Napolyon’un silahları 1.69 milyon euro’ya satıldı
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Temmuz, 2024 15:10 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Napolyon’un silahları 1.69 milyon euro’ya satıldı

Eski Fransız İmparatoru Napolyon Bonapart’ın birini kendini öldürmek için de kullandığı silahlar açık arttırmada 1.69 milyon euro’ya alıcı buldu.

Fransız silah ustasu Louis-Marin Gosset tarafından tasarlanan ve Eski Fransız İmparatoru Napolyon Bonapart’a ait silahlar açık arttırmaya çıkarıldı. Silahlar, Napolyon’un 1814 yılında intihar girişiminde bulunduğu Fontainebleau Sarayı yakınındaki Osenat Müzayede evinde dün gerçekleştirilen açık arttırmada 1.69 milyon euro’ya alıcı buldu. Altın ve gümüş işlemeli olan silahların üzerinde Napolyon'un profilinin işlemesi bulunuyor. Silahlar açık arttırmada orijinal kutusu ve barut mahfazasının da aralarında bulunduğu çeşitli aksesuarları ile satıldı. Napolyon’a ait bir şapka da şapkası, Kasım ayında düzenlenen bir açık arttırmada 1,9 milyon euroya alıcı bulmuştu. Silahlar “milli hazine” Fransa Kültür Bakanlığı, silahları kısa süre önce “milli hazine” olarak kabul etmiş ve yurtdışına çıkarılmasını yasaklamıştı. Bu karar, Fransız hükümetinin ismi açıklanmayan alıcıya 30 ay içerisinde yeni bir teklif yapması anlamına geliyor. İntihar için kullandı Napolyon’un silahları orduların yenilmesinin ardından 12 Nisan 1814’te kendini öldürmek için kullandığı ifade edilirken yaveri Armand de Caulaincourt, silahtaki barutu boşaltarak Napolyon’un hayatını kurtarmıştı. Daha sonra zehir için Napolyon hayatta kalmıştı. Napolyon daha sonra silahları Caulaincourt’a vermişti.
Üniversite öğrencileri kampüsü kuş yuvaları ile donattı
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Aralık, 2024 04:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Üniversite öğrencileri kampüsü kuş yuvaları ile donattı

Kastamonu Üniversitesi öğrencileri tarafından etasarlanan kuş yuvaları, yerleşke içerisindeki ağaçlara yerleştirildi.
Kastamonu Üniversitesi’nin ortak seçmeli derslerinden biri olan "Eğitici Ahşap Oyuncaklar" dersi çerçevesinde, farklı fakülte ve kısımlardan öğrenciler, Dr. Öğretim Üyesi Aysun Cet Aktürk rehberliğinde Ahşap Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi’ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında merkez vazifelileri, merkezin sahip olduğu aletlerin kullanım alanları ve üretilen eserler hakkında bilgilendirme yaptı. Ardından, Orman Fakültesi Orman Sanayi Mühendisliği Kısmı Odun Mekaniği ve Teknolojisi Anabilim Kısmı öğretim üyesi ve Merkez Müdürü Doç. Dr. Önder Tor’un rehberliğinde öğrenciler, küçük kümeler halinde çalışarak kuş yuvaları tasarladı.
Yaklaşık üç saat süren çalışmada, öğrenciler öğretici bir ortamda fikirlerini somut dizaynlara dönüştürdü.
Tasarlanan kuş yuvaları, üniversite yerleşkesi içerisindeki ağaçlara yerleştirildi.

Görüş Bildir

blank

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.