Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Akay’dan Yeni Vergi Düzenlemelerine Sert Tepki

Manşet Yayın: 25.06.2024 15:39
Akay’dan Yeni Vergi Düzenlemelerine Sert Tepki

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  Karabük Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Cevdet Akay,  yeni vergi düzenlemelerine ilişkin taslak metne sert tepki gösterdi.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan  Milletvekili Akay, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak, iktidarın ekonomik yıkımdaki sorumluluğuna asla ortak olmayacağız.

İktidarın bütçe açığını kapatma derdi olmadığı gibi, kayıt dışılığın önüne geçme ve kara para aklamayı önleme kaygısından da çok uzak olduğunu vergi düzenlemelerine ilişkin taslak metinde net bir şekilde görüyoruz.

İktidar, vergide adalet desturuyla çıktığı yolda yine sermayenin ağına takıldı. İktidarın enflasyon altında ezilen vatandaşımızın derdine derman olacak çözüm önerileri olmadığı gibi ortaya koyduğu yol haritasıyla acı reçeteyi vatandaşa çıkarmakta kararlı olduğunu da gösteriyor.

Vatandaşlarımızın daha fazla ezilmesine izin vermeyecek, düzenlemelerin vatandaşlarımızın lehine olması için Plan ve Bütçe Komisyonu ile TBMM Genel Kurulu’nda mücadele edeceğiz. Emek ve eşitlik mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz.” dedi.


Mesajınızı gönderin

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ZBEÜ Çocuk Üniversitesi açılışı gerçekleşti

Zonguldak Yayın: 01.07.2024 20:52
İhlas Haber Ajansı
ZBEÜ Çocuk Üniversitesi açılışı gerçekleşti

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ZBEÜSEM) tarafından düzenlenen “Çocuk Üniversitesi” açılışı Rektör Özölçer’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ZBEÜSEM) tarafından her yıl geleneksel olarak çocukların ve gençlerin beceri, araştırma ve uygulama koordinasyonunu sağlama, proje hazırlama becerilerini ortaya koyma amacıyla düzenlenen “Çocuk Üniversitesi”nin açılışı gerçekleştirildi. Tahir Karauğuz Konferans Salonu’nda yapılan açılışa BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Genel Sekreter Prof. Dr. Zehra Safi Öz, akademisyenler, çocuklar ve çocukların aileleri katıldı.

Etikliğin açılışında konuşan Rektör Özölçer, Sürekli Eğitim Merkezinin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Çocuk Üniversitesinin öğrenme ve keşfetme hevesi olan çocuklara kapılalarını açtığını ve onları eğlenceli bir öğrenme yolculuğuna çıkardığına dikkat çekti. Özölçer, “Burada sevgili öğrencilerimize sadece teorik bilgileri değil, aynı zamanda hayatın her alanında başarılı olabilmeleri için gerekli olan becerileri de kazandırmayı hedefliyoruz. Çünkü biz, her çocuğun güçlü bir potansiyel taşıdığına inanıyor, bu potansiyeli en iyi şekilde ortaya çıkarmak için var gücümüzle çaba göstermeyi milletimize ve aziz ülkemize bir vefa borcu biliyoruz” diye konuştu.

Rektör Özölçer, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen başta ZBEÜSEM Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Emel Kesim olmak üzere herkese teşekkür etti. Açılış konuşmasının ardından akademisyenler sırayla modüller hakkında bilgi vermesinin ardından 12 Temmuz’a kadar sürecek olan eğitimler başladı.