Safranbolu’da Otopark Sorunu Çözüm Bekliyor
blank
Yusuf Korkmaz tarafından
22 Temmuz, 2024 14:51 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Safranbolu’da Otopark Sorunu Çözüm Bekliyor

UNESCO Miras Listesinde yer alan Safranbolu'da yaşanan trafik yoğunluğu hafta sonunda zirve yapıyor. Özellikle tarihi çarşı bölgesinde yaşanan yoğunluk  çarşıyı ziyarete gelen yerli ve yabancı turistlerin tepkisini çekiyor UNESCO Miras Listesinde yer alan Safranbolu ilçesinde trafik sorunu her geçen gün artarken,  özellikle Cumartesi ve Pazar günleri bu yoğunluk hat safhaya çıkıyor. Safranbolu'nun tarihi çarşı bölgesini ziyarete gelen yerli ve yabancı turistler araç parkında büyük sorun yaşarken, bu durum hem yer ve yabancı turistlerin hem de esnafların tepkisine neden oluyor. Safranbolu’nun tarihi çarşı bölgesi, şehrin en çok ziyaret edilen noktalarından biri olarak bilinirken, bu yoğun ilgi, beraberinde trafik yoğunluğunu ve park sorunlarını getiriyor. Araçların park edilmesi konusunda yaşanan sıkıntılar, ziyaretçilerin çarşıda geçirdiği zamanı kısıtlarken bundan en çok esnaflar etkileniyor. Tarihi çarşıyı gezmeye gelen turistler, araç parkı bulmada yaşadıkları zorluklar nedeniyle şikayetlerini dile getirirken, yerli ve yabancı ziyaretçiler, özellikle hafta sonları çarşıya ulaşmanın ve araçlarını park etmenin neredeyse imkansız hale geldiğini belirtiyor. Bu durum, hem turistlerin hem de esnafların tepkisini çekiyor. Esnaf, yoğun trafik nedeniyle iş yapma kapasitesinin düştüğünü ve müşteri potansiyelinin azaldığını ifade ediyor. Tarihi çarşı bölgesinde trafik akışını düzenlemek için yapılan çalışmalar ve park alanlarının genişletilmesi, bazı ziyaretçilerin işlerini biraz kolaylaştırsa da, genel olarak hafta sonu trafiği ve park sorunu konusunda etkili bir çözüm sağlanamadığı gözlemleniyor. Tarihi çarşıdaki trafik ve park sorunları, Safranbolu’nun turistik cazibesini tehdit ederken, bölgenin tarihi dokusunu korumak ve ziyaretçi memnuniyetini artırmak adına daha kapsamlı ve etkili çözümler gerektiriyor. Trafik yoğunluğunun ve park sorunlarının mutlaka çözülmesi gerektiği, aksi takdirde bu sorunun her geçen gün daha da büyüyerek içinden çıkılmaz bir hale geleceği vurgulanıyor. Öte yandan Safranbolu'nun CHP'li Belediye Başkanı Elif Köse'nin seçim vaatleri arasında yer alan otopark sorununun çözülmesi ile ilgili projenin bir an önce hayata geçirilmesi istenirken, bu projenin tamamlanması ile birlikte bu sorunun önemli ölçüde ortadan kalkabileceği ifade ediliyor.  
OBB, çölyak hastalarının ömür boyu tedavisine yardımcı oluyor
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Aralık, 2024 16:37 tarihinde yayınlandı
A+ A-

OBB, çölyak hastalarının ömür boyu tedavisine yardımcı oluyor

Tek tedavisi glütensiz diyet olan çölyak hastalığının besinleri, Ordu’da Büyükşehir Belediyesi tarafından fiyatsız bir biçimde veriliyor.
Ordu Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Mehmet Hilmi Güler’in öncülüğünde toplumsal belediyecilik ismine kaç projeleri hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, çölyak hastalarının hayatını kolaylaştıran glütensiz besin dayanağı ile de yüzleri güldürüyor. Hastalığın tek tedavisi glütensiz beslenme diyeti olan vatandaşlar eserleri piyasada bulmakta zorlanıyor, bulsalar da fiyatı epey değerli olduğu için besinleri temin edemeyebiliyor. Her alanda olduğu üzere bu alanda da vatandaşların yanında olan Büyükşehir Belediyesi besin dayanağı ile çölyak hastalarının ömür uzunluğu tedavisine yardımcı oluyor.

157 vatandaş bu hizmetten yararlanıyor
Ordu’da bu hizmetten 157 vatandaş yararlanırken, içerisinde kek karışımı, un, ekmek karışımı, makarna, kurabiye, pirinç, yulaf ezmesi üzere glütensiz eserlerin yer aldığı 4 adet koli, her bir hastaya teslim ediliyor. Küçükten büyüğe her yaştan bireyin bulunduğu hastalar aldıkları hizmetten epeyce mutlu.

“Ürünlerimiz çok kıymetliydi, artık ulaşabileceğiz”
Ömür uzunluğu çölyak hastalığı ile çaba edecek Demet Yiğit ve Çiçek Gedik de bu hizmetten yararlanıyor. 9 yıldır bu hastalığın içinde olan, bu türlü bir hizmetin var olduğunu duyan ve Ünye ilçesinde yaşayan Çölyak hastası Demet Yiğit, Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne müracaatta bulunarak, birinci glütensiz besin kolilerini teslim aldı. Eserlerin epey kıymetli olduğunu ve temin etmekte zorlandıklarını söyleyen Demet Yiğit, “Bu hizmetin olduğunu yeni öğrendim ve müracaatta bulundum. Eserlerimiz epey değerliydi. Artık Büyükşehir Belediyesi’nin takviyesi ile bu besinlere ulaşabileceğim. Ben bu kadar eseri alamazdım. Liderimiz Hilmi Güler’e her şey için çok teşekkür ediyorum” dedi.

“3 yıldır bu hizmetten yararlanıyorum, kapımıza kadar getiriyorlar”
Kabataş ilçesinde yaşayan ve yıllardır çölyak hastalığı ile yaşayan Çiçek Gedik isimli bayan, 3 yıldan bu yana bu hizmetten yararlanıyor. Hizmetten mutlu olduğunu tabir eden Gedik, “Hastalığımın teşhisinden sonra Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin bu türlü bir hizmeti olduğunu duydum ve 3 yıldır bu hizmetten yararlanıyorum. Allah razı olsun kapıma kadar gıdalarımı getiriyorlar. Benim üzere hastalar çok ve eserlerimiz sahiden çok kıymetli. Her yerde bu besinler bulunmuyor. Bilhassa ilçemizde hiç satılmıyor. Allah liderimizden razı olsun, başımızdan eksik etmesin” diye konuştu.
Ordu’da bulunan makul kriterlere sahip olan çölyak hastaları, Ordu Büyükşehir Belediyesi Toplumsal Hizmetler ve Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı’na müracaatta bulunarak bu hizmetten yararlanabilecek.

Görüş Bildir

blank

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.