Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Karadeniz Ereğli’de amatör balıkçılar yeni sezona hazırlanıyor

Zonguldak Yayın: 29.06.2024 00:45
İhlas Haber Ajansı
Karadeniz Ereğli’de amatör balıkçılar yeni sezona hazırlanıyor

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde amatör balıkçılar, yeni sezona hazırlanmak için teknelerine bakım yapıyor.

Limanda hareketlilik artarken, balıkçılar teknelerini boyayarak ve motor bakımlarını yaparak sezonun başlamasını bekliyor. Balıkçılar, “Denize açılmak için sabırsızlanıyoruz. Güvenli ve verimli bir sezon geçirmek istiyoruz,” diyor. Yeni sezonun başlamasıyla birlikte Ereğli’nin balıkçıları, denizlere açılarak avlanmaya başlayacak.

Paylaş:

Mesajınızı gönderin

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CHP’den Elektrik Zammına Mumlu Protesto

Manşet Yayın: 03.07.2024 13:45
CHP’den Elektrik Zammına Mumlu Protesto

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Vedat Yaşar, partililerle birlikte  elektrik faturalarına gelen yüksek zamlara mum yakarak tepki gösterdi.  Yaşar, yaptığı açıklamada, hükümetin enerji politikalarını eleştirerek, vatandaşların ekonomik olarak zor günler yaşadığını belirtti.

CHP Karabük İl Başkanı Vedat Yaşar konuşmasında, ülke genelinde gündeme gelen sığınmacılar ile yapılan zamların arkasının geleceğini vurgulayarak tek çarenin Cumhuriyet Halk Partisi’nin olduğunu vurguladı. İl Başkanı Yaşar, “Hepinizin bildiği gibi ülkemiz ekonomide, eğitimde, sağlıkta, tarım ve sanayide, dış ticarette ve iç – dış işlerinde açıkçası her alanda zor günler geçirmektedir. Bunun bedelini de her zaman olduğu gibi; biz namuslu dürüst ve vatan millet sevdalısı vatandaşlar ödemiş ve ödemeye devam etmekteyiz.” dedi.

“22 YILDA CUMHURİYETİN TÜM DEĞERLERİNİ SATA SATA TÜKETTİLER”

“22 yıldır Cumhuriyet Türkiye’sinin tüm  değerlerini, yatırımlarını, kültürünü, kötü evlat misali harcaya harcaya sata sata tükettiler” diyen Yaşar; “Genel olarak ülke nüfusunun yüzde 20’si gelirin yüzde 80’ini tüketmekte, geriye kalan yüzde 80’lik dilim ise maalesef yüzde 20’yi paylaşmak zorunda kalmaktadır. Bizleri yönetenler veya yönettiğini zannedenler bunu çeşitli söylemlerle ve yardım adı altında köleleştirme, suni olarak yaratılmaya çalışılan beka sorunlarıyla, bu zaman kadar göz boyamak suretiyle geldiler. 22 yıldır Cumhuriyet Türkiye’sinin tüm  değerlerini, yatırımlarını, kültürünü, kötü evlat misali harcaya harcaya sata sata tükettiler. Ve tüketmeye de devam ediyorlar. Uluslararası suç örgütlerinin ülkemize girmesine göz yumanlar, bu kişiler ülkemizde cirit atarken, vatandaşlık alırken, iş kurarken görmezlikten gelinildi. Sorumlular hesap vermediler. Keza Suriyeli ve diğer sığınmacılarla ilgili durumda bundan farksız bir durumdadır. Son bir iki gündür ülkemizin bazı kentlerinde yaşanan olayları hepimiz endişe ile takip ediyoruz. İktidara geldiğimizde yasal ve uluslararası hukuk çerçevesinde bu sığınmacılar hakkında gerekenler, ulusal ve uluslararası düzeyde yapılacak ve ülkelerine geri gönderileceklerdir” şeklinde konuştu.

“YAZ SICAKLARINDA YAĞMUR GİBİ ZAMLAR GELİYOR”

Yaz sıcaklarında zamların yağmur gibi geldliğini ifade eden Başkan Yaşar;  “Bundan birkaç gün önce elektrik zamları açıklandı. Bu yaz sıcaklarında yağmur gibi zamlar geliyor. Akaryakıt, gıda, kira, ulaşım, sağlık, eğitim.. Her şey ama her şeye Zam Zam Zam. En son elektrik yüzde 38 zam ile duracak mı? Kocaman Bir Hayır. Devam edecek. Peki, bu zamlardan etkilenen vatandaş olarak bizler ne yapıyoruz. Tuzumuz kuru mu? Hayır. Yoksa yaz ortasında kış uykusunda mıyız? Hiçbir olumsuzluğa tepki göstermiyoruz. Bu iktidar bizleri mankurtlaştırıyor. Bizler Cumhuriyet Halk Partisi olarak sorumluluklarımızı mitinglerle ve yerelde basın toplantıları ve zaman zaman görsel eylemlerle dile getirmeye çalışıyoruz ve bu şekilde de devam edeceğiz. Bugün de yapılan elektrik zamlarını protesto ediyoruz ve mumları yakıyoruz.

Halkımızı da uyarıyoruz; böyle giderse çok yakın zamanda bu mumları devamlı kullanmak zorunda kalacağız, sonumuz iyiye gitmiyor. Bu iktidar, vatandaşlarımıza 21. yüzyılda fahiş elektrik zamlarıyla bu mumları reva görüyor ve utanmıyor.  Bizler bu mumları yakarken daha nelerden feragat edeceğimizi gayet iyi biliyoruz. Sırada doğalgaz, akaryakıt, dolaylı dolaysız vergilerin ve daha nice zamların olduğunu da biliyoruz. Ama her zaman söylediğimiz gibi çare var mı var. Bu çare Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Yapılacak ilk Genel Seçimlerde, Genel Başkanımız Özgür Özel önderliğinde iktidar olup, halkımızı ve ülkemizi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkılaplarıyla buluşturacağız. Ülkemizi içeride ve dışarıda, her alanda olması gerektiği yerlere taşıyacağız” diye konuştu.