D. yaralandı. İhbar üzerine olay yerine polis ve 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından yaralılar Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

K.D.’nin ehliyetinin daha önce 2918 sayılı K.T.K’ninn 48/5’ten daimi iptal edildiği ve ehliyetsiz araç kullandığı gerekçesiyle yaptırım uygulandığı öğrenildi.

Kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

Paylaş:
Nöbetçi Eczaneler

Gülşen Eczanesi
Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331

Mutlu Eczanesi
Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Asuman Eczanesi
Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Gökçe Eczanesi
Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455