Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

62 yaşındaki iş kadını okuduğu bölümü birincilikle bitirdi

Manşet Yayın: 27.06.2024 13:30
62 yaşındaki iş kadını okuduğu bölümü birincilikle bitirdi

İş kadını Meral Yüzbaşı (62), üçüncü üniversitesi olan Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümünü birincilikle tamamladı.

Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde eğitimlerini tamamlayan 738 öğrenci için mezuniyet töreni düzenlendi.
Törende İzmir’de ihracat yapan bir şirketin kurucusu ve sahibi olan Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü öğrencisi Meral Yüzbaşıoğlu, üçüncü kez mezuniyet sevinci yaşadı.
15 Temmuz Şehitler Konferans Salonunda düzenlenen törende başarı belgesini aldı.
Azmi ve çalışkanlığı ile diğer öğrencilere örnek olan Yüzbaşıoğlu, yemin ettikten sonra arkadaşları ile kep fırlattı.
Karabük Üniversitesinin kendilerine sunduğu eğitim ve altyapı imkanları için teşekkür eden Meral Yüzbaşıoğlu, “Aslında Safranboluluyum ama 40 yıldan fazladır İzmir’de yaşıyorum. 1990’dan beri yurt dışına ihracat yapan bir şirketin hem kurucusu hem tasarımcısı hem sahibiyim. Bu üçüncü üniversitem. Covid’le birlikte başladı bu üçüncü üniversite hikâyesi. Covid’le birlikte başlayan bu süreç başarıyla sonuçlandı. Ülkemizde bu süreçte Covid’in ardından bir de deprem yaşandı. Bunlara rağmen fakültemiz bize gerekli altyapıyı ve eğitimi verdi. Hepsine çok teşekkür ediyorum” dedi.

AW235090 04 scaled
Yıllar önce “Keşke burada bir üniversite olsaydı ve ben de bu üniversitede okusaydım” diye hayal kurduğunu söyleyen Yüzbaşıoğlu, “Ben buradan göçtükten sonra burası kuruldu. Kısmet oldu yıllar sonra burada bir üniversiteden mezun olmak. Karabük Üniversitesinin kurulmasında ve bugünlere gelmesinde tüm emek verenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Okuma sevgisinin ailesinden geldiğini belirten Yüzbaşıoğlu, çocuklarının ve eşinin de iyi okullarda başarılı eğitimler aldığını ifade ederek aynı zamanda Açıköğretim Fakültesi Felsefe Bölümünde ikinci sınıf öğrencisi olduğunu belirtti.
İş hayatının devam edeceğini ve ailesiyle yoğun bir yaşam sürdürdüğünü aktaran Yüzbaşıoğlu, üniversitenin altyapısını ve hocaların gayretini takdirle karşıladığını söyledi.
Tercih yapacak öğrencilere tavsiyelerde bulunan Yüzbaşıoğlu, “Üniversitenin altyapısı yeterli, hocaların gayreti takdire şayan. Güzel bir şehir, güzel bir üniversite, çok gayretli bir kadro var burada. Yeni gelecek öğrencilerin de bundan istifade etmesini gönülden isterim” dedi.
Başarının azim, istek ve vazgeçmemek olduğunu ifade eden Yüzbaşıoğlu, azim ve kararlılıkla okumanın yaşının olmadığını vurguladı.


Mesajınızı gönderin

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ÇOCUKLARA DİKKAT

Sağlık Yayın: 02.07.2024 11:05
ÇOCUKLARA DİKKAT

Parmak emme, kalem ısırma, tırnak yeme varsa dikkat!

Çocukların süt dişlerinin tamamlandığı, ortalama 36 aylık dönemde, dişlerin ve çenelerin ideal büyüme ve gelişim doğrultusunda değerlendirilmesi için muayenenin şart olduğunu belirten Nurgül Demir parmak emme, kalem ısırma, tırnak yeme gibi durumlara dikkat çekti.

DİŞ YAPISINDA HASAR BIRAKABİLİR

Çocuklarda kötü ağız alışkanlıkları olarak tanımlanan alışkanlıkların ilerde sorunlara yol açabileceğini belirten Dt. Nurgül Demir, “Parmak emme, kalem ısırma, tırnak yeme gibi bazı alışkanlıklar, dişler ve dişlerin dizildiği çene kemiklerine sürekli bir kuvvet uygulanmasına sebep olur. Dişlere ve çenelere iletilen bu kuvvetin sıklığı, süresi ve yoğunluğu dişler ve çenelerde oluşabilecek hasarın boyutu için belirleyici rol oynar. Dişlerin fazla önde konumlanması, ‘openbite’ dediğimiz ön ve arka dişlerin arasında çeneler kapandıktan sonra açıklık kalması, çenelerde oluşabilecek gelişim bozukluğunun bir sonucu olarak alt ve üst yüz oranlarının değişmesi çocuklardaki kötü ağız alışkanlıklarından kaynaklanabilecek problemlerden bazılarıdır.

GELİŞİMİ ENGELLEYEBİLİR

“Dişlerin düzgün diziliminde ve çenelerin fizyolojik gelişimlerinin tamamlanmasında, dudakların, yanakların ve dilin fonksiyon sırasında ve istirahatte doğru konumlanması büyük önem taşımaktadır” diyen Dt. Nurgül Demir, “Dil veya dudakların fizyolojik işlevlerini yerine getirebilmesi için dudak ve dil bağı boyutlarının, yerleşimlerinin ideal olması gerekmektedir. Aynı şekilde, dilin pozisyonlanma farklılıklarına bağlı olarak görülen yanlış yutkunma alışkanlıkları ve dil itimi problemi ile dilin sürekli ön dişlere kuvvetlere uygulaması da çenelerin büyüme gelişim dönemlerinde bozukluklara sebep olabilir” açıklamasında bulundu