Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Temmuz, 2024 10:17 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu’da bir orman yangını daha çıktı

  Kastamonu'da bir orman yangını daha çıktı.

Kastamonu'nun Azdavay ilçesinde ormanlık alanda yangın çıktı. Ekipler yangına karadan ve havadan müdahale ediyor. Olay, Kastamonu'nun Azdavay ilçesi Mehmet Çelebi köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, köy mevkiinde bulunan ormanlık alanda yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangını gören vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda arazöz, itfaiye ekibi ve 1 adet yangın söndürme helikopteri sevk edildi. Bölgeye ulaşan ekipler yangını söndürmek için çalışma başlattı. Köydeki evlere yaklaşan yangının ilerleyişini durduran ekipler, alevlerin söndürülmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Yangının elektrik direklerinden kaynaklandığı tahmin ediliyor. Öte yandan, Kastamonu'nun İhsangazi ilçesinde de dün akşam saatlerinde çıkan orman yangının söndürülmesi için ekiplerin çalışmaları sürüyor.
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Nisan, 2025 04:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Taburcu olduğu hastanenin önünde kalbi durdu, kalp masajı ile hayata döndü

Amasya’da kalp yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü hastaneden taburcu olan adamın çıkışta hastane bahçesinde kalbi durdu. Hastane çalışanlarının dakikalarca kalp masajı yaparak hayata tutunmasını sağladığı 59 yaşındaki hasta tedavi altına alındı. Hayat kurtaran müdahale ise saniye saniye görüntülendi.
Edinilen bilgiye nazaran, Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Servisi’nde kalp yetmezliği ve ritim bozukluğu nedeniyle 3 gündür tedavi gören Ali K. (59) taburcu edildi. Çıkışta yaklaşık 50 metre yürüdükten sonra kötüleşen adamın yere düşmesini yardımına koşan etraftaki vatandaşlar önledi. Kalbi duran adama birinci müdahaleyi vatandaşlar ile hastane çalışanları yaptı. Dakikalar süren kalp masajı sonrasında gelen ambulansta acil sıhhat gruplarının müdahale etmeyi sürdürdüğü hasta, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.
Hastanın yanında kötüleştiğini anlatan emekli öğretmen Rafet Öztürk, "Hasta taburcu olmuş. Yürürken kötüleşti. Yere düşmek üzereyken tutup önledik. Sağ olsunlar hastane işçisi hayatını kurtardılar. Doktor tam 15 dakika boyunca daima kalp iletisi yaptı" diye konuştu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.