Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Çorumda 2 grup arasında silahlı kavga: 1 ölü, 1 yaralı

Gündem Yayın: 18.06.2024 04:22
İhlas Haber Ajansı
Çorumda 2 grup arasında silahlı kavga: 1 ölü, 1 yaralı

Çorum’un Bayat ilçesinde aralarında daha önceden husumet bulunan iki grup arasında çıkan silahlı kavgada 1 kişi hayatını kaybederken 1 kişi de yaralandı.

Olay, ilçeye bağlı Kuruçay köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Kurtkırığı Deresi mevkiinde, Kuruçay köyünden Ersin M., Resul M., Aslan M. ve Bedir M. ile daha önce aralarında husumet bulunan Murat D., Cemal D., Sezer Durmuş, Hüseyin D. isimli şahıslar arasında kavga çıktı. Kavga sırasında Sezer Durmuş ve Şehri D. silahla yaralandı. Yaralılardan Sezer Durmuş hayatını kaybederken, Şehri D. hastanede tedavi alındı.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Paylaş:

Mesajınızı gönderin

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

KBÜ Yenice MYO’da Mezuniyet Heyecanı

Karabük Yayın: 29.06.2024 12:27
KBÜ Yenice MYO’da Mezuniyet Heyecanı

Karabük Üniversitesi Yenice Meslek Yüksekokulu öğrencileri, 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılında mezuniyet coşkusunu yaşadı.

Karabük Üniversitesi Yenice Meslek Yüksekokulundan 85 öğrenci, 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonunda düzenlenen törenle mezuniyet heyecanı yaşadı. Mezun olan öğrenciler, mutluluklarını aileleri ve arkadaşlarıyla birlikte paylaştı.

15 Temmuz Şehitler Konferans Salonunda düzenlenen mezuniyet programına Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz,  Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müslüm Kuzu, Yenice Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Yasin Kanbur, akademik ve idari personel, öğrenciler ve aileleri ile davetliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan mezuniyet töreni, tanıtım filmleri ve KBÜ Marşı’nın izlenmesi ile devam etti.

Mezuniyet töreninde konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz, “Bugün tabii hepimiz için önemli bir gün. Bizler için önemli. İki yıl eğitim verdiğimiz öğrencilerimizin mezunu olduklarını görmek bizim için bir gurur kaynağı. İnşallah gelecek yıllarda da onların farklı alanlarda başarılı olduklarını gördüğümüz zaman daha da mutlu olacağız. Mezunlarımız açısından baktığımız zaman onların da artık gerçek hayata başlayacakları öğrenciliğin bittiği ve daha bir zorlu hayat tabii öğrencilik gibi kolay değil. Hayattaki sorular daha zor olacak. Allah yardımcıları olsun. Onlar için de mutlu bir gün. Hem ailelerimizi hem de öğrencilerimizi, mezunlarımızı tebrik ediyorum. Her ne kadar buradan bir meslek sahibi oldular, diploma alıyorlar ama bütün meslekler gelişmeye açıktır. Özellikle teknolojik gelişimlerle, yeni gelişimlerle her mesleğin yenilenmesi lazım. Bu yenilenmeyi de zaman içerisinde meslek içi eğitimlerle ve kendi alanlarıyla ilgili meslekleriyle ilgili olan gelişmeleri takip etmek suretiyle bunu yapacaklarına inanıyorum” dedi.

Yenice Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Yasin Kanbur, “Türkiye Yüzyılına hizmet edecek güçlü bireylerin yetiştirmesinde emeği geçen yönetici, akademik ve idari kadroları ile Karabük Üniversitesinin ülkemize kattığı değer tartışılmazdır. Bu nedenle Karabük Üniversitesi ailesinin bir parçası olarak bizlere düşen sorumluluğun yüküyle birlikte bu haklı gururu yaşarken bizleri yalnız bırakmadığınız ve onurlandırdığınız için teşekkür ederim. Sevgili gençler, yaşam yolculuğunuzun önemli bir safhasını geride bırakarak bugün de sizleri ve ailelerinizi bir kere daha tebrik ediyor bundan sonraki yaşantınızda sizleri ve ailelerinize sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum. Hayat inişlerle çıkışlarla doludur. Hiçbir zaman inancınızı ve umudunuzu yitirmeyin. Yolunuz, bahtınız açık olsun. Allah’a emanet olun” diye konuştu.

Yenice Meslek Yüksekokulu mezunları adına konuşan Baran Oğuz ise konuşmasında “Üniversitede geçirdiğimiz bu iki yıl boyunca diploma almak için aldığımız bu eğitimin hakkını layıkıyla yerine getirip geçen sürede kendimi geliştirdiğimi düşünüyorum. Mezun olmanın haklı gururunu yaşadığım meslek yüksekokulumun bu kutlu gününde sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duymaktayım. Üniversiteyi bitirdiğim için çok mutluyum. Bu başarı sadece benim başarım değildir, bu başarı ailemin, hocalarımın ve arkadaşlarımın katkısı büyüktür. Başta her türlü maddi manevi katkılarıyla bana güç veren aileme bütün içtenliğimle buradan teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri takdim edildi.