Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Samsun’un kırsal mahalle okuluna metaverse sınıfı

Eğitim Yayın: 23.06.2024 00:15
İhlas Haber Ajansı
A+ A-
Samsun’un kırsal mahalle okuluna metaverse sınıfı

Samsun’un Alaçam ilçesi Karahüseyinli İlk-Ortaokulu öğretmenleri, okulda metaverse (dijital dünya) sınıfları kurdu. Bu yolla, dijitalleşen dünyada çocukların öğrenme becerilerinin artırılmasında başarı sağlandı.

Matematik öğretmeni Sibel Türker Sarı, robotik ve kodlama alanında aldığı eğitimlerle köy okulunda öğrenciler için özel bir sınıf kurdu. Okul Müdürü Bayram Bircan, Sibel öğretmen ve diğer öğretmenlerin büyük çabaları sonucu kurulan robotik ve kodlama sınıfı sayesinde öğrenciler, teknoloji ve imkan yönünden dezavantajlı olmanın önüne geçti.

Pandemi sonrası okula adaptasyon sürecinde zorluk yaşayan öğrenciler ve öğretmenler, kurulan metaverse sınıfları sayesinde matematik, fen, Türkçe gibi derslerde başarı sağladı ve öğrenmeye olumlu katkılar elde etti.

Müdür Bayram Bircan, okulun köy okulu olmasına rağmen büyük başarılara imza attığını belirtti. Her yıl LGS’de ilçede ilk üçe giren öğrenciler, fen lisesi, spor lisesi ve güzel sanatlar liselerine yerleşmeyi başardılar.

Yorumlar

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Safranbolu’da Uyuşturucu Alemine Jandarma Baskını

Safranbolu Yayın: 27.09.2024 15:09
A+ A-
Safranbolu’da Uyuşturucu Alemine Jandarma Baskını

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde bir eve baskın yapan Jandarma ekipleri biri bayan 3 kişiyi uyuşturucu alemi yaparken suçüstü yakalarken, evde yapılan aramada eroin, sıvı esrar ve metamfetamin ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, bir istihbaratı değerlendiren İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Narkotik ve İstihbarat ile Safranbolu İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri içerisinde biri bayan 3 şahsın bulunduğu eve baskın yaptı.

İ.S isimli bayan ile A.Ö ve E.İ isimli 3 şahsı uyuşturucu aleminde suçüstü yakalayan Jadnarma ekiplerinin evde yaptıkları geniş çaplı aramada 20,87 gram Metamfetamin, 1,07 gram Eroin, 2,08 gram sıvı esrar, 4adet uyuşturucu kullanma aparatı (payp) ile bir adet sahte kimlik ve uyuşturucu madde satışından elde edildiği değerlendirilen 6 bin TL nakit para ele geçirildi.
Jandarmada ifadeleri alındıktan sonra sağlık kontrolünden geçirilen 3 kişi daha sonra Safranbolu adliyesine sevk edildi. Adliyeye çıkarılan şahıslardan eroin bağımlığı olan İ.S’nin yürümekte zorlandığı ve hala uyuşturucunun etkisi altında olduğu gözlemlendi.

Nöbetçi Eczaneler

Gülşen Eczanesi
Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331

Mutlu Eczanesi
Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Asuman Eczanesi
Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Gökçe Eczanesi
Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455