Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Başkanlık Makamı Üniversite mahallesine Kuruldu

Gündem Yayın: 20.05.2015 14:32
Yazar:
Başkanlık Makamı Üniversite mahallesine Kuruldu

Gezici Başkanlık Ofisi uygulaması kapsamında Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili Makamını Üniversite Mahallesine taşıdı.
Üniversite Mahallesi Ela Restaurant’da kurulan makamda Başkan Vergili vatandaşların istek ve şikayetlerini dinledi. Üniversite Mahallesi vatandaşları, mahallelerinde yapımı devam eden Sosyal Yaşam Merkezi için Başkan Vergili’ye teşekkür etti. Mahalle sakinleri bazı yolların asfaltının olmadığını dile getirdi. Ayrıca mahallelerine yeni yol açmaları konusunda ve Balıklar Kayasına yapılan yaya köprüsüne inip çıkma konusunda sorun yaşadıklarını, buraya asansör yapılmasını istediler.
Başkan Rafet Vergili; “Karabük’te tüm mahalleler de 2 ay içerisinde asfalt sorunu kalmayacak. İstediğiniz yeni yollar konusunda bu olayı Fen İşleri Müdürüyle konuşurum. Açılacak yol yeri varsa açarız. Balık pazarında bulunan yaya köprüsü karayolların yaptığı üst geçit. Yapıldığı tarihte ben bir anlaşma yaptım, sonra iptal ettim. Biz ana yollarının orta refüjlere parke döşeyecektik. Çünkü karayolları çim istenmiyor. Çimleri sularken yollar kayganlaşıyor. Karayolları bize 100. Yıl – 5000 Evler arasındaki alt geçidi açacaktı, bende iki tane üst geçit yapacaktım. Bir tanesini terminalin oraya yaptım. Normalde Karayollarının işi. 100. Yıl – 5000 Evler arasındaki altgeçidi yolun ortasındaki refüjlere parkeleri döşedim halde baktım yapmıyorlar bende ikinci köprüyü yapmadım. Gördüğünüz gibi bu köprüyü yaptılar, bu köprünün asansörü neden yok diye sorduğumuz zaman biz asansör koymuyoruz diyorlar. Asansör koymuyorsunuz da neden yerlerini yaptınız. Biz yapalım dedik bu seferde Bölge Müdürü bizden taahhütname istiyor. Her türlü sorumluluğu, herhangi bir bir kaza olsa tüm sorumluluk sana ait diye taahhütname istiyor. 5 yıldır Karayolları Bölge Müdürlüğü yapıyor ve bu kişiye Karabük Milletvekilleri de dahil bir tek kişi bir kelime anlatamadı bu kişiye bu güne kadar. Bundan 4 sene önceki seçimlerde bir olay oldu. Yenice yolu kaydı. Karayolları Bölge Müdürünü, Vali ve Mehmet Ali Şahin bey çağırdı. Valilikte konuşuyoruz, dediler ki Müdüre, bu yol kaç günde biter. 15 gün sonrada vatandaş oy kullanacak. Bölge Müdürü dedi ki 45 gün sürer dedi. Karayolları Bölge Müdürü gittikten sonra Vali etraftaki müteahhitleri topladı. Bu yolu 10 günde açtırdı. Bir tane milletvekili de demedi sen ne iş yaparsın diye sormadı. Bu vatandaş her şeye bir engel koyuyor. Yarın yapalım diyeyim bu işi engel koyar. 100. Yıl Mahallesi Karayollarına ait yolların ortasındaki refüjleri görüyorsunuz rezalet içerisinde. Park Bahçeler Müdürlüğü’ne ben talimat verdim. Balıklar Kayasından Bostanbükü’ne kadar her tarafı çimlendirin dedim. Tam işe başladık Karayollarından elemanlar geldi burayı yeşillendiremezsiniz. Çünkü bize ait dediler. Biz Karabük için çalışıyoruz senin benim diye bir şey mi olur. Yağmur yağdığında yollar çamur oluyor. Bize ait olmadığı halde yapıyoruz. Bunlara ne oluyor anlamadım. Bir çalışma yapsak bunun sonu gelmiyor” dedi.
Başkan Vergili mahalle sakinleri ile bir süre yaptığı sohbetin ardından Üniversite Mahallesinde oluşturulan Başkanlık Makamından ayrıldı.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

230 bin ilmek atarak dokudu, halısına 100 bin lira değer biçti

Ekonomi Yayın: 01.05.2024 04:48
İhlas Haber Ajansı

Amasya’da ebatları 40 ile 45 santim olmasına rağmen dokunması 9 ayı aşan yüzde yüz el yapımı 2 Hereke ipek halı toplam 230 bin ilmek atılarak oluşturuldu. Halk Eğitimi Merkezi, emekli kursiyer Müzeyyen Ulavur’un dokuduğu halıların tezgahtan kesimi için tören düzenledi. İpek halı sanatının değerine işaret eden 61 yaşındaki kursiyerin, el emeği ve göz nuru eserlerinin tanesini değer biçtiği 100 bin liradan satabileceğini açıkladı.

Yüzde yüz el yapımı halı

Amasya Şehit Mehmet Gök Halk Eğitimi Merkezi’nin geleneksel el sanatlarının yaşatılması için düzenlediği kurslardan Hereke ipek halı kursu özellikle de emeklilerin ilgisini çekiyor. Hereke halısını diğer halılardan ayıran özellikler arasında çift düğüm tekniği kullanılması, ince ve kalın çift atkı tekniğiyle örülmesi ile kesiminin el makasıyla yapılıyor olması yer alıyor. Ayrıca Hereke halıların en önemli özelliği yüzde yüz el yapımı olması. Dokunması yıllar alabilen Hereke halı, dünyanın en ince ve en sağlam halısı olarak biliniyor. Yapımında, çözgüsünde birinci sınıf ipek ip kullanılıyor.

“İpek halının değeri maalesef bilinmiyor”

Çiçek ve canlı motiflerinden esinlenerek halılarını dokuyan memur emeklisi Müzeyyen Ulavur, “İpek halının değeri maalesef bilinmiyor. Tanesini 100 bin liradan aşağı satmam. Biri beş aylık emek. Asgari ücretten hesaplandığında 100 bin lira tutuyor” dedi.

“Terapi gibi geliyor”

Merkezdeki farklı kurslarda eğitim almasının ardından usta öğretici Fehmiye Bozkurt’un düzenlediği Hereke ipek halı kursuna katılıp bu sanatın inceliklerini öğrenen Ulavur, “4 ayda yaptığım pano halıya 100 bin ilmek, 5 aydan fazla sürene ise 130 bin ilmek atarak dokudum. Çok sabır ve emek istiyor ama çok keyifli. Motifin ilmeğini, rengini düşünüyorsun. Stres kalmıyor. Bedava terapi gibi geliyor” diye konuştu.

Şehit Mehmet Gök Halk Eğitimi Merkezi yöneticileri, emektar kursiyerlerinin eserinin tezgahtan kesimi için özel tören düzenledi. Törene, Amasya Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Şube Müdürü Hayriye Tüfekçi ve Şehit Mehmet Gök Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İbrahim Özarslan da katıldı.