Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Samsun’da 19 bin 558 adet sentetik ecza ele geçirildi: 3 gözaltı

Gündem Yayın: 30.06.2024 20:15
İhlas Haber Ajansı

Samsun’da narkotik polisi tarafından gözaltına alınan 3 kişi ile birlikte 19 bin 558 adet sentetik ecza ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde uyuşturucu ile mücadele kapsamında çalışma yapan Samsun Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, İlkadım ilçesi Derecik Mahallesi Samsun Ankara karayolunda E.Ö., A.C.K. ve C.K. isimli şahıslara ait araçlarda arama yaptı. Yapılan aramalarda 19 bin 558 adet sentetik ecza ve 1,34 gram skunk ele geçirildi. Olayla ilgili 3 şahıs “Uyuşturucu madde ticareti yapmak” suçundan gözaltına alındı. Soruşturma devam ediyor.

Paylaş:

Mesajınızı gönderin

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kastamonu’da yıldırım sebebiyle çıkan orman yangına müdahale sürüyor

Dünya Yayın: 04.07.2024 20:00
İhlas Haber Ajansı

Kastamonu’nun İhsangazi ilçesinde yıldırım düşmesi neticesinde ormanlık alanda çıkan yangına müdahale sürüyor. Ekipler helikopter desteği ile yangını söndürmeye çalışıyor.
Olay, dün saat 18.30 civarında Kastamonu’nun İhsangazi ilçesine bağlı Cambaz ve Koçcağız köyü sınırlarında bulunan ormanlık alanda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, ormanlık alanda, yıldırım düşmesi neticesinde yangın çıktı. Gece saatlerine kadar yangının söndürülmesi için çalışmalar sürdürülürken, alevler rüzgarın ve arazinin engebeli olması sebebiyle ilerledi. Sabah saatleri itibari ile ekipler yangını söndürmek için dört bir yandan müdahalesini sürdürüyor. Bölgeye bir adet yangın söndürme helikopteri sevk edildi. Hem havadan hem de karadan sürdürülen müdahale ile yangının büyümesinin önlenmesi amaçlanıyor.
Söndürme çalışmaları ile ile ilgili bilgi veren Kastamonu Orman İşletme Müdürü Erkan Gazibeyoğlu, “İhsangazi ilçesine bağlı Koçcağız ve Cambaz köylerinde yangın devam ediyor. Dün gece bölgeye 3 tane yıldırım düştü. Saat 18.30’de ihbar geldi. 18.45 itibari ile ekipler müdahaleye başladı. Dün akşam 18.45’ten beri müdahale ediyoruz. Kastamonu, Karadare, Taşköprü, Daday, Hanönü, Azdavay ekiplerimizin arazöz ve su ikmal tankları ile yangın çalışmalarını sürdürüyoruz. Sabah itibari ile helikopter istedik. Helikopter gerekli yerlere su bıraktı. Yangının büyümesini önlemeye çalışıyoruz. Ekiplerimiz 4 ayrı cepheden müdahale ediyorlar. Hem havadan hem yerden müdahale ediyoruz. Arazi yapısı çok kötü, engebeli, sarp bir arazi. Dozerlerle yollar açtık. Ekiplerimizi o yollardan soktuk. Yerden müdahalelerimiz de devam ediyor. Şu anda Bursa’dan jandarmaya ait ikinci bir helikopter gelecek” dedi.
Öte yandan, dün akşam saatlerinde 3 farklı alana düşen yıldırım sebebiyle çıkan orman yangınlarından ikisi söndürüldü.