Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

 Lisansüstü Eğitim Enstitüsü İlk Mezunlarını Verdi

Manşet Yayın: 28.06.2024 12:34
 Lisansüstü Eğitim Enstitüsü İlk Mezunlarını Verdi

Karabük Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılında mezuniyet coşkusunu yaşadı.

Karabük Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsünden 650 öğrenci, 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonunda düzenlenen törenle mezuniyet heyecanı yaşadı. Lisansüstü Eğitim Enstitüsünde ilk defa düzenlenen mezuniyet töreni, yüksek lisans ve doktora öğrencileri tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı. Mezun olan öğrenciler, mutluluklarını aileleri ve arkadaşlarıyla birlikte paylaştı.

15 Temmuz Şehitler Konferans Salonunda düzenlenen mezuniyet programına Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın eşi Ebru Kırışık, Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Elif Çepni ve Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tahir Kahraman, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhittin Kapanşahin, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ersin Müezzinoğlu, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müslüm Kuzu, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Zeynep Özcan, Safranbolu Şefik Yılmaz Dizdar Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Fatma Erten, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Sosyalfest Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Oruç Önalan, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Polat, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Özcan Büyükgenç, akademik ve idari personel, öğrenciler ve aileleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Lisansustu Egitim Enstitusu Ilk Mezunlarini Verdi2 jpg

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan mezuniyet töreni, tanıtım filmleri ve KBÜ Marşı’nın izlenmesi ile devam etti.

Mezuniyet törenine video kaydıyla katılım sağlayan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, “Değerli arkadaşlarım, yüksek lisans ve doktora süreci akademisyenliğe giden yolda çok önemli süreçlerdir. Bu süreçler ilk başta oldukça zorlayıcı, sıkıntılı olabilir ama mesleğin öğrenilmesi sürecinde son derece kıymetli ve değerli zamanlardır. Siz de zamanla bu işleri öğrendikçe, yüksek lisans ve doktora eğitiminde ilerledikçe araştırmanın, öğrenmenin, bilimin değerini kavrayacak ve bu işe zamanla aşkla bağlanacaksınız. Pek çok akademisyen, bu işi öğrendikten sonra makale yazarken, projeler yaparken, araştırmalarını gerçekleştirirken büyük bir heyecan ve coşkuya sahip olarak, büyük bir aşkla, şevkle ve sevdayla bu işe bağlanmaktadır ve hayatı boyunca yaz tatillerinde bile, boş zamanlarında bile, hafta sonları ve bayram tatillerinde bile akademik araştırmalarına zaman ayırmakta ve değer vermektedir. Dolayısıyla, araştırmacı olmak çok kıymetli ve çok değerli bir alandır. Bilim insanı olmak için bu süreçlerden geçmemiz, bu başarıları ve bu yöntemleri öğrenmemiz gerekiyor. Sizlerin hepinizin bu duygu ve düşünceler içerisinde olduğunuzu düşünüyorum. Bir akademisyen olma yolunda yapmış olduğunuz bu çalışmaların gelişerek devam etmesini, ülkemize, milletimize ve devletimize çok büyük kazanımlar gerçekleştirecek şekilde ortaya çıkmasını istiyoruz. Hepinize hayatınızda başarılar diliyorum, akademik çalışmalarınızda üstün muvaffakiyetler diliyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun” şeklinde konuştu.

Mezuniyet töreninde konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, “Genç nüfusumuza oranla olması gereken üniversite sayısına ulaştık fakat öğretim elemanı, öğretim üyesi yetiştirme anlamında yol almaya ihtiyacımız var. Bu üniversitelerde mükemmel kadrolar oluşturmak için çalışmalıyız. Lisansüstü Eğitim Enstitüsünün yaptığı şey budur. Ülkemizin hocalarını, profesörlerini, öğretim üyelerini yetiştirmek ve bu çok önemli bir vazife. Ülkemizin alt yapısını yetiştirecek, her anlamda kimliğini oluşturacak, insanları yetiştirecek hocaları yetiştiren bir kurum Lisansüstü Eğitim Enstitüsü. Dolayısıyla bu emekler boşa değil, emin olun ki bu öğrencilerimiz önümüzdeki yıllarda çok önemli vazifeler alacak. Çok kutsal vazifeler gerçekleştirecek pek çoğu bizi çok güzel yerlerde, üniversitelerde, çeşitli kurumlarda temsil edecekler. Karabük Üniversitesine gelirsek 2007 yılında kurulan bir üniversite, genç olarak görülse de çok hızlı ilerleyen bir üniversite. 2007 yılında kuruldu ve sadece bir iki sene sonra pek çok yüksek lisans ve doktora programımızda pek çok bölümümüzde yüksek lisans ve doktora programları açtık. Bugün etraftaki  komşularımız olan üniversitelerin kadrolarına bakın. Pek çoğunun doktorasını Karabük Üniversitesinden olduğunu görürsünüz. Bu hakikaten büyük bir başarıdır. Bölgede bir merkez durumuna gelmiş bir Karabük Üniversitesinden bahsediyoruz. Bu hızlı büyüme, geçmişteki idarecilerimizin ve şimdiki idari kadromuzun, Rektörlerimizin de katkısıyla gerçekleşti elbette ve bizim için büyük bir gurur kaynağı. Mezun arkadaşlarımıza nice güzel başarılara imza atmalarını diliyorum ve hayırlı mezuniyetleri diliyorum” ifadelerini kullandı.

Lisansüstü Eğitim Enstitü Müdürü Doç. Dr. Zeynep Özcan, “Tüm Karabük Üniversitesi ailesi olarak başarılı bir eğitim sürecinden sonra mezun vermenin heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Ancak Lisansüstü Eğitim Enstitüsü ailesi olarak bizim yaşadığımız heyecan çok daha farklı boyutlarda. İlk defa mezuniyet töreni gerçekleştiriyor olmanın yaşattığı bu heyecanı bizlerle paylaştığınız ve bu anlamlı günde bizi yalnız bırakmadığınız için hepinize çok teşekkür ederiz. Bilindiği üzere Lisansüstü Eğitim, bir lisans eğitimi sonrasında yüksek lisans, doktora ya da sanatta yeterlik programlarında yapılan bir üst eğitimi ifade eder. Akademik anlamda kendini geliştirmek ya da kariyer yapmak isteyen kişilerin tercih ettiği lisansüstü eğitim bu yönüyle tamamen gönüllülük esasına dayalı olarak ilerler. Kendi istek ve iradesiyle bu sürece dahil olan ve her türlü zorluğun üstesinden gelerek büyük bir gayret ve çaba sonucunda uzman ya da doktor unvanı alan sevgili mezunlarımızı gönülden tebrik ediyor, bu zorlu süreçte onları yalnız bırakmayan ve her türlü fedakarlık göstererek desteklerini esirgemeyen kıymetli ailelerimize özel olarak teşekkür etmek isterim” şeklinde konuştu.

Program konuşmaların ardından şiir ve müzik dinletisiyle devam etti.

Alanlarında yüksek lisans ve doktora derecesinde en fazla mezun veren akademisyenlere başarı belgeleri takdim edildi. Ayrıca alanlarında en çok akademik çalışma yapan öğrencilere de başarı belgeleri verildi.

Mezuniyet töreninde Sosyalfest’te hazırladıkları sosyal modellerle derece alan öğrencilere de başarı belgeleri verildi

Başarı belgelerinin takdiminin ardından öğrenciler, hep birlikte keplerini havaya fırlatarak mezuniyet coşkusunu yaşadı.


Mesajınızı gönderin

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rize’de AFAD ekiplerinden tatbikat

Gündem Yayın: 02.07.2024 16:52
İhlas Haber Ajansı

Rize’de arama ve kurtarma ekipleri tarafından gerçeği aratmayan bir tatbikat gerçekleştirildi.

Rize’de bugün Türkiye Afet Müdahale Planı çerçevesinde 23 Afet grubunun katılımı ile tatbikat gerçekleştirildi. Rize’de daha önce gerçekleşen meteorolojik afetler örnek alınarak heyelan ve sel odaklı bir senaryo tatbikatı hazırlandı. Hazırlanan tatbikata kamu kurumlarından ve sivil toplum kuruluşlarından toplamda 8’i dalgıç, 6’sı gemi adamı, 30’u su üstü kurtarma personeli olmak üzere toplam 250 personel, 20 araç ve 4 bot katıldı. Gerçekleştirilen tatbikat senaryosunda Askoroz mevkiinde 3 kişinin bulunduğu bir araç sel sularına kapılarak köprüden aşağıya düştü. Meydana gelen olayın üzerine 1 vatandaş araç üzerinde mahsur kalırken, 2 vatandaş ise sel sularına kapılıp gözden kayboldu. Kurtarma ekiplerince araç üzerinde mahsur kalan vatandaş kurtarılırken, sel sularına kapılan 2 vatandaş ise su üstü ve dalgıç ekiplerince aranarak ölü olarak çıkarıldı. Bu tatbikat, kendi kendine yetebilirliğin ölçülmesi, koordinasyon ve iş birliğinin geliştirilmesi, bilgi ve tecrübe paylaşımı hedeflenerek gerçekleştirildi.

“Buradaki amacımız hazırlıklarımızı gözden geçirmek”

Yapılan tatbikatlar sayesinde afetlerde daha önceden hazırlık yapabilmek olduğunu belirten Rize AFAD Müdürü Mehmet Salih Avcı, “Tatbikattaki asıl amacımız yaşanabilecek herhangi bir acil durum ve beklenmedik bir durumda yaptığımız planların hazırlıklarını gözden geçirmektir. Biz bu sayede hem sahada hem de masa başında bugün bir hazırlık yaptık. Buradaki amacımız hazırlıklarımızı gözden geçirmek. Kurum ve STK’larımızın koordinasyonunu nasıl sağlayabiliriz. Eksiklerimiz nelerdir. Bunları planladık. Ayrıca bizim masa başında da 23 tane çalışma grubumuz var. Altyapı hasarlarından, sosyal yardımlardan, barınma gibi birçok hazırlık AFAD merkezimizde gerçekleştiriliyor” ifadelerini kullandı.

“Bizim temel amacımız bir can kurtarabilmek”

Masa başı tatbikatların yanı sıra saha tatbikatların da gerçekleştirildiğini ifade eden Rize AFAD Arama ve Kurtarma Birlik Müdür Vekili Önder Taş, “Yılın bu zamanında genellikle sarı ve turuncu kodlu uyarılar veriliyor. Biz bu uyarılar çerçevesinde ilin çeşitli noktalarına afet başlamadan önceden öncelik ekip olarak gönderiyoruz. Bugün senaryo gereği 5 sektöre bir tatbikat yazdık. Çamlıhemşin’de bir turistin mahsur kaldığını. Aynı zamanda Ardeşen ve Çayeli’ne iki tane ekip göndermiştik. Orada da bir balıkçı vatandaşımız mahsur kaldı. 30 kişilik bir ekiple birlikte yapılan çalışmalar neticesinde kurtarıldı. Masa başından ziyade saha tatbikatında da biz burayı seçtik. Sel sularına kapılan bir araç burada dereye düştü. Biz gelen ihbarın üzerine de bir vatandaşın üzerinde olduğu ve 2 vatandaşın da sel sularına kapıldığı bilgisi alındı. Hemen çalışmalara başlandı. Bizim temel amacımız bir can kurtarabilmek. Biz tabi cansız beden de çıkarttığımız oluyor” şeklinde konuştu.